sapsaskin
çogu kez kendime bu günü yaşa, anın tadını çıkar diyorum ama beceremiyorum. tek başıma mutlu olamıyorum ben. sürekli ve samimi arkadaş ortamı istiyorum. kendi kendine yetebilen insanlar bunu nasıl beceriyor. sahi anı yaşamak nasıl oluyor bilen var mı?

Yorumlar

mariapuder
anın tadını çıkarmak sadece coşup eğlenmekten ibaret olmamalı bence güzel bir müzik duyduğunda kapıldığın o hayaller bile bence anın tadını çıkarmaktır. roman okurken olayı şahısları hayal dünyanda biçimleştirmen bile bir zevk verir. mesela bir şiir dinlerken ki aldığı hazzı bir başkasıyla konuşarak alamıyor insan demek istediğim biraz olsun hayal dünyana yani benliğine çekil bazen bir çocuk misali kurgula dur her şeyi.hatta kendi kendine konuş dur merak etme deli olmazsın zaten bu olay düşünmenin sesli hali değil midir illa seni dinleyen biri olmak zorunda mı? kısaca hayal et. hayallerin varsa senden hala umut var demektir.
sapsaskin
@Mariapuder çok fazla kurgular ve çok fazla hayal kurarım. yakın zamanda kurduğum hayallerden biri daha yerle bir oldu. kendi kendine konuş İlla birine anlatmak zorundamısın demişsin aslında o kadar haklısın ki. bende bunu becermeye çalışıyorum yavaş yavaş. ve @odin yaş 20 üniversite de 3. sınıfa geçtim 22 yaşımda genç bir öğretmen olacağım inşallah. o zaman bu dediklerin olur mu bilmiyorum. ama şu anda sanki evde can sıkıntısından patlamak yerine sürekli arkadaşlarla yada kardeşlerimle gezmem tozmam gençliğimin tadını çıkarmam gerekiyorda yapamıyormuş gibi hissediyorum. belki bu birazda çevremden dolayı bana böyle geliyor. ablam kardeşim en yakın arkadaşım sürekli böyleler çünkü. bazen senin dediğin gibi onlar bana yetersiz gelirken bazende sanki onlar hayatı yaşıyormuş gibi geliyor. burda kim olduğunu hiç bilmediğim sizlerle bunları konuşmak paylaşmak fikirlerinizi almak bile bana çok iyi geliyor yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
masallaranlatiyorum
ben de 3e geçtim okul bitmeden bi yaşayıp goreyim diyorsun belki ama sana şöyle diyeyim.ben lisede -samsunun guzel liselerinden biriydi- çok iyi,eğlenceli insanlarla birlikteydim ve universitedekinden daha çok eğlendim daha çok gezdim daha çok aşık oldum daha çok sevildim ve daha çok mutluydum. üniversitenin bana kattığı tek bir şey olmadı kendimce katıldığım eğitimler dışında. üniversite hayatının gelip geçici olduğunu duşunuyorum ve üniversitede tanıdıklarının universitede kalacağını bilerek yaşıyorum hiç gerek yok aman ortamım olmadı ama şu olmadı.mezuniyet fotoğrafı çektirdiğin an üniversite de tarih oluyor ha belki kına gecesine gideceğin bir iki arkadaşın dışında. İnsanlar için değil de üniversitede bunları sıkıntı edip boşuna geçen zamana uzul kendini geliştirebilecğin kurslara katıl.git dil öğren. zaten oralarda arkadaşlar edinirsin illaki :) yalnızlık bir sure sonra alışkanlık oluyor. bugun gidip tek başıma alışveriş yaparken mutlu insanları gördüm. 4-5kişilik arkadaş gruplarını. hiç hoşlanmıyorum çünkü lisede her şeyi yaşadım. yalnız olmasam ölumun olduğunu unutup kolay saçmalardım
sapsaskin
aynen kafe ve türevi yerlere gidip muhabbet ediyorlar. hepsi bu. aslında ikinizinde aynen dediğiniz gibi. kitap, yürüyüş, film, bisiklet... ama zaten genel anlamda bunları yaptığım için ara sıra böyle umutsuzluğa düşüp kendimi yanlız hissediyorum. şu anda bunları buaraya yazmaktan başka anlatabileceğim bileceğim kimse yok. anlatabileceğim kişiler varda böyle sizler gibi tavsiyeler verip bana yol göstermiycekler. hmmm anlıyorum canım ya takma kafana diyip geçecekler. beni sıkanda bu sanırım. zaten rutin ve kendime yeterek yaşadığım bi hayatta. bazen böyle kendimi yanlız hissettiğimde beni kendime getirecek birinin olmaması belki de
sapsaskin
@masallaranlatiyorum. İnsan kalabalıkta ölümün olduğunu unutuyor gerçekten. benim dünyayı değiştirmek gibi bir çabam var sanırım. İmkansız kelimesini kabul etmiyorum herzaman istersek yaparız diyorum. çevremde pes etmeye hazır, yeni şeyler keşfetmekten, öğrenmekten uzak insanlar var hayatı olduğu gibi kabul eden. aslında arkadaşlar haklı. dünyayı değiştiremeyeceğimi kabul edip, insanları bir kenara bırakıp. kendime yetmeliyim okulu bitirip mesleği elime alınca daha farklı bir hayatın kapıları açılacak.
sapsaskin
haklısın odin yapmam gereken şey gerçekten bu. yorumlar için çok teşekkür ederim.