Yabadabadu 🔥
arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama en büyük derdiniz aşk acısı çekmek olsun. allah size başka kötü bir dert vermesin. çünkü öyle insanlar var ki hayatta, annesizliğin ne demek olduğunu, babasızlığın hasretini, ailesi olmayan evsiz barksız insanları, canından parçası olan evlatlarını kaybetmiş anneleri, ailesi tarafından hor görülen, babası içki kumar oynayıp eve geldiğinde ailesine hayatı zindan eden, bir annenin çocuğuna gösteremediği ilgi, bir babanın ailesine bağlı olamayışı, hatta bir bebeğin ailesi tarafından terkedilip yetimhanede büyümesi gibi dertler varken aşk acısı benim için çok küçük bir olay haline geldi. bence bu gibi olayları görüp halimize şükretmeliyiz. aşk acısı dediğin nedir ki diyerek hafife alamam asla. ama bir de şua açından bakın. bizim bir yabancı için çektiğimiz acıları elalem annesi, babası, kardeşi, hatta en sevdiği canından bile çok değer verdiği evladı için iki katını çekiyor... diğer insanların dertlerini gördükçe ben çektiğim sıkıntıları dertten bile saymaz oldum. size tavsiyem çevrenizdekilerin değerini bilin sizi seven, iyiliğinizi düşünen, kılınıza zarar gelse canı yanacak kadar el üstünde tutan insanları görün ve onlar için çabalayın. ve hiç bir acı bir annenin evladını kaybetmesi, bir kardeşin kız veya erkek kardeşini kaybetmesi kadar acı değildir... allah sabır versin hepsine. ne acınız varsa umarım en kısa zamanda iyi olursunuz. allah'a emanetsiniz.

Yorumlar

pikaccu
bence aşk acısı bir annenin evladını kaybetmesiyle kıyaslanacak bişey değil. yani evlat acısı başka hiç bişeyle kıyaslanamaz bana göre. diğer söylediklerin de gerçekten çok kötü durumlar, allah kimsenin başına vermesin. ama sende şu şekilde düşün; ailen paramparça, hiç bir zaman sıcak bir aile ortamında yaşama şansın olmamış. maddi sıkıntılar içinde büyümüşsün. çocukluğunu bile yaşayacak fırsat bulamamışsın. hiç birşey istediğin gibi olmamış hayatta. sonra bir adam/kadın çıkmış karşına öyle güzel bakmış ki sana kalbine söz geçirememişsin, bütün umudunu hatta son umudunu ona bağlamışsın. bütün hayallerini ona adamışsın. sonra bir bakmışsın gitmiş.. onunla birlikte umudun da gitmiş, kalakalmışsın bir başına. şimdi bu durumda benden daha kötüler de var deyip avutabilir misin kendini? şahsen ben avutamıyorum. aşk acısı dediğin şey geçmiyor, sadece zamanla kontrol etmeyi öğreniyorsun. herkesin derdi kendine büyüktür. ben her zaman bu şekilde bakarım hayata.
foreveralone
bıktım başkalarının acısını görüp haline sukredenleri görmekten bu insanlık değil aciz bir sekilde kendini teselli etmek, kafası farklı çalışan birini tanıyamayacağım galiba. anasayfaya girdim biri daha yazmış ana baba önemsiz diyen yok bu nedir aynı temada 100 tane teselli mesajı bu kimsenin iğrenç hayatını ve lanet acılarını azaltmayacak. ah dostoyevski ah !
