cocki
merhaba omü'lü lakin üniversiteyle alakası olmayan küçük bir kasabada yaşam mücadelesi veren sayın çarşamba mağdurları... arkadaşlar bence biz hayatımızın bir noktasında çok büyük bir yanlış yaptık diye düşünüyorum... ben ki horozları tavukları ve inekleri sadece belgesellerde gören biri horozların ve tavukların bütün türlerini gördüm, dersin ortasında mööleyen inek seslerini duyuyorum şahinin her rengini, tarihi köprüde yanımdan uçanı bile gördüm çok tuhaf ki hepsine çok alıştım hayır gitsem gerçekten özleyeceğimi düşünüyorum ki ilk gün valizimi hiç açmadan gitmeyi planlayan ben kendimi tanıyamıyorum. üniye gelmeden ki hayallerim ve hayatımın arasındaki uçurum beni mutsuz etmiyo artık... bazen çingene mahalelerinden geçiyorum o virane evin çocuklarının gülüşleri var işte o zaman utanmıyo değilim kendimden.. ve daha çok şey var anlatılacak... kötü başlayan ön yargılarım beni çok farklı bir yere sürükledi belki... şikayet etmeyin yaşadığınız yere. en azından hayal edin mesela tarihi köprüden geçerken eskiden atlı arabaların geçtiğini hayal edin yinede siz bilirsiniz ister sevin ister sevmeyin bu memleketi zorla sevdirecek kendini size bunu unutmayın...

Yorumlar

Gerekovic
işte benim hissettiklerimi anlatan bir çarşamba'da okuyan insan daha. ben kendimi mağdur olarak sadece şu hukuk fakültesi olayında sayıyorum. diğer türlü o çingen mahallesi dedikleri yerleri seviyorum ben. ana yolda git demelerine rağmen gecenin 10unda onlara güvenip oralardan yürüyorum. o köprünü akşamki manzarası ise bir başka güzel. hiç de geçiş düşünmedim buradan geldiğim sene. bu sene düşündüm. o da özel sebeplerden, ilçe ile alakası yok. alıştım buralara. eve gidince cidden buraları özlüyorum. "ben evime gitmek istiyorum" diyorum yurtta kalmama rağmen :)
paudensairiniz
varya gece gece gozlerim doldu he huzunlendim. :-) memleket hasreti cekiyorum ondan. cocki sen bilmiyorsundur carsamba memleketim oluyor benim. aluvyal topraklarin kucagina dogmusum. carsamba adamibaglar kendine. kasaba ve sehir arasindaki gecis gibi bir yer bana gore :-) size tavsiye o cingene mahallelerine fazla guvenmeyin yine de. ayrica pazaryerinin ordaki yurtta kaliyorsaniz goden sesleri ile huzurlu uykular dilerim :-)
Gerekovic
ahah @paudensairiniz pazar yeri dediğin şu mustafa dağıstanlı'nın oradaki mi? hani terme tarafındaki? ben samsun yolu üzerindeyim, toraman galerisi vardı ya hani, şimdi şark sofrası açıldı, kapandı galeri :)
cocki
@onumarkamsobe ayne bende çok alıştım sen kykda mı kalıyosun
cocki
@paudensairiniz memleketin bize emanet :9:).9
paudensairiniz
@onumarkamsobee anlattigin cingene mahallelerinden anladim nerede kaldigini :-) her gun gectigim yollar sabah aksam :-) lakin sen yine de dikkat et derim ve evet dedigim yer orasi neydi adi kyk diye gecmiyordu sanirim. :-) hatirlayamadim. @cocki emaneti cok uzun sure birakip yormam seni merak etme 9 mayista ordayim ins :-)
Gerekovic
evet @cocki ama b bloktayım ben :)
cocki
@onumarkamsobee aynı yurttayız yahu :9:)):
Gerekovic
benim de her gün geçtiğim yollar oralar. bir teyze var. göremiyorum ama ne zamandır @paudensairiniz :/ ney dedin sen @cocki :d hadi ya :d
Gerekovic
bu arada @paudensairiniz 9 mayıs çok mu erken sanki? tatile mi geleceksin?
paudensairiniz
nur topu gibi bir arkadaslik mi doguyor :-)
paudensairiniz
@onumarkamsobee bu yil yaz okulunun kalkmasiyla uzadikca uzayan vize tarihleri 2-8 mayis arasi olacak daha. hemen sinavlarin ardina aldim biletimi. kpss de alan sinavinin belli sehirlere alinmis ve samsun bu sehirlerden biri olmasi sebebiyle hem sinav haftasi hem tatili aradan cikaracagim. zaten ozlem iyice arsizlasti. tarihler tatil icin bu zamani uygun buldu bende uydum :-)
Gerekovic
anladım @paudensairiniz kazasız belasız atlatır gelirsin inşallah :) kolay gelsin şimdiden :)
seyyah
ahh benim dert dolu memleketimm.. yine yazilara konu olmuşsun:) ama dediklerinizde haklisiniz aslinda. hayatinizin en cekilmez anlarini burda yaşasaniz dahi -havasindan midir bilinmez- özlüyosunuz. nefret edicek safhalara gelmeme ragmen yani düşünün.. @paulu toprag bu yil emekli oluyomuşsun geçen yil olaydi bi arkadasimdan suphelenirdim ama bu yil mezun olan bildigm biri yok galiba;p neyse toprak ceker yine de kardesm hosgelmissin sayfamiza -gerçi pek benim sayilmaz artik ama-:)) @oas selamlar @oas in yeni dostu sana da selamlar @kokki;)
anonim
yeşilırmak mahallesine fazla güvenmeyin bizim geçeye benzemez laf atan olur dikkat edin
Gerekovic
@seyyah selamlar :) bir yeri sevmene de nefret etmene de sebep içindekilerdir dostum :)
seyyah
tamam işte @oascm benim demek istedigim de o yani yoksa buralar yasanmycak yerler degil ki. herseye ragmen bile ozlenebiliyo diyorum ya işte:) sen bile özlyceksin belki de:)
Gerekovic
@seyyah işte ben özlüyorum şimdiden. eve 10 günlüğüne gidiyorum, üçüncü günde "ben özledim" moduna geçiyorum :))
seyyah
yanii seytan tüyü var bu memlekette
seyyah
yanii seytan tüyü var bu memlekette:) neyse arkadasin mesajini işgal etmeyelim daha fazla @oascm gorusurz yine;)