tutunamiyoruz
sadri alışık kadar olmasa da dün öyle biraz efkarlandım. mahallemizin dar sokağına otomobili sığmayacak bir müjgan falan da değildi derdimin nedeni -ki sokağımız tır geçecek kadar geniştir. gittim ellilik bir rakı aldım hemen. meyve dilimleyip, odamda kendime ufak bir çilingir sofrası kurdum. neşet ertaş açtım. eğer bir gün tek başıma rakı içip de neşet ertaş türküleri dinlemezsem kalbim kurusun. zira o derece önemlidir benim için. peşine eski kırkbeşlikler falan derken, en son kendimi (umrumda olmamakla beraber bazılarınız kro olduğumu düşünebilir) ferdi tayfur dinlerken buldum.kendini modern toplumun bir parçası olarak gören bu insanlarin arabeski bu denli dışlamasını anlamış da değilim ayrıca. neyse konumuza dönelim; öyle bir şarkısı var ki bu abinin, o şarkıyı dinlerken bir ben öyle "ah!"çekebilirim bir de didem madak. "İçim yanar yanar yanar ah, canım yanar yanar yanar" içim yana yana, canım yana yana dinledim. derken rakım bitti. yatağıma geçtim. kulakliğimi taktim, aynı şarkıyla gözlerimi kapattım. sabah uyandigimda oturma odasında televizyonun karsisindaki koltuktaydım. o koltuğa ne ara, nasıl gectim bilmiyorum. on üç saattir de bu bilinmezlikle yaşıyorum.

Yorumlar

poseydon
ben de dinlerin ferdi tayfur. sevda yelleri şarkısıni çok severim mesela.
temizyurek
sabahçı kahvesini dinlerken az corba içmeye gitmedik be kardeşim...
Gerekovic
bir ara ben de şarkı dinlerken ferdi tayfur'a geçiş yapmıştım. şarkıları güzel o adamın. bir ara kalkıp gitmiş olma ihtimalin yüksek. şarkıyı tam hatırlamıyorum ama sultan filmde çalıyordu
tutunamiyoruz
@poseydon @temizyürek söylediğiniz şarkılar çok iyi gerçekten. yorumlarınızı görüp çoktandır dinlemediğim iki şarkıyı yeniden dinleme fırsatı buldum, eksik olmayın. @onumarkamsobe şarkının adını bulursan bir gün yoruma gel yeniden, onu da tazeleyelim:) İşte o bi ara yataktan kalktığım o anı bulmam lazım. beni bu bilinmezlikler mahvetti:)
Gerekovic
buldum :d mevlam bu güzelii kime yar etmiş? "gelmez olaydım, güzel yüzüne bakmaz olaydım.. susadım çeşmeye..." diyor :) o atmosfere çok güzel uyuyor. bir de bulut aras ve türkan şoray'ın hafif hafif bakışmasıyla :) bazen bilmemek gerekiyor öyle zamanları. bilmek gerekse hatırlardın :)
tutunamiyoruz
o zaman en kisa zamanda filmi izleyeyim, o atmosfere gireyim :) unutamadigim seylerden cok hatirlayamadigim seyler dokunuyor içime :)
Gerekovic
daha önce izlemiş miydin bu filmi? :) hatırlayamadıklarımız hep kafamızı karıştırır, merakta bırakır bizi. çünkü ortada bir bilinmezlik var. İnsanlar bilinmezlikleri sevmez. acı verecek olsa bile öğrenmek ister :)
tutunamiyoruz
filmi hayal meyal hatirlar gibiyim, ama izler izlemez yazacagım. bir iki gün içinde olacak bu:)
Gerekovic
tamam bakalım ben de bekliyorum. hatırlıyorum ama tekrar izlemekten bana da zarar gelmez :) ikidir önüme çıkıyor :)
sarisinfenedebiyatli
edebiyatçı mısın kitap sever mi :)
tutunamiyoruz
@sarisinfenedebiyatli hangisine daha çok benziyorum?:)
tutunamiyoruz
@onumarkamsobe filmi şimdi izledim ve anımsadım. türkan şoray'ın asaleti, bulut aras'ın hareketleri, hüdayi'nin sevimliliği... ç eşme sahnesindeki bakışmaya gelince ferdi tayfur'un şarkısı ile gerçekten oldukça anlamlı ve hoş olmuş. hele filmin duygusal fon müziği, insanı aşık olma fikrine sıcak baktırıyor. yer yer neşelendim. sonu ise çok hüzünlüydü. sultan'ın evini kendi elleriyle yıkması hele. neyseki mutlu son ile bitti :) ama sevgi için bile olsa kadına şiddet olmamalı. İnsanlar sarılsınlar hep :)
Gerekovic
ama orada vurmaliydi. vurmasini yanlis karsilamadim @tutunuyoruz. çünkü ayilmayacakti baska türlü o kadin. ben onu kadina siddet olarak gormedim. hani bazen olur ya, insan dalar. ve cikamaz. illa bir darbe almalidir ve sen tokat atinca kendine gelir. ben o sekilde görüyorum onu :) bu arada tutunamiyoruz yerine tutunuyoruz'u tercih ettim ama olumsuz guzel gelmedigi icin. sen hayata tutunuyorsun. sen, ben ve bircok baska insan tutunuyor. o yuzden:)
tutunamiyoruz
bugün aynısı başına gelse bence bu kadar romantik hareket etmezsin :) zaman zaman tutunamıyoruzdur belki. oralar biraz karışık mevzular:)
Gerekovic
ben elimi korkak alistirmam. kusura bakma ama bana vuruyorsa karsiliginda gelecek olan yumruga veya tokada hazirlikli olacak :d hiic kendimi tutamam ona :d ayrica ben o kadar dalmam ya :d zihnim hep acik oluyor benim :d ara ara tutunamiyoruz diye yaslari da mi yakacagiz? :)