herasenpai
uzun zamandır ilk kez bütün günüm gerçekten neşeli geçti. pıtır pıtır başlayıp şakır şukur devam ederek beni benden alan yağmur mu desem, üstüne sabah sabah sırsıklam olup hastaneye öyle mi gittim desem? en sevdiğim hava durumu yeminle. multitap-battaniyem şarkısı kulağımda, kahve poğaça sigara. ayağımın dibinde mırıl mırıl kedi. cennet gibiydi resmen :))) 🐱🐱🐱 bi de staj çıkışı, azcık çatlak bi teyzeyle tanıştım. koyu bi muhabbetin ardından kalktım, ringe gidene kadar yine ıslandım. minibüs beklerken biraz daha ve eve yürürken biraz daha. kedileri köpekleri mıncıkladım kendime çikilatalı süt bile aldım :) her günüm böyle güzel geçse kıymetini pek bilmem. o yüzden, umarım ara sıra, hepiniz böyle baştan aşağı neşeli, ponçik gibi günler geçirin :) İyi geceler herkeslereeee 💙💙💙

Yorumlar

pikaccu
yanlış anlama ama bişey sormak istiyorum. neden yazdığın yazıların çoğunda hastanede staj yaptığını özellikle vurguluyorsun?
herasenpai
@pikaccu o an ne yapıyosam onu vurguluyorum bu hastaneye özel bişey değil. genellikle ordayım. ve sağlıkçıyım hoşuma gidiyo
pikaccu
peki hoşuna giden bişeyden neden genellikle şikayet ediyorsun?
herasenpai
sevgilim de hoşuma gidiyo ama ondan da şikayet ediyorum.
pikaccu
o zaman kendini sorgulamayı denemeni öneririm.. sevgilin sadece seni ilgilendirir istediğin kadar şikayet edebilirsin ama bu mesleği sadece sen yapmıyorsun. sürekli şikayet ederek mesleğini kötü bişeymiş gibi gösterdiğinin farkında mısın acaba? yazdıklarını okuyan insanlar işini baştan savma yaptığını düşünecek. öğrenciyken bir sorun yaşamazsın belki ama çalışan insanlara çok sorun yaşatırsın emin ol. bir sağlık personeli sadece işini yaptığı için bile şiddete maruz kalıyor bu hayatta. mesleğinin getirmiş olduğu bir ağırlık var, bunu kaldırmayı öğrenmelisin bence.
herasenpai
burada ettiğim şikayetler göre benim hakkımda ve mesleğimi nasıl yaptığım hakkında fikir oluşturuyosan kendini eleştirmesi yaşa sorgulaması gereken sensin. ben kendimi bildim bileli hiç r canlıyı ayırmadan nasıl tedavi edeceğimi arar, bulduğumda tedavi eder başında beklerim. elbette, bu seni alakadar eden kısım değil. ben mesleğinin ağırlığının farkında olmasam, sağlık meslekte hemşirelik okumak için uğraşmazdım. ben mesleğimin ağırlığının gayet farkındayım. ettiğim üç beş şikayet tatlı sirenler sadece. sadece bunu vurguladığımı düşünüyosan, belki benim yazımdan belki senin anlamadan kaynaklı bi durum olabilir. ben bugüne kadar çalıştığım hiç bi yerde oranın personeline sorun çıkarmadım. yazdıklarımı okuyarak işimi nasıl yaptığıma karar verecek olan insan da, kusura bakmasın ya ön yargılıdır da bunu yapacak kadar cahildir. benim mesleğim yazarlık değil. beni buraya yazdığım şeyler ile işim konusunda değerlendiremezsin. hastaneye gelirsin. İşin vardır, tahlili, hastan vardır. ben seninle gerektiği gibi ilgilenmezsem o zaman bana laf edersin. onun dışında, yaptığım herhangi bir mesleği, ne şuan için ne de gelecek dönem için yargılama hakkın yok.