Yabadabadu 🔥
@pikaccu bunlar avutmak değil ben size aşk acısı çekmeyin demiyorum. sadece hayatta sadece bu derdiniz varmış gibi odak noktası haline getirmeyin diyorum. o bahsettiğim acıların hiçbiri birbiriyle kıyaslanamaz olaya o yönden bakacaksak eğer. ve yine bir odak noktası haline getirmek söz konusu açıkçası. bir insandan medet ummak. kendini harap etmek, ondan önce yaşamıyormuşsun gibi davranmak, veya hiç mutlu olmamışsın gibi konuşmak. anlıyorum seni aslında ama aşk acısı büyütülecek bir şey değil. siz dert olarak görüyorsunuz ya aşkı, o sıkıntıları, o yaşanılan yoksulluk ve yaşayamadığın çocukluğu ne olarak görüyorsun? @foreveralone şükretmeyi öğrenmediğin için lanet acıların, ve lanet bir hayatın var. acizlik bu değildir. acizlik nedir biliyor musun? sürekli içten içe eriyip bitmektir. kendini yıpratmak, herseferinde yerin dahada dibine inmektir.
arendtinsigarasi
👏🏻👏🏻👏🏻👍🏼
foreveralone
senin tabirine göre aciz biriyim. belki gerçekten de aciz biriyim. ama asla bi insanın açısından yola çıkarak oh be ben iyi durumdaymışım demek resmen gaddarlık kaç tane ailesini kaybeden kişi bu mesajı görünce canı dahada yanacak farkında misin. icine düştüğü durumun acısını dahada hissedecek. annesini kaybeden kisi senin onu görüpte sukrettigni gördüğünde ne hissedeceğini tahmin edebiliyor musun? acizim ama düşünceli bi acizim.
Yabadabadu 🔥
@foreveralone işte yine fesat düşünen bir birey daha. ben buraya kimsenin acısı depreşsin diye birşey yazmadım. senin düşünceli bir insan olduğunu ima etmen, aşk acısı çekip " milletin derdine bak, vay be aşk acısı çekiyor. bide bizim derdimize bak benim derdim daha büyük ama yakınmıyorum. keşke benimde sadece aşk acım olsaydı" dedirtmekse, evet ben düşüncesiz, gaddar bir insanım. kusurumada bakma. :)
pikaccu
@bilbakalimbenkimim söylemek istediğim şeyi anlamadın sanırım, neyse...
Yabadabadu 🔥
yok anladım aslında, ya da öyle sanıyorum diyelim, sen bakış açısından dolayı dedin sanırım. hani büyütülcek birşey olmayabilir ama insanın elinde olmuyor kalbe söz geçmez gibisinden, yanlışmıyım ki? @pikaccu
foreveralone
bunu kasıtlı yaptin demiyorum zaten. bunu yaparak aslında buna yol açıyorsun bundan bahsediyorum
Yabadabadu 🔥
anlıyorum, ama zaten o olayları gördükçe insanlarda farklı algı oluşuyordur ki, hatta belkide dahada karamsarlaşıyorlardır. ama yinede kusuruma bakmasınlar öyle bir olay yaşattıysam da... @foreveralone
pikaccu
diğer sorunlarla kıyaslayacak olursak aşk acısının birinci sırada olduğunu söyleyemem ama yine de büyük konuşma derim. hangi acının kimi ne kadar etkilediğini bilemeyiz sonuçta. aşk acısından ölenler var bizim halk hikayelerimizde. demek ki o kadar da basit bir durum değil. yani diyorum ki "diğerlerinin yanında seninki de dert mi be" demek doğru değil bana göre.
Yabadabadu 🔥
basit olduğunu iddia etmedim. hafifede almıyorum. hangi acının kimi ne kadar etkilediğini de bilemeyiz haklısın. ama her acıyı aynı anda tadan bir insana rastlamadım, belkide bundan kaynaklanıyordur. aşk geçici çünkü. şahsen bir insanı canın pahasına sevip, ayrıldıktan sonra bir süre acı çekip, başka bir insanla daha mutlu olan kişileri biliyorum. bu acı geçici yarası kalsa bile. İllaki bir insan eskisini unutturuyor. bu kadar büyütmemek gerektiğini düşünüyorum. o kadar derdin içinde bu yüzden tek acınız aşk acısı çekmek olsun diyorum. çünkü bir insanı yüceltmekte senin elinde, yerin dibine batırmakta...