hepcicegi
bugün piyanist'i izledim. adını yazamadigim başrol oyuncusunun hayatı hep bir şekilde kurtuluyor. tüm ailesi toplama kamplarına gidiyor. bir o kurtuluyor. üstelik kurtulmalasinin birinde alman subayın yardımı da var. İzlediğim sitede yorumlara bakınca pembe pantere benzetmiş birisi. yorumdan sonra ben de benzetmedim değil pembe panteri çok severdim lakin karakteri sevemedim. çok sakin ve etkisiz birisi. hayatta kalması da mucize.filme gelince film guzeldi. sizlerin düşüncelerini almak istiyorum.

Yorumlar

pikaccu
piyanist benim en sevdiğim filmlerden biridir. yahudi soykırımı ayrıntılarıyla işlenmiş filmde. karakterin sakin ve pasif olması çok da önemli değil aslında. burda önemli olan hayatta kalma içgüdüsü. o durumda alman askerinin karşısına geçip kafa tutmak cesaret değil aptallık olurdu zaten. hayatta kalması mucize demişsin, o kaos ortamından sağ çıkabilmek başlı başına bir mucize zaten. beni fazlasıyla ağlatan bir filmdi..
adigee55
filmi izledikten sonra yediğimiz yemeğin kıymetini çok iyi anladım.... @hepcicegi
imhotep
film efsane bi film cok fazla bı yoruma gerek yok. adrien brody ise en begendıgım aktörlerden biridir. rolünü adeta yaşar. the jacket filminde de döktürmüştür bilgin olsun :)
hepcicegi
@adigee55 adamın yerden yemeği yediği sahneden sonra özellikle
hepcicegi
o yüz ifadesi bakışı resmen kendisi gibiydi o filmi de izlerim o zaman :) @imhotep
hepcicegi
ama pikaccu birileri sesini cikarmazsa kimse çıkarmaz. polonyada yaşayan yahudilerin karşı çıkması başka yerde yaşayan yahudileri de ayaklandirabilir. zaten o ortamdan sağ çıkması tamamıyla mucize soyledigimle aynı kapıya çıkıyor söylediğin cümle. yorumun için tesekkur ederim :) @pikaccu
pikaccu
böyle düşünen tek kişi sen değilsin @hepcicegi. bir noktaya kadar haklı da olabilirsin ama bu adil bir savaş değil. polonya'da ki yahudilerin askeri yönden hiç bir güçleri yok, yarısından çoğu kadın ve çocuk zaten. almanların sayıca üstün olduğu bir bölgede yaşıyorlar ve sadece askerler değil sivil halk tarafından da dışlanıyorlar. fark ettiysen kaldırımda yürümeleri, banklarda oturmaları bile yasaklanıyor. para kazanabilecekleri bir işleri yok hatta paraları da yok. hoş olsa bile bir işe yaramıyor. sadece zevk için öldürülüyorlar. karşı çıkmaya çalışanların hepsine ne olduğunu filmde görüyoruz zaten. cesetlerin bile yerden kaldırılmadığı çürümeye bırakıldığı bir savaştan bahsediyoruz. tam anlamıyla bir vahşet aslında. soykırım bile olsa bunlar tamamen insanlık dışı yapılan işkenceler. hayatta kalma içgüdüsü insana her şeyi yaptırabilir çünkü insanın canı söz konusu. şu zamanda bile bir çalışanı düşünelim. patronu istediği kadar itip kaksın, en ağır işlerde çalıştırsın, etmediği hakaret kalmasın isterse.. sesini çıkaramıyor çünkü kovulmaktan korkuyor. can korkusunun yanında bu ne kadar basit kalıyor dimi. o yüzden o durumda kim olursa olsun karşı çıkamaz, direnemezdi. kusura bakma bu kadar uzattım çünkü bu gerçekten hassas olduğum bir konu.