pikaccu
öncelikle üslubunu düzeltmeni öneririm, emir vererek konuşmak pek kibar bir davranış değil. İkincisi sağlık sektörünü bana anlatmana gerek yok yeteri kadar iyi biliyorum zaten. ben sana işini iyi yapmıyorsun ya da başkalarına sorun yaratıyorsun demedim. sürekli işinden şikayet edip durman insanlada pek iyi bir etki bırakmaz, senin yazını okuyan biri bu işi yapan herkesin yaptığı işten şikayetçi olduğunu düşünürse yarın öbür gün hastanede bir yakınına bişey olduğunda orada çalışan personeli sorumlu tutar dedim. söylediğim şeyi anlayamamışsın. bu mesleği yapıyorsan sana ilk öğretilen şey asla şikayet etmemen gerektiğidir. en azından bize bu şekilde öğretildi. bütün insanlar ön yargılıdır buna sen ve bende dahiliz. bir kere şikayet edersin önemli değil, ikinciye de yazarsın gülüp geçilir. ama neredeyse her staj gününde sitem ya da şikayet içeren bir mesaj görmemiz pek normal değil bana göre. az da olsa bir şekilde mesajın içine sıkıştırıyorsun bu konuyu ve dikkatimi çekti. anlayışımda bir problem olduğunu düşünmüyorum. yazar olmayabilirsin ama buraya bişeyler yazıp doğru anlaşılmak istiyorsan nasıl yazdığına dikkat etmelisin. senin işini iyi ve ya kötü yapman beni ilgilendirmez. yaptığın hatanın sorumlusu da sensin, aldığın duanın sahibi de. orasına karışmam ben. sadece yaptığın şeyin yanlış olduğunu söylüyorum o kadar. mesleğinin ağırlığını biliyorsan oturup tekrar bi okursun yazdıklarını ve doğru olup olmadığını tekrar düşünürsün. ama başkalarının söylediklerini umursamam dersen sen bilirsin. bu arada insanların bizim yaptığımız işi her zaman yargılama hakları vardır.. cevap vereceksen de menşın atman gerekir.
herasenpai
@pikaccu burada ettiğim şikayetlerden rahatsız olan insanlar, yazdıklarımı okumama hakkına sahip. buna sende dahilsin. emir vererek konuşmuyorum, yaptığın eleştiri hoşuma gitmedi ve fikrimi belirttim. yine aynını yapıyorum. dediğim gibi, beni burda yazdıklarıma göre işim hakkında yargılayamazsın yada fikir sahibi olamazsın. bunlar bana göre tatlı tatlı sitemler. seni rahatsız eden bi durum varsa, okumazsın ve sorun çözülür. ben de bi kaç kişinin durumlarından, sürekli aynı şeyi yazmalarından hoşlanmıyorum ve anasayfada görünce okumadan geçiyorum. size bu işten asla şikayet etmemeniz öğrenilmiş olabilir. bize, hastaların hasta olduklarını unutmayın dendi. bi derdi olmayan insan hastaneye gelmez, asık suratla iş yapmayın dendi. ben de kendime bunu feyz aldım ve böyle devam ediyorum. üslubumda düzeltmem gereken bişey bence yok. herşey gayet açık ve net.
pikaccu
beni anlayabildiğini sanmıyorum... beni rahatsız eden her şeyi görmezden gelemem. fikrimi söylemekte özgürüm. buraya bişey yazıyorsan insanların eleştirmesine izin veriyorsun demektir. yazdığın şeyleri ne hissederek yazdığın önemli değil, ben sana dışardan nasıl göründüğünü söyledim. ama hâlâ emir verir tarzda konuşuyorsun. senin anlayacağın tarzda cevap vereyim bende. bir konu hakkında fikir sahibi olup olamayacağıma sen karar veremezsin. sen mesleğine çok aşık bir insan da olabilirsin ama buraya yazdığın şikayetler yüzünden bu bölümü istemeyerek okuyormuşsun izlenimi veriyorsun. yine söylüyorum ben sana olayın dışardan nasıl göründüğünü anlatıyorum. yazdığımı anlamadan saldırıya geçme bence. ve insanlar herhangi bir sıkıntıları olmadan da hastaneye gelirler, bunu acil servise gittiğinde görebilirsin.