anonim
kadınlar için ideal eş seçimi erkeklerde olduğu kadar basit değildir. erkekler için sadece güzellik önemliyken kadınlar için durum daha da farklı.
dış görünüşte geniş omuzlu olması, daha doğrusu bel-omuz oranı erkeğin güçlü ve koruyucu olduğunu gösterir. keza düz olmayan şekilli kollar ve kaslı bir göğüs de öyle. yani spor yapıyor olması düzgün beslendiği ve sağlıklı olduğunu gösterir. ayrıca egzersiz kandaki testosteron seviyesini arttıracağı için spor yapan erkeklerin genleri daha sağlıklı imajını verir. (daha açıklayıcı yazabilirdim bu kısmı ama ortadoğulu toplumumuz buna tepki gösterecektir o yüzden kısa geçiyorum testosteron mevzusunu.)
bunun yanısıra erkeğin sosyal statüsü önemlidir. bir grupta saygı görmesi,kariyeri vb. kadından bir tık ilerde olmalı. atıyorum kariyerleri eşitse erkek ve kadının, erkeğin başka bir işle daha meşgul olması (sanat,spor) kadından önde yapacaktır. bir ilişkiyi yönetebiliyor olması gerekiyor erkeğin,yani ipleri kadının eline verirse kadın onun yeterli olmadığını düşünecek bilinçaltında ve her istediğini aldığı için o erkek ona yetmeyecektir bir süre sonra.
burada başka bir konuya daha değineceğim: "kız whatsapp grubu"
beyler sizin fotoğrafınız o grupta incelemeye alınıyor,arkadaşların onayına kalıyorsunuz ya,var böyle bir şey✋ nedenine gelince:
kadınlar için seçtiği erkeğin diğer kadınlar tarafından da beğenilmesi onun doğru erkek olduğu izlenimini oluşturur. bir nevi sürü psikolojisi,ya da seçiminin doğruluğunu kanıtlama diyebiliriz. erkeğin albenisi ne kadar çoksa kadın onu elinde tutmak için daha çok çaba gösterecek ve kendine o kadar bakacaktır.
karizmatik, serseri, her kızla takılan erkekler bu yüzden daha çekici gelir kadınlara. diğer kadınlar seçtiyse demek ki bir şeyler var diye düşünür. ama farkında olarak yapmaz bunu tabi ki.
kadın seçici, erkek seçilen olduğu için (hayvanlarda da böyledir) erkeğin her açıdan yetkin olması kadın için çok önem taşır ve o ideal bir eştir.

Yorumlar

anonim
bunu anlamanızı beklemiyordum ama durum bu. hava atmayla alakası yok,sadece erkeğin ailesini koruyup yönetecek güçte olmasıyla alakalı