Sadece Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin Bildiği 8 Şey.. Wednesday, September 13, 2017

Sadece mühendislik öğrencilerinin bildiği şeylere değindik ama gerçeği söylemek gerekirse onlarda pek bilmiyorlar. Darılan gücenen olursa kusurumuza bakmasın artık :D

1. "Teori" nedir bilirler

"Teori" nedir bilirler
Mühendislik fakültesi okuyan arkadaşların öğrenim süreleri boyunca çok kez duyacağı kelimelerin başında gelir “Teori” nedir iyi bilirler anladıktan sonra zaten dört yılı bitirmiş olacaklardır!

2. Tez canlı değillerdir ama teze canlarını verirler

Tez canlı değillerdir ama teze canlarını verirler
Lisede az biraz gördükleri staj eğitimiyle yıllık ödev yerini alan “tez” kavramını da en iyi onlar bilir. Tez hazırlamak için bütün bir sene boyunca didinir dururlar. Bitirme Tezini yaptıklarındaysa artık veda vakti çoktan gelmiş olacak. :)

3. Mesleklerini sadece kendileri bilirler

Mesleklerini sadece kendileri bilirler
Üniversite sonunda hepsi birer “mühendis” olacak. Kolay bir durum olmadığını onlarda biliyor. Bitirdikleri bölüme göre mezun olduklarında karşılarına da çokça soru çıkacak. Örneğin, İnşaat mühendisliği bölümü bitiren bir arkadaşımız sürekli şu soruyla karşılaşacak;
+Yahu sen İnşaat Mühendisiydin di mi?
-Evet
+Baksana bu bina yıkılır mı?
-Ne bileyim ben, bir sürü testi var bu işin, karpuza vurur gibi anlaşılmaz bu işler!
+Ne biçim mühendissin lan sen?! 😊

4. Bazen "anlıyorum" dese de içinden "ne diyor la bu lavuk" derler

Bazen "anlıyorum" dese de içinden "ne diyor la bu lavuk" derler
Boyler kelimesini sıklıkla duyacaktır makine mühendisliği okuyan arkadaşlar, İngilizce seviyesi de oldukça yükseklere çıkacaktır  Boyler, dilimizde Degişik ısı kaynaklarından alınan suyu depolamaya , ihtiyaç olundugunda kullanmaya yarayan mekanik tesisat elemanıdır. Yani tesisatın adını oldukça havalı bir şekilde modernleştirebiliriz.

5. İngilizce'nin havalı olduğunu düşünenler az olsa vardır

İngilizce'nin havalı olduğunu düşünenler az olsa vardır
Civil engineering kelimesini de genelde inşaat mühendisi arkadaşlar özellikle sosyal medya hesaplarında ki bio kısmında sıkça gösterirler. :)

6. O kadar çok terim vardır ki rüyalarına bile girmeye başlamıştır

O kadar çok terim vardır ki rüyalarına bile girmeye başlamıştır
Konik, tabliye, kiriş, donatı, deprem perdesi gibi kelimeleri de mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşlar dört yıl boyunca öğrenim hayatlarında öğrenmek zorundalar, hatta vize ve final haftası rüyalarına kadar girebilir aman dikkat! :)

7. Terimler o kadar fazladır ki farklı bölümlerdeki mühendisler bile bazen birbirini anlayamıyor

Terimler o kadar fazladır ki farklı bölümlerdeki mühendisler bile bazen birbirini anlayamıyor
Bir işe yön verme, bir işte tutulacak yol, karmaşık sorunların incelenmesinde ve çözümünde bilimsel ve özellikle matematiksel yöntemlerin uygulanışı anlamına gelen yöneylem kelimesini endüstri mühendisliği adayı arkadaşlarımız ders programlarından çok iyi hatırlayacaktır. Yüksek ihtimalle bu kelime onlar dışında başka hiç kimseye bir anlam ifade etmeyecektir :)

eğitim

Jaweer Jaweer @jaweer

Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapınız.

Yazar

Jaweer
Jaweer
@jaweer
Omü Dedikodu İçerik Editörü
2017 Girişli