anonim
arkadaslar ben boyle alevi-sunni kurt-turk gibi ayrimlari hic sevmem ama bu durum surekli karsima cikiyor.ben aleviyim ama belkide muslumanim diyen cogu kisiden daha dindar ve durust birisiyim ama bu kimlik uzerimize yapismis.mesala bir kizla tanisiyorum alevi oldugumu ogrendikten sonra beni istemiyo.yaw ben ne yapiyim.
simdi.bende artik hoslandigim ama sunni oldugu icin cogu kizla konusmuyorum bile beni istemez diye

Yorumlar

amasyaelmasi05
durumuna üzüldüm .. kendı cercevende haklısında ama maalesef bole gelmıs bole gıder.
gardesselam
gardeş senin canına kurban ya. bu memlekette yaşamak zor. yanlış anlama ama kızla anlaşsan bile ailesiyle anlaşman zor olacak. ben sünniyim ama alevileri çok severim. hatta cem evleri sayısı arttırılmalı ve dedeler maaşa bağlanmalı diyorum. ötekileştirmelerin her türlüsüne de karşıyım ama bu memlekette bu kadar. yolun açık ola.
gardesselam
@odin gardeş adam sorun etmiyor karşısındakiler sorun etmiş ve arkadaşın şanssızlığından çok sen şanslıymışsın. allah mutluluğunu bozmasın gardeş bu arada :)
Gerekovic
bence sanssizmissin. bunu dert edinmeyenler de var. umarim yakinda denk gelirsin. odinin dedigi gibi insan-insan iliskisi olarak bakmak gerek olaya..
gardesselam
@odin kanka çok doğru konuşuyosun da şimdi adam bu tokadı 2-3 kere yiyince beziyor diye tahmin ediyorum.
sensinbayan
sütten ağzın yanmış olabilir ama yoğurdu üfleyerek yeme en yapma bunu çünkü önemli olan insan olmak ve bence istisnalar hariç bu benliğe sahip bir nesil olarak yetişiyoruz önemli olanın din dil ırk mezhep değil de insanlık olduğunu biz biliyoruz inşallah sende bilene denk gelirsin ama unutma önyargılı yaklaşma asla
bİr dost
pisman
ben savunduğun dusunce ya da din her neyse bunu gercekten hakkiyla yapiyosan bi sorun olmadigini dusunuyorum insanlari kimliklerine gore degilde kalplerine gore ayiririm o da cokkk siniflandirma ihtiyaci duyarsam allah kalbi kalbine dokunacak kisilerle karsilastirsin kardesim. bu arada bu konu acilmisken yedi guzel adam dizisini izlemenizi siddetle tavsiye ederim orda her sey cok acik anlatilmisti aslinda vesselam.
foreveralone
İnsanları şans eseri doğduğu coğrafyanın örfü adeti dini ırkına göre kıyas ve saygısızlık yapıp kendini üstün görüp ayıran beyin yapısı orta çağda filan son bulması lazımdı. bir tutam eğitimsizlik bir çorba kaşığı düşünemeyen beyin üstünde kendini beğenmişlik damlattık mı tebrikler artık pırıl pırıl bi gerizekalı beyine sahipsiniz.