anonim
şu hayatta her türlü insana katlanabilirim, biri hariç. ateist, deist yada başka dine mensup olan kişilerin benim dinimi kötülemesine, hatta benim inandığım yaratıcıya hakaret etmesine katlanamıyorum. ben bi müslümanım ve dinimi anlatmakla mükellefim. senin inanıp inanmaman yada neye inandığın benim hiçbi tarafımda değil. biçok kişinin de benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. sadece belki birine bi faydamız olur diye dinimizi onlara tanıtmaya çalışan insanlarız biz. en azından ben öyleyim. tutturmuşlar 'dinde zorlama yoktur bu senin kitabında yazıyo' diye. evet benim dinimde zorlama yok ve bu sadece İslam dininde geçen bi cümle. zaten kimse inanın diye boğazınıza bıçak dayamıyo sadece anlatıyoruz. İnanmazsan inanma benim sorunum değil, istersen taşa tap banane. ama ben senin inandığın yada inanmadığın şeye saygı gösterip sana hakaret etmiyosam sende benim inancıma hakaret edemezsin. deli oluyorum ya, ayetleri anlamak istedikleri gibi anlıyolar sonra da bu senin kitabında yazıyo diyolar. hiç kimse şahsi olarak bana saygı göstermek zorunda değil ama inansan da inanmasan da benim dinime saygi göstermek zorundasin arkadaşım. böyle bi durumla karşılaştığım zaman sinirlerime hakim olamıyorum artık. üniversite çağına gelmişsin ama din olgusunun insanlar için kutsal olduğunu öğrenememişsin. burda seslendiğim kitle belli diye düşünüyorum, bütün inanmayanlar böyledir diye bi iddiam yok. ama böyle davrananlara gerçekten katlanamıyorum. İnanmamanın bile bi adabı var, saygısızlığın lüzumu yok...

Yorumlar

anonim
bende denk geliyorum, 6000 üzerinde ayet olan bir kitaptan cımbızladığı 10-15 ayeti papağan gibi ezberleyip islamı çökerten ergen sürüsü hepsi.emin ol hiçbiri ne içinde olduğu hayatı ne de dinleri sorguluyo..yaşadıkları hayat tarzı gerek inançlarına,gerek siyasi görüşlerine etki ediyor.zaten bu tip insanların sosyal medya hesaplarına bakarsan durumu anlarsın.
anonim
saygı istenmez,saygı hakedilir.
anonim
şebbiha sempatizanlığı yapanların yorumunu da sil o zaman.aklının ermediği konularla ilgilide yorum yapma.
anonim
yazığım şeyde utanılacak bişey görmüyorum. işidi desteklediğimi nerden çıkardın. sende aynı ülkede yaşıyosun, siyaset adamlarının yada din adı altında prim yapmaya çalışan kişilerin ışide silah desteği sağlıyo olması benim suçum değil kimsenin suçu değil. kişi kendi yaptığı şeyden sorumludur. emin ol ışide bende en az senin kadar karşıyım ve protesto amacıyla da biçok şey yapmışımdır. senin dediğin gibi bana zıt görüşte yada benden olmayanlar beni rahatsız etmiyo. ben insanları İnsan olduğu için sevenlerdenim. din yada mezhep ayrımı yapmıyorum bana göre her inanç kutsaldır. mesela el kadar bi heykele bile tapıyo olsan o sana göre kutsal ve tapılacak bişeydir. ben inanmasam bile saygı duyar inandığın şeyle alay etmem. İlk yazımda bahsettiğim kişiler benim inancımla dalga geçen kişilerdi, onları anlatmaya çalıştım ama anlamamışsın sanırım. eğer başka inançlara sahip kişilere hakaret hatta küfür eden biri olsaydım o zaman 'yobaz' demeni haklı bulabilirdim. yobazlık ve geri kafalılık senin anladığın anlamları ifade etmiyo bana kalırsa. farabi de İbni sina da rahat rahat yatıyolardır yerlerinde merak etme. 'saygıyı hakkedecek bişey yapmıyosunuz' demişsin, senin ne yaptığını yada neden kendini bizden ayırdığını merak ettim doğrusu. bende sünni bir müslümanım. hem müslümanım deyip hemde senin dinine mensup insanları bu şekilde kötülemen hoş bi davranış değil bence..
anonim
ateizm ve deizm din değil bunu bil öncelikle, onlar inanç. İyi ki de öyleler de din gibi kirli şeyler değiller. ayrıca saygı bekleyen insan sadece saygı bekler, bana saygi göstermek zorundasin deme hakkı yoktur. ateistim diyen biri zaten gerçek anlamda öyleyse yaratıcı dediğiniz şeye sövmez, çünkü olmayan birşeye sövmek diye birşey söz konusu bile olamaz. sen yanlış insanlara denk gelmişsin. hani diyorsunuz ya insanlar dini yanlış yaşıyor, din böyle değil diye. bu meseleyi de öyle düşün
anonim
yahu allah aşkına yazdığımı anlamak bu kadar mı zor yoksa anlamamak işinize mi geliyo. ateizm ve deizmin din değil inanç olduğunu biliyorum cümleyi biraz dikkatli okursan öyle yazdığımı görebilirsin. ayrıca sen yorum yaparken bile dinin kirli olduğunu söylüyosun. kirli olan din değil insanlardır, sen dini insanlara göre yorumlayamazsın. dinin kendisine bakman lazım, islam dahil hiçbir din kirli değildir ve hepsi kutsaldır. ben müslümanım diye diğer dinleri yadırgamıyorum, sonuçta o dinleri de benim inandığım yaratıcı indirdi. inançlara gelince; kimse bişeye inanmak zorunda değil herkes özgür ve onların inançları da kutsal. ve senin dediğin gibi olmuyo o işler. böyle bi olayla karşılaşmasaydım buraya yazmazdım zaten. emin ol ateistim deyipte benim inancımla alay eden dalga geçen çok kişi var. he sen şimdi diyeceksin ki o gerçek anlamda ateist değildir bilmem ne. işte bu söylediğin müslümanlar için de geçerli, beş parmağın beşi bir değil. bende görüşümü beyan ederken hepsini bir tutmadığımı söyledim zaten. ve yine söylüyorum arkadaşım insanlar birbirlerine saygı duymak zorundadırlar, en azından düzenli bir dünya için..