anonim
obsesif takıntıları olup da bunu çözen var mı? bende var hayatımı mahvediyor birine açmaya da çekiniyorum

Yorumlar

berelideli
hayatına etki ediyorsa prof. yardım al. hepsi zihinde başlayıp zihinde biten şeyler denilse de kendi başına yapamıyorsan bunu, yardım almanda fayda var.
anonim
ben de obsesifim ve psikiyatriste gidip ilaç kullanmaya başladım gerçi ilacın esas sebebi hafif depresyon ama obsesifliğe dair şeyler de yazıyor.kendi kendimizin elinde aslında ama yine de üstesinden kolay gelemiyoruz anlıyorum seni.özellikle insanlar garip tepkiler verince kendimizi kötü hissetmemiz de cabası ama bir yönden düşünseler aslında onları düşündüğümüzden oluyor bu takıntılar tek çabamız herkes için en iyisi olsun kimse incinmesin ama sanki bu suçmuş gibi davranıyorlar ama ben alıştım artık takılmıyorum onlara.gerçi seninki ne tür bi obsesiflik bilmiyorum ama ne tür durumlar yaşadığını tahmin edebiliyorum.bunu aşmak kendimizde başlıyor bence ama arkadaşın da dediği gibi çok rahatsız oluyorsan destek almanı tavsiye ederim rahatlayabilirsin.
frances
çekinme, obsesyon 5 kişiden 4'ünde olan bir durum. senin farkındalığın yüksek demek ki. bu iyi bir şey. bir hastalığı tedavi edebilmenin tek yolu onu kabullenmektir. yok sayarsan daha kötü hale gelir. o yüzden derhal psikiyatri bölümünden randevu al ve doktorunla her şeyi paylaş. ben de obsesif biriyim. hala çözemediğim alışkanlıklarım var. kafanda mantıksız olduğunu bildiğin ama yok edemediğin fikirler varsa ve seni çok rahatsız ediyorlarsa yapacağın en doğru şey o fikirlerin tam tersini yapmaktır. atıyorum kapıyı üç kere çalmadan giremiyorsun diyelim, inat olsun diye kapıyı hiç çalmadan girmelisin. ilk başlarda bu sana çok zor gelecektir ama bu düşünceler, takıntılar sen onları dinlemeye devam ettikçe güçlü hale gelirler. onların tersine gidersen onları yenebilirsin. ama yenemediğini, bu fikirlere teslim olduğunu hissedersen mutlaka yardım alman gerekiyor demektir. o zaman da doktor sana hafif bir antidepresan yazar. bu ilaç da senin takıntılarının tam tersini yapmanda yani yenmende sana yardımcı olur. ama seni tedavi edemez. seni sadece kendi iraden tedavi edebilir. biraz inatlaş. hastalığının ciddiyetini gör. çünkü gerçekten hızlı ilerleyen bir durum bu. umarım yardımcı olabilmişimdir.
yook
bendede var sanırım obsesyon. hatta bence ileri düzeyde. bence açmaya çekinme bir doktora git. bende gidicem ders saatlerinden ayarlayabilirsem. neden mi? seni tanimiyor seni yargilamayacak , ve profesyonel sana kesin cözum sunacak. sana takıntıli gozuyle degil şu sebeplerden dolayı olumsuz davranış edinmiş kimse gozuyle bakacak.bence boyle profesyonel yardım işi bitirir. saglıklı mutlu kal...