anonim
bugün şahit olduğum bi olayı anlatmak istiyorum. akşam üzeri saat 5 civarı 26 numaralı otobüsle evime gidiyodum. otobüs ağzına kadar dolu insanlar tıklım tıklım. sonra otobüse orta yaşlı bi teyze ile bi çocuk bindi. çocuk zihinsel engelli olduğu için istemsiz bazı hareketler yapıp bazı sesler çıkarıyo. ön taraftan iki kişi yer verdi sağolsun. buraya kadar herşey normal. tam o sırada ayakta duran genç, kulaklıkla müzik dinleyen yeşil başörtülü bi kız çocuğa bakarak aptal aptal gülmeye başladı. önce başka bişeye gülüyo sandım ama ısrarla çocuğa baka baka gülmeye devam etti. ben tabi çok sinirlendim. arkadaşının niye gülüyosun ayıp diyerek ikaz etmesine karşılık verdiği cevap: 'ya yok ben o yüzden gülmüyorum ilk defa böyle bişey gördüm de tuhafıma gitti' bu sözlerle kendini haklı göstermeye çalıştı bide. ama o çocuğu küçümsediği için güldüğü bariz belliydi. ben böylelerine insan demeye utanıyorum gerçekten. hepimiz birer engelli adayıyız. bigün sende o küçük gördüğün insanın yerinde olabilirsin. umarım sana olan bakışlarımı görünce insanlığından utanmışsındır biraz. o an bişey söylememek için zor tuttum kendimi.

Yorumlar

poseydon
oyle bir insasinin bakislarini farkedince utanacagini dusunmuyorum ve ekliyorum maalesef ki toplumuzda boyle kendini bilmez insanlarin kusurlariyla ya da elinde olmayan sebeplerden yaptigi hareketlerle alay eden ddalga gecen insan bir hayli fazla. allh islah etsin diyor akil fikir vermesi icin dua ediyorum. he unutmadan boyleleri yuzunden enfelli cocugundan utanan insanlar da var .
kimimben
sende izledin öyle mi ? saçına başına yapışıp yerde sürükleyemedin mi ?
anonim
@Kimimben olay olduğu sırada ineceğim yere çok yaklaşmıştım. ayrıca bu söylediğin her ortamda yapılacak bişey değil. arkadaşının söylediğini ciddiye almayan beni takar mı sence. hem sen merak etme daha önce böylelerini çok rezil ettim, çok yerin dibine soktum. yeri gelince lafımı esirgemem ben özellikle bu konuda. bu arada yazdıklarını okuyorum arada, senin iyi bi insan olduğunu düşünüyorum açıkçası. ama yaptığın bazı yorumlar özellikle rencide etmek amacıyla yapılmış gibi geliyo. eğlenceli bi kişiliğin var ama bazen düşünmeden yorum yapıyosun sanki! yanlış anlaşılabilirsin..
anonim
canim sen iyi dayanmissin cidden yol falan dinlemem onu herkesin icinde rezil ederdim. he bi de anlattigin olayda ben tek engelli goruyorum o da gulen terbiyesiz kiz. keske azcik insan olsaymis cok degil azicik.