anonim
ne hikmetse mağdur olanlar terörle, masum kanı dökerek devlet kurdular. mağduriyet ne güzel bir şey kanla besleniyorsun iki film çekiyorsun sana üzülüyorlar :( ikinci dünya savaşında ölen milyonlarca yahudi kaydı belki de şişirilmiş balondur. almanlar kendi ırklarından engellileri, çirkinleri vb sebeplerle insanları da katletti. bunun dışında polonyalılar ve romenler var. bunların sayısı oralara eklenmiş olabilir mi lobi faaliyetleriyle? 1. dünya savaşı tazminat ödeyen almanya + büyük buhrandan etkilenen almanya silahlacak bütçeyi yerden mi buldu? yoksa arkasından ingiltereye ve fransaya kredi verecek yahudi rothschild ailesi mi vardı? büyük buhran diyorum, küresel kriz diyorum, herkes etkilendi diyorum. İkinci dünya savaşından sonra nasıl olduysa ölü yahudiler zengin oldu diyorum hem de yasal yollarla. ülke kurdular yasal olarak ve şuanda zirvedeler diyorum, ama kime diyorum? ortada bir çıkar varsa oradaki mağdur olayın failidir. mesela bizim ülkede ali bomba patlatıyor velinin oyları yükseliyor. ne güzel bir şey veli olmak. siz ne kadar sevimlisiniz öyle, yedikleri yemeklere şükrü lobi filmiyle ediyor yılda 1 ay oruç tutulan coğrafyada. allahsız kitapsız inançsız biri olmasam sizleri keserdim yeminle işidin frençayzı olmak varmış. mantıklı aslında allah deyip tankla üstünüzden geçip yahudiyim kanka ikinci dünya savaşında mağdur oldum derim.
pikaccu
@anonim_bay sen neyin kafasındasın ya? biz burda savaşın sonuçlarından değil kendisinden bahsediyoruz. anlaşılan sende yahudi düşmanı bir arkadaşsın. her savaşta mutlaka birilerinin çıkarı vardır. senin mantığına göre yahudiler sonrasında zengin olmak için öldürülmeyi kabul ettiler o zaman. nazi almanyasında öldürülen tek ırkın yahudiler olmadığını biliyoruz zaten. ama yine de hatırlatman için sağol! hitler'in üstün ırk projesinden haberin var mı bilmiyorum ama araştırmanı tavsiye ederim. ayrıca burda konu sadece yahudi soykırımı değil. nazi almanyasında yapılan yahudi soykırımına üzüldüğüm kadar, nazi almanyasının yıkılışına da üzüldüm çünkü orda da masum insanlar öldü. dinden inançtan bahsediyorsun, allah'ın adı düşmüyor ağzından ne güzel. ama dilinden düşürmediğin dinini doğru yaşa biraz. İnsanı insan olduğu için sev ırk ya da din ayrımı yapma. senin dinin insan öldürmeyi tek bir sebeple haklı bulur, açıklamama gerek yoktur herhalde. yahudilerin şuan nasıl bir millet olduğunu biraz araştır, neden hiç fakir yok aralarında anlarsın. onlarda bir akrabaları maddi sıkıntıya düşerse diğerleri bir araya gelip yardım eder ve eski seviyesine çıkarırlar akrabalarını. aynısı bizim ülkemizde olsa akbaba gibi tepesine çöker herkes yeyip bitirmek için. yanlı araştırma yapma bence, hiç bir sebep insan öldürmeyi haklı kılmaz.
anonim
pokemon kardeş almanlar hakkında sen ne biliyorsun bilmiyorum ama her alman askerinin also sprach zaradustra eserini okuduğunu iyi bilirim. ne kadar cahilsin her ırkçı üstün insan olduğuna inanıyor. übermensch kavramını dahi bilmiyorsun, aç biraz kitap oku tarihte bunun tanımını ilk friedrich nietzsche yapmıştır. hatta üstün insanı bu adam yaratmıştır. ayrıca üstün ırk sadece fiziken yeterli olmayı değil erdemli, iradeli ve entelektüel olmayı da gerektirir. git iyi bi çevirmenden böyle buyurdu zerdüşt kitabını al oku. ayrıca o kadar uzun yazı yazdım bilişsel zekan el vermemiş halen hitlerin finansörlerinin yahudi olduğunu görememişsin. İkinci dünya savaşı hakkında en ufak bilgin yok, aç biraz kitap oku yeni dünyanın oluşumunda aktörler kim diye. gelmiş alman tarihinden bahsediyor ben sana alman tarihini şarlmandan gününüze anlatırım. berlin duvarının 4 aşamalı jenerasyonunu ve kullanılan malzemesinin tarihsel gelişimini veririm. alanın olmayan şeylere burnunu sokma, bilgin yok fikrin var. üç beş film izlemiş nazi nazi diyor. bir de almanyaya üzülmüş. sen kimsin almanyaya üzülüyorsun? 1945 -1990 yılları arasında yarısını abd, ingiltere, fransa diğer yarısını sovyetler yönetti. adamlar bağımsız değilken bile 200 yıl fark koymuştu sana ve köle olarak seni çalıştırıyordu sen kendi haline üzül. cok cahilsin bilgin yok anlatsam da anlamıyorsun. günümüzde bile yıllık milyar dolarlık kazanç elde eden firmalar ikinci dünya savaşında veya öncesin kuruldu. savaşı yahudiler başlatmıştır, hitlerin yakıldığına inananlar yakılma yalanı olmasa genlerinden yahudi olduğunu öğrenebilirdi. çürük raporu verilen bir deli 1933 te kendisini imparator ilan etti ve üniforma ile asker gibi gezdi ömrü boyunca. ben yahudi olsam çulsuz yahudileri bu adama öldürtür karşılığında da tibbi, silah, gıda veya yapı, petrol şirketlerim savaşa giren her ülkenin pazarında bana talep yolunu açardı. senin kafanın basmadığı şeyler bunlar. cocacola şirketi kokain davasından prestij kaybetmişken ikinci dünya savaşında askerlere ücretsiz dağıtılarak dünyaya yayıldı ve şuandaki konumu bile çoğu petrol şirketinden iyi. savaş çıkarsa kriz olur, krizde fırsat olur. zengin batar, fakir çıkar. sizin gibi kerizler de ne verilirse onu alır.
