kirlibeyazkedi
İnsanlara yaklaştıkça saygını tüketiyorsun. özelini paylaşmanı gurursuzluk olarak algılayan bünyelerle boşa zaman tüketiyorsun. bir insan hakkında fikir edinmek istediğim zamanlar uzunca bir yazı yazarım ya da konuşma yaparım içinde farklı konuları barındıran ve onun bu konular içinden hangisine takıldığına, neye cevap vereceğine bakarım ya da ilk olarak neye cevap verdiğine. çünkü bu onun ilgi alanını yani benden ne beklediğini , ne beklemediğini ele verir. İnsan psikolojisi çok basit aslında onu karmaşık hale getiren bizleriz. her şeyi değersizleştiren de , milletin kanserin çaresini bulduğu şu dünyada saçma sapan sorunlarımıza çözüm bulamayan da bizleriz. İnsanlardan uzak duruyordum , kendime yakın olmak için . mandalina kokusu ve elma çayı kadar mutlu edemeyecek insanlar için kapıları aralamaya gerek yokmuş. saatimin de pili bitmişti onun için pil aldım bugün ve saat 10 da durmuştu . geçmişi çok irdelemenin manası olmadığına inanlardan olduğum için geriye sarmam daha yakın olduğu halde ileriye sardım saati . 10 da durmuştu 06.52 ye sarmam gerekiyordu tabi ben sarana kadar 06.53 oldu saat. saati öyle sararken bir garip hissettim . zaman çok değerli , zamansız gelişen olaylar olabilir lakin , zaman öyle plansız savrulacak kadar değersiz değil. bir ayçiçeği tarlasında kaybolmaya gerek yok , rüzgar eser ve yol bulunur.

Yorumlar

bjkfalan
bu zamana kadar okuduğum çok güzel bir düşünce.. helâl olsun kirlibeyazkedi. 👏👏
kirlibeyazkedi
@bjkfalan , çok teşekkür ederim zamanla şekillenen ve daha şimdi şimdi yerine oturan düşünceler..
bjkfalan
zaman kavramını o kadar çok kullanıyorsun ki odaklanmamız gereken zaman mı? yoksa sadece ipucu mu? bilemedim. ama gerçekten zamanı gelmiş ki yerine oturmuş ve seni tetiklemiş yazman için tekrar helâl olsun @kirlibeyazkedi
foreveralone
evet o bahsettigin saat olayını bi ben yapıyorum sanıyordum saniye çubuğunu izleyip zaman akışına dalardım. bu cümleyi yazmaya başladigim zamana bidaha dönemeyeceğim saniye saniye yaşlanıyoruz.
kirlibeyazkedi
cuk diye oturdu evet. filmlere konu olabilecek bir hafta geçirdim diyebilirim. o kadar hızlı oldu ki , ben ve biyolojik saatim durumu izleyemedik bile. onun kritiğini yaptım. günlüklerimi yakıyorum , o yüzden buraya bunu not düşmek istedim. İleride okuyabilmek adına. bilerek de o kelimeyi kullanmamaya çalıştım. ama ne demişler , zaman bardakta çayı, yürekte insanı soğuturmuş.
kirlibeyazkedi
evet onun o garip bir şekilde geçişini izlemek... yaşlı insanlarla sohbet etmeye benziyor işte bu olay tam da bu. çünkü onlarda bir dün kavramı var , öyle bir derya ki bu dün kavramı hem dün, hem iki gün öncesi , hem iki yıl öncesi ve yeri geliyor bir ömür öncesi.
bjkfalan
peki zamanını bu şekilde kullandığın için pişman mısın? önemli olan bu. çayı soğutanı bilmem de yürekteki insanı soğutanın zaman değil o yüreğin sahibi diye düşünüyorum @kirlibeyazkedi
kirlibeyazkedi
every day is day one mı demek istiyorsun özetle odin :d
kirlibeyazkedi
pişmanlıklar insanı bağlar , ben özgür olmayı seviyorum. beni yoran düşüncelerin esaretini sürmeyi değil. yani bir şeyler olur ve insanlar üzülebilir. ama bunu tekrar tekrar yinelemenin ve ileriye bakamamanın bir manası yok. ( gerçek üzüntüleri bunun dışında tutarsak ; aile ferdi kaybı , kaza vs. ) doğrusun aslında biz istemezsek , hiçbir etken bize birini unutturamaz . alzheimer dışında .
kirlibeyazkedi
hayat güzel vapurlar falan :d tabi senin istikamet belli , kafa rahat nişanı almışsın , sonucu düşünmene gerek yok :d
bu hayatta mutsuz insanlar hep her şeyi kurcuklayanlar arasından çıkıyor.
kirlibeyazkedi
allah rahmet eylesin ve de geçmiş olsun. bir şey değişir her şey değişir.
