anonim
bu dunyanin adaleti cignenebilir ama unutmayinki oteki dunya cigneyenleri cigneyecektir hal ve hareketlerimize dikkat edelim!

Yorumlar

frances
öteki dünyadan korktuğu için kötülük yapmaktan vazgeçeni hiç görmedim. bu yüzden gelişmemiş toplumlarda ateizme satanizm muamelesi yapılıyor. çünkü karşılıksız aşka inanan cahiller karşılıksız iyiliğe inanmıyor. kimsenin öğrenmeyeceğine emin olsan gidip bankta yatan zavallı bir ihtiyarı boğazlar mısın? hiçbir dini inanca sahip olmasan açlıktan ölen birine su, ekmek vermez misin? şayet iyilik ve kötülük dine, kitaba bağlı olsaydı papalar, vakıflar, hacılar, hocalar çocuklara tecavüz eder miydi?
anonim
bi adalet olmadigi icin insanlar herseyden yakalarini pacalarini allem edip kallem edip siyirmaya calisabileceklerini iyi biliyorlar. duzen bu sekilde isledigi icinde ne yaparsam cezasiz kalacam veya hukuk beni gozetecek dusuncesiyle hayatinin geri kalaninida bu olgular dusunceler uzerine kurmaktan geri durmuyorlar.durum boyle olunca insan ister istemez bu ateistde olabilir satanistte vs vs de olabilir dusunme yetisini dogru kullanabildimi gercek adaletin bu dunyada gorunenler (her turlu insanliga yarasmayan seyler) olmadigini.mukemmel yaradilisinda mukemmel bir adaleti olacagina inanmamak elde degil oyyuzden oteki dunya olgusu bilip korkmaktan ziyade insanlarin idraklerinin bu olguyu algilayabilmesinde ve bunu icsellestirebilmesi durumunda gorunusler(gecici) dunyasinda güzel bir sermaye edinmis olunabilinir. yeni duzen asil duzen oteki dunyadaki adalet duzeni insani umutlandiriyor ve insanin yapabilcegi birtakim kotuluklerin onunde bir koruma saglayabiliyor.