anonim
şu universiteye girdiğim den beri insanlarin duymadigim pislikleri kalmadi kiz yada erkek insan bu kadar namusunu göz ardi edemez.bu kadar umursamaz nasil oluyo bu insanlar bir türlü anlamadm

Yorumlar

bjkfalan
ya bırak allasen :d
karakeci
alisirsin yavrum :))
winniethepoo
hic bir zaman büyük konuşmamak lazım heran başımıza gelebilir . aynılarını sende yaşayabilirsin.
dislananmuhendis
ssenin yaşadığın yer normalmis demek ki
Gerekovic
insanlar umursamaz cok da güzel olur. bak zamanla sen de olacaksin..
Gerekovic
ve bjk yazmamis ben yazayim. yine bir anonim...
kirlibeyazkedi
İnsanların neler yaşadığından sanane! anaları mısın babaları mısın ? her koyun kendi bacağından asılır. ya uzay çağında insanların hala namus, bekaret vs. tartışması kadar saçma bir şey yoktur. kimi dinini yaşar, kimi deist bir yaşam sürer bunlar bizi ırgalamamalı. biz fikirlere odaklanmalıyız. anonim olarak bir kızın bunu yazması. özellikle kadınların başka kadınları kötülemesi çok ağrıma dokunuyor. biz bizi savunmazsak bazı erkeklerin kadınlar hakkındaki ezici yorumlarına nasıl birlikçe karşı koyup bunların aşılmasını sağlayabiliriz.
django
kirlibeyazkedi insanlarin neler yasadigindan sanane diyosun yazan kisiye neden kayitsiz kalmiyosun ilgilenme diyosun ama sende bu yorumu atarak ironi yaratiyosun o da bi insan bi seyler yasamis gormus yazmis kalkip sanane dese her koyun kendi bacagindan asilir yorum yapmayip kayitsiz kalabilirdin ama kalamadin tamam kismen haklisin din konusunda falan filan kimse kimseyi ilgilendirmez ama bazi seylere insan kayitsiz kalamiyor her seyden once her insana saygili olmaliyiz belki gorduklerini yasadiklarini sana anlatsa sen daha buyuk tepkiler verirdin ya da gercekten yazan kisi abartiyor bazi seyleri bilemeyiz tam olarak kesin yargilardan kacinmaliyiz her konuda birlik olmanin ilk sartida saygidan gecer dusuncelere saygi namussuzluk diye bir kavram varsa eger namussuz da vardir ve namus demek sadece bekaret su bu demek degildir bana gore yalan soylemek bile belki namussuzluktur yazdiklarimi yanlis anlama yazan kisiyi savunmuyorum yanlis yerde dogrulari soylemenden bahsediyorum sadece
parcalabehcet
anonim olmuyor böyle anonim takilmalar ust kata bekleriz :)
kirlibeyazkedi
ben yeri olduğunu düşündüğüm için söyledim. ben o kişiye sanane derken umursama kendine bak demek istedim. ben insanların özgür bir şekilde yaşamasını destekleyen bir insanım ve sözüm ona oturduğu yerde başka insanları eleştiren bir kesim var ben bu kesime tepki vermek istedim. ben başka insanların ne yaptığından bize ne derken duyarsız olalım anlamında demiyorum. aç çocuklar var duyarsız olalım , kimsesiz çocuklar var aramayalım , yaşlılara yardım etmeyelim , hayvanlara su vermeyelim sadece kendimizi düşünelim demiyorum . ben anonim kadına da sadece başka insanların namusu hakkında yorum yapmanın ona düşmediğini belirtmek istiyorum. duyarsız kalmayalım. evet namus kavramı tabiki var bu bir kadının babasından , abisinden yeri gelip kocasından irdelenebilir ama bu onlara düşer bize değil oturduğumuz yerden ahkam kesmek kolay. ben bu kınamaya sessiz kalmak istemedim . kim namus bekçiliği yapıyorsa orada o kişide bir şeyler eksiktir ya da hayatında fazladır. ben yozlaşma ya da ahlaksızlık yanlısı değilim sadece özgürce insanların başka insanların huzurunu kaçırmadan yaşadığı bir ütopya hayal ediyorum. ferhan şensoy diyor ya hani "ütopyalar güzeldir" gerçekten güzel. yeri değil demişsin bu yazıma bence çok yeriydi. değilse bile bunların denmesi gerekiyordu ve dendi.
anonim
valla yarasi olan gocunur.
django
hayalin güzel peki hayalini gerçekleştirmek için ne yapıyosun sence öyle bi dünya nasıl mümkün olabilir herkesin birbirine saygı duydugu özgürce eşitçe yaşayan bir toplum nasıl olabiliriz ?
nerdby
ben o konuda şöyle düşünüyorum. kişinin karakteri neyse kaderi de odur. şimdi her haltı yiyip de ileride bunun etkilerini/sonuçlarını yaşamayacağını sanabilirler, fakat en azından kendi adıma konuşayım: isterse devir devran biri olsun, benimle şansı yok.