anonim
bütün hayvanları çok ama çok çok çok sevmeme rağmen evimde besleyebileceğim tek hayvanın kuş yada balık olabileceğini düşünüyorum. ama kuşların kafese koyulmasına karşıyım ve balıklara çok yem verip öldürmekten korkuyorum !!! sizcede çok ironik değil mi??

Yorumlar

anonim
odin yine yazmışsın, valla ne desem ki biyerde haklısın aslında. ama bi hayvanın sorumluluğunu almak kolay değil en iyi sen bilirsin. ben en çok sokak köpeklerini seviyorum mesela. bi parka gittiğimde hepsi birden etrafımı sarıyo öyle hoşuma gidiyo ki :) küçükken yavru bi sokak köpeğini tutup eve getirmiştim iki gün falan kaldı bizde. ama sonra mutfak tezgâhının altına tuvaletini yaptığı için annem dışarı atmıştı :( bitanede civcivim vardı, abim yanlışlıkla üstüne basıp öldürmüştü kaç hafta ağladığımı hatırlamıyorum:( en son ilkokulda bi arkadaşımın evine gitmiştim kocaman bi akvaryumları vardı içinde de iki tane köpek balığı. benim cani arkadaşım gözümün önünde küçücük kaplumbağayı köpek balığına yem yaptı :( yani senin anlayacağın hayvan bakma konusunda pekde iyi anılarım yok!! o yüzden biraz çekiniyorum galiba. ne yapsam bilemiyorum...
anonim
yaptığınız şeyi tebrik ediyorum. inşallah bigün bana da nasip olur bi hayvanı kurtarmak. şimdilik en azından sokakta gördüklerimin karnını doyurmaya çalışıyorum :)
anonim
takdir ediyorum olacaktı o ya :d
anonim
bende lisedeyken öğle yemeğimi bahçedeki kediyle paylaşırdım :d hatta bazı günler aç kalmışlığım bile vardır. ama çantada mamayla gezme fikri güzelmiş, deneyeceğim :d
anonim
hee öyle mi? tamam tebrik olsun o zaman
anonim
bunu buraya yazarken ilk cevap verecek kişinin sen olduğunu düşünmüştüm, cevap veren tek kişi sen oldun.
anonim
gerçekten büyük sorumluluk herkesin yapacağı şey değil. ama sen hakkını veriyo gibi görünüyosun. sınavlarını da geçersin diye düşünüyorum. baktın ki kaldın, en azından iyi bişey uğruna çalışamamış ve kalmış olursun :)
anonim
kediyide mi götürüyosun sınava :)
Gerekovic
evde dogru düzgün durmadigi icin okul yuzunden eve hayvan götüremiyorum. annem de hayvanlara karsi. evin arkasinda bir köpegimiz var. gittigimde bakiyorum yavruma. ama benim yaklasik 9 ayim burada gectigi icin anneme zor oluyor. evde bakan yok. kadinla tartisip duruyorduk. su aralar bir sey demedi bana. ne oldu bilmiyorum.. eger su okul biter de ben bir eve cikarsam kedi ya da köpek almayi düşünüyorum eve. ya da kus. veya balik. bilmiyorum. ama önce eve cikmam lazim. bundan eminim.. parkta bahcede gördükçe hayvanlari beslemeye calisiyorum ama yanimda yiyecek olursa. oturup sevdigim, muhabbet ettigim de oluyor. bir yavru köpek gelmisti eve. cocuklar kopegi korkutmus. ilk defa kucagima bi kopek almıştım. gidip bizim hayvan bakan amcaya ne vereyom vs. diye sorular sorup ta bilmem nereye gidip sut almistim hayvana. gece kalkip onu da besliyordum. bir gece gittim baktim ki kacmis. ondan sonra zaten kucagima bir hayvan almadim..
bridion
ben de çok severim hayvanları. hatta hayvanları insanlardan daha değerli görürüm. çünkü onlar konuşamayan, aciz, ihanet nedir bilmeyen, bencil olmayan, merhametli olunduğu sürece sadık varlıklar. yaklaşık 5 yaşımdan bu yana kuştan bıldırcına, köpekten tavşana birçok tür bakmışımdır. hatta bir seferinde balıklarım vardı. 1 aylığına samsuna gidecektik ve balıkları tanıdığa verdik. döndüğümüzde bir baktık suda bişeyler yüzüyor. maşallah minicik 8 tane yavru :) şu an hala bakmakta olduğum 3 yaşında oğlum var. çok akıllı, şımarık, konuşkan, yakışıklı, atletik bir muhabbet kuşu kendisi.
anonim
madem hayvanları çok seviyosun kuşu satın al özgür bırak
bridion
keşke bunu söylerken biraz daha gayret edip yer de belirtseydin..
anonim
kuşu satın alıp özgür bırakmaktansa karnı aç olan başka bi hayvanı doyurmayı tercih ederim. bi kuşun özgürlüğünün kısıtlanmasını çok yanlış bulsam da en azından karnı tok diyebilirim. zaten bana göre patshoplarda satılması gereken şeyler hayvanlar değil, onların ihtiyaçları olmalı.
bridion
dış ortam zaten onların (muhabbet kuşlarının) yaşamlarını idame ettirebilmeleri için uygun değil. bu onları bile bile ölüme terketmek olur. tabiki para karşılığı alınıp evlere hapsedilmelerini tasvip etmiyorum ama bunu şu örnekle izzah edebilirim. çocuk sahibi bir öğretmensiniz... ayrıca petşop konusunda kesinlikle haklısınız.