pikaccu
tarihe ayırdığın zamanın binde birini insanlığına ayırmış olsaydın seninle aynı dili konuşabilirdik. fazlasıyla saygısızsın ve gördüğüm kadarıyla ırkçısın. filozofların görüşleri kendilerine aittir, gelipte bana burda şu şöyle demiş bu böyle yazmış diye anlatmana gerek yok. kendi fikrin, kendi görüşün varsa buyur söyle. benim söylediğim üstün ırk ile senin anladığın şey aynı değil bana göre. ben sana nazi tarihini falan anlatmıyorum, bu konuda çok bilgili olduğumu da iddia etmedim zaten. sebebi önemli değil, ortada ölen işkence gören masum insanlar var. gaz odalarına atılan, canlı canlı fırınlarda yakılan ve küllerinden sabun yapılan insanlardan bahsediyorum. ne kadar da normal karşılıyorsun bunları. birkaç yahudi işin içinde diye bütün ırkın kökünü kazımak ne kadar mantıklı sana göre? babası hırsızlık yaptı diye gider çocuklarını asarsın sen bu zihniyetle. biraz insan ol..
anonim
ben faşist değilim ama sen iki yüzlüsün. cezayirde fransızlar soykırım yaptı, kadınlarına tecavüz edildi, hamile kadınların karnından bebekleri kesilip çıkartıldı. İkinci dünya savaşında herkes etkilendi bugün bile rusyada erkek nüfusu az. sizdeki bu arsızlık bu iki yüzlülük yok mu kanser edersiniz adamı. cehaletinden kurtul felsefeci görüşü olan dediğin üstün ırk dediğin şey
anonim
yarım gitti, asıl üstün ırklarını yahudiler kurdu. 2. dünya savaşında orta sınıf yahudiler öldü, burjuvaları 30dan önce ülkeyi terk etti. bir şey bilmiyorsun car car konuşuyorsun. beyin sahibi ol belki fikir sahibi olursun.
hepcicegi
sevgili @pikaccu ve anonim bay ikinizin düşüncelerini en başından beri okuyorum. sonuçta sizlerin düşünceleri duymak istiyordum. pikaccu daha insancıl merhametli yaklaşıyor olaya ve anonim bay çok kitap okumuş olabilirsin ama üslup konusunda sıkıntıların var. ve de en büyük sorun herkes farklı düşünebilir buna saygı duyulmali. ben ikinize de teşekkür ediyorum.
pikaccu
anonim_bay tam anlamıyla diktatör özentisi bir insansın. saygısızsın ve dar görüşlüsün. dar görüşlüden kastım bişey bilmemen değil, kendi bildiğin şeyin en doğrusu olduğuna inanman ve geri kalan her şeyi reddetmen. senin gibi bir insana küfür etmeyi bile ziyan olarak görüyorum. tamamen terbiyeden yoksun yetiştirilmişsin bana göre. senin bilgin sende kalsın bırak biz yanlış bilelim. yeterki sen bu üslupla insanlara bişeyler öğretebileceğini düşünme. bırak biz cahil kalalım senin gözünde, inan umrumuzda değil. @hepcicegi kusura bakma konunun bu kadar gereksiz yerlere gideğini bilsem hiç cevap vermezdim arkadaşa.
hepcicegi
pikaccu konunun uzamasi sorun değil benim için. senin için kötü oldu böyle bir insanla tartıştın o yüzden demiştim
pikaccu
sorun değil 😊 böyle insanlar malesef ki aramızda mevcut. takılmamak lazım böyle gereksiz şeylere 😊
hepcicegi
aynen öyle 😊