kirlibeyazkedi
bu arada sen tam bir losersın , çok haklıyız olum çok.
kirlibeyazkedi
tamam ben de öyleyim. ama bu takmama evresine gelinene kadar neler çekiliyor neler. gene de çok şükür. ciddi bir kaybım olmadığını düşünüyorum. sadece bir kere daha aşık olabilecek kadar saflığımı kaybetmesem iyiydi çünkü gökyüzünün 3 metre tepesinde yaşamak iyi oluyor bazen :d
kirlibeyazkedi
alkol zaten acıyı ertelemek için kullanılan bir nevi geciktirici. yani çekilecek bir acı varsa çekilir. güçsüz bir şekilde şişelere bakarak tan vaktinde unutulmaz kederlere saplanmaya gerek yok. keşke ölse diyor ya yarabbim :d söslö hörflörlö öynöyöncö cool mu oluyorsun :d ben oynayamadım iyi mi :d
kirlibeyazkedi
sen nişanlı değil misin ne kadar kötü trolsün ya nişanlı değilsen
kirlibeyazkedi
ne arkanı kolluyorum deyip geriden gelen ne yol gösteriyorum deyip önden giden istemiyorum . eğer biri olacaksa ya adımlarını hızlandırsın ya yavaşlatsın gelsin elimi tutup yanımdan yürüsün. çünkü ben aşkın mutsuzlugu paylaşıp mutlu olma çabası olduğunu düşünmüyorum. mutsuz insanlar mutlu olmak için ilişki yaşamamalı , kendini bulan bünyeler ancak başkaları ile sağlıklı ilişkiler kurabilir. ben beni sevmeden başkasını zaten sevemem. birinin bizi sevmesine ihtiyaç duyduğumuz zaman zaten acizleşiyoruz.
kirlibeyazkedi
hızlı yaşadım diyorsun. ne kadar durgun hayat süren insan varsa bir dönem kimsenin aklı ile beyni arasında oturtamayacağı olaylar dizisi yaşadığına inanıyorum. yani şu alkolü bırakmak falan. aslında onu bunu bırakalım da nişanlı değilmişsin lan :d zaten seni kim çeksin olum sen bile kendini zor çekiyon iyi kötü gelmişsin bir yirmi beş yıl :d
kirlibeyazkedi
olum sanki evliyim dedin. nişanlandın işte okul bitince de evlencen dedim. doğru iş var askerlik var böyle prosedürlere takılmadım kusura bakma :d ailen mecburiyetten çekiyor yani sevmelere engel olamıyorlar. kıza karşı da kedisin işte 9 yılda tüm canlar tükenmiş :d o değil de sokaklarda sahiplendiğin kedi kalmadı, bu kediye, bana ettiğine bak.
kirlibeyazkedi
mart geldi bizim ayımız ama sen beni tersliyon gadshshdkjfllşafjsdjkd. takvimde bile mart ayında kedi resmi var, ben seni çok sevmiştim ki sen bana neden böyle yaptın nilit olsun falan yaptın yov yov.
kirlibeyazkedi
tüm kedilere şefkat gösterirken beni neden tekmeliyon bunu araştırıyorum :d
kirlibeyazkedi
ben de insan sevmiyorum ama hala sebebin hayatımdaki insanlar kaynaklı olduğuna ve seveceğim , sıkılmayacağım insanlar olduğuna inanmak istiyorum. o değil de benim bir kedim bile yok yani.
kirlibeyazkedi
evet ama hep korkacağım diye bir şey yok, düşünce olarak seviyorum. köpek alcam ama bakamam diye vazgeçtim. evcil hayvan öyle bir anlık zevk için alınacak bir şey değil. daimi bir bakım gerekiyor ve aylık 300-400 de ona harcamam gerek. bunu düşünerek erteledim. ama traşlı boo alcam kediler bir yana :) tırreeek
kirlibeyazkedi
ben de kedi vardır diye çöpleri uzaktan basketbol şeklinde atıyorum onu napcaz :d
kirlibeyazkedi
o tiplerden değilim, olsaydım şimdiye çok hayvanım olduydu. neyse böyle düşünüyorsan senle bunu konuşmaya bile gerek yok.
kirlibeyazkedi
bu konuda buraya yazamayacağım şeyler var. erkek için belki evet ama bir kadın ne yapar ne eder bulur parayı durumu söz konusu değil . belki de kendinden kısacak parası bile yoktur. bunu bilemezsin klavye başında ahkam kesmeye gerek yok. evet sen bir şeyler yapıyorsun sana helal olsun . başkaları yapmaz onları da eleştiremeyiz. herkes özgür. birinin canını yakmadıkça kendi bireysel saha alanında herkes özgür.