basinabuyruk
50 bin defa lanet olsun bu düzene diyorum başka da bişey diyemiyorum. evde boş boş oturmaktansa, normal bir işte çalışıp kıyıda köşede biraz para biriktireyim dedim İş aramaya çıktım haliyle. yok abi yok adamlar çalışan elaman aramıyorlar. tabiri caizse insanlar binecekleri binek arıyorlar. adam koltuğunda poposunun izi çıkana kadar otursun, bütün işi sen yap. parayı o zulalasın. yetmedi bir tomar fırça ye. yetmedi kazandığın servismiş, şuymuş, buymuşlara gitsin. elde avuçta sıfır. yırtınmanla kal. ohh ne güzel iş.en çok koyan da elinden hiç ama hiç bişeyin gelmemesi.👊👊👊

Yorumlar

blue
stajı bir anlamda bu yüzden naylon yapıyorum 5 kuruş para almadan aksama kadar çalışmak koyuyor insana..
frances
ama iş yok dediğimizde "iş var da siz beğenmiyorsunuz" diyorlar. biz de evet evet öyle deyip hak veriyoruz. işçinin hakkını aramamız için göçükte kalıp ölmeleri filan gerekiyor ama ölseler bile en fazla 20 gün konuşulurlar. mesela 307 kişi ölünce bir ay konuşuyorlar. buna dayanarak 10 kişinin öldüğü bir kazayı da bir gün konuşacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. ki öyle de olur. ana haber bülteninde 3dk ya gösterirler ya göstermezler. önlem alınsın denir. kimse üstüne düşmez konunun. önlem alinsin. önlemin kendi kendine alınması beklenir. İşçi bayramında işçiler dövülür. genç insanlar işsiz gezer. üniversite okuyan herkes iş bulacak diye bir şey yok denir.
basinabuyruk
@queen 5 kuruş almadığın gibi, 5 kuruşa değmeyen insanların ağız kokusunu çekmekte işin cabası @frances bu ülke serazat bir memleket, hemen gaza gelip ardından sessizliğe gömülmeyi adet edinmişler. önlem önce vicdanda alınır, bu insanlar vicdan muhakemesini rafa kaldırmışlar. sonuçta ölenler onlardan değil, onlar acı çekmiyor frances.. doğru iş var, iş verenin zihniyetini sorgulayacak bir iş hemde.