kayipgalaksi
kafa dergisinin bu ayki sayısı ne kadar da güzel değil mi? henüz yarısındayım ama emrah serbes ve emrah polat'ın yazılarını çok beğendim. özellikle emrah serbes'in yazısına bayıldım. okurken içinde kayboldum sanki. daha önce hiç kitabını okumamıştım adamın. evet iç ses klasiklerle kafayı bozduğum için türk yazarlarını ihmal ettim, farkındayım. galiba klasiklere biraz ara vermenin zamanı geldi. şimdiden para biriktirmeye başlamalıyım, aklımda üç beş kitap var onları almam lazım. ne diyordum ben? emrah serbes. adamın yazısını okurken kalemimle beğendiğim yerlerin altını çiziyordum sonra kafamı kaldırıp baktım ki çizilmedik yer kalmamış. her kelimesi ayrı bir güzel. şimdi siz o yazıdan kısa bir bölüm okurken bende melisa çayımı içip kendime geleyim biraz. "İşte biliyorsun, hisler de biter ve yerlerini sadece anımsamalara bırakır. hislerden kalan hatıra kırıntılarına. İşte o zaman insan, kendi geçmişinde, komşulara gösterilen bir fotoğraf albümü olsa iyi, bir tarihçi olsa yine iyi, bir arkeolog gibi dolaşmaya başlar. bulunan ne olacak ki, parça parça birkaç yüz, kül, toz ve yarım sözler. yarım ve tozlu sözler. İşte bu da soğumadır ve her soğuma acıdır. bu soğumaların en acı olanı ise insanın kendinden soğumasıdır. kendi ruhundan soğuması, küllerinden, tozlarından ve yarım kalmış sözlerinden yani. onca konuşma, onca bir aradalık, her gün milyonlarca sevişme, ama insanlar asla birbirlerine değmiyorlar. soğuma budur işte. İnsanlar arasında bir temassızlık sorunu var. bilmiyorum ama belki bu dünyayı sonunda bir elektrikçi çırağı yoluna sokacak."

Yorumlar

dalgaboyu
kafkaokur dergisini de şiddetle tavsiye ediyorum :) bu ay ki sayıda tomris uyar ve sadri alışık yazılmış :)
kayipgalaksi
@dalgaboyu kafkaokur sevdiğim dergilerden biri yeni okumaya başladım sayılır :) tomris uyar ve sadri alışık yazılarına ilaveten nilgün marmara ile ilgili olan yazıyıda çok beğendim :)
delpiero
emrah serbes-erken kaybedenler ve her temas iz bırakır kitapları çok güzel bence ama hikayem paramparça biraz tırt gibi. özellikle erken kaybedenler'i oku derim
tutunamiyoruz
emrah serbes'in hikayelerinde insanın içine işleyen bir samimiyet var. bütün kitapları güzel, fakat son kitabı "deliduman" biraz sönük kalmış gibi. bir de hangi kitabında yer verdiğini şuan hatırlayamadığım "saffet semerci bu bankta delirdi" diye kısa bir hikâye var, okumanı isterim. hikâyeye google üzerinden çok rahat bir şekilde erişebilirsin. murat menteş'e gelince de gözün kapalı her kitabını alabilirsin. kesinlikle mükemmel bir mizah anlayışı var. bunların yanı sıra alper canigüz okumadıysan buraya bir tavsiye olarak bırakayım, aklında bulunsun. dergi olarak kafa iyi bir secim. yanına ot, izdiham, peyniraltı edebiyatı ve pulbiber dergileri eklenebilir :)
kayipgalaksi
@tutunamiyoruz tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) uzun zamandır türk yazarlarının kitaplarını okumuyordum. bu çok iyi oldu gerçekten :) listeme ekledim kitapları. dergi okumaya daha yeni başladım desem yeridir. ot ve pulbiber dergilerini biliyorum da diğerlerini bilmiyorum. onlarada bir göz atarım. tekrar teşekkürler :)
tutunamiyoruz
rica ederim :) sıradaki kitapların bittiğinde türk yazarlardan oluşan bir liste yapabilirim. aklında bulunsun:)
poseydon
hakan gunday i okumadim hiç. ama bir araştırayim.
kayipgalaksi
tavsiyen için teşekkür ederim :) bu arada biraz murat menteşi araştırdım da adamın kendisini sevmiyor bir çoğu, yazdıklarını seviyor. pek güzel konuşamıyormuş herhalde :) ama ben sevdim nedense ve ilk olarak dublörün dilemması kitabını okuyacağım listeme ekledim :) hakan gündayı okudun mu hiç onuda okumayı düşünüyorum :)
poseydon
emrah serbes, murat menteş iyidir. yazilari ve kitaplari da guzel