dimitri
uzun zamandır aklımı kurcalayan bir şeyi sizinle paylaşmak istedim. ben maalesef duygularımı üst düzeyde yaşayamıyorum. üzüldüğüm zamanda sevindiğim zamanda da hep sönük kalıyor. bir haber alıyorum normalde beni çok sevindirmesi gerekiyor ama öyle olmuyor çok normal bir şeymiş gibi karşılıyorum. veya kötü bir haber alıyorum çok fazla üzülemiyorum. aynı olaya diğer insanların çok üzüldüğünü görünce kendimi kötü hissediyorum sıkıntı bende diye. 2 gün sonra kpss var mesela ama kendimi hiç kpss ye girecek öğrenci gibi hissetmiyorum. çalışma sorumluluğumu yerine getirmem gerektiğini biliyordum onu da yaptım zaten ama bunun dışında ne kaygı var ne heyecan var. üniversiteyi kazandığımda da çok sevinememiştim. halbuki ablam havalara uçmuştu sevinçten. neden böyle oluyor dostlar bu konu hakkında bilgisi olan söyleyebilir mi ?

Yorumlar

zlatan
psikiyatriste gitmeni tavsiye ederim. bunu yanlış anlama yardımcı olmaya çalışıyorum. bir arkadaşım var o da böyleydi, psikiyatrist ona mutluluk hormonunun hiç salgılanmadığını ve vücudunun bunu üretmediğini söyledi. bunu dengeleyici bir ilaç kullanıyor şimdi ve bazı şeyler değişti onun için. senin derdin de budur diyemem ama belki faydasını görürsün sende :)
frances
seni heyecanlandıracak olan şeyi bulamamışsın demek ki. mesela kpss senin için önemli olmayabilir, bir başkası ise yarışmaktan müthiş haz duyuyordur veya geri kalmaktan çok korkuyordur. biraz da olgunlukla alakalı bir şey sanırım. olgun insanlar daha az kaygı duyar. bir şeye sevinmek için ise zihnen buna hazır olman gerekir. mutlu olamıyorsan belki dopamin düşüklüğü buna sebep olabilir. ancak mutsuz hissetmediğini söylüyorsun, dolayısıyla depresyon değil daha çok bir kişilik özelliği bu. yani allah korusun birini kaybedip "ya bak buna bile üzülmedim" diyorsan doktora görünmeni şiddetle tavsiye ederim. ama sınavdan önce anormal sakinlik hali sık rastlanan bir durum. stresle bu şekilde başa çıkıyor olabilirsin.
pofuduk
karakter meselesi her insanin yapisi farklidir kotu brsey degil ki yasadigin on numara guzel brsey duygusal olan kaybeder sevin
foreveralone
sınav açısından yorumlarsak dostum aşırı heyecanlı olmak ve aşırı heyecansız olmak ikiside bir stres belirtisi
kayipgalaksi
aynı şeyleri bende yaşıyorum ama ben şikayetçi değilim bu durumdan. nedense avantaj olarak görüyorum bunu :)
dimitri
@zlatan yok yanlış anlamam :) tavsiyen için teşekkür ederim ama onun için galiba biraz daha beklemem gerekecek en azından geçici bir şey mi yoksa kalıcı bir şey mi onu anlayana kadar :d @frances aslında beni heyecanlandıracak şeylerde yaşamıştım ama bunlara da çok fazla sevinemedim. örnek verecek olursam 2 sene önce şu an ki kız arkadaşıma teklif etmiştim kabul ettiği zaman bana , yüzünde o mutluluğu çok fazla göremedim demişti. aslında beni çok mutlu edecek bir şeydi çokta istemiştim kabul etmesini ama bunun sevincini tam olarak yaşayamadım. o zaman tabii bu durumun çok farkında değildim son 6-7 aydır bu durumu hissetmeye başladım. şu konuda haklısın stresle bu şekilde başa çıkıyorum. üzülmeme konusunda memnunum ama sevinememe konusunda pek memnun değilim. @pofuduk dediğim gibi üzülmeme konusu beni memnun ediyor ama sevinememe konusu beni huzursuz ediyor. o duygu eksikliğini çok fazla hissediyorum bu da bana psikolojik açıdan rahatsızlık veriyor. @foreveralone peki bu stres konusunda ne yapabilirim bir fikrin var mı ? çünkü stresin farkında olsam belki bir çözüm arayabilirim ama o stresi ben hiç hissedemiyorum bu konuda ne yapabilirim ? @kayipgalaksi ne tür bir avantaja sahip olduğunu düşünüyorsun ? :d tamam üzülmeme konusunda bende avantaj olarak hissediyorum ama sevinememe konusu çok rahatsız ediyor beni. sen nasıl bunla baş ediyorsun ?
anonim
bence bu aşırı doymuşluk hissi kim ne derse desin hayatımızı daha önce yaşadığımız gibi değil
anonim
fikrimce zevklerini biraz değiştirip kendine uygun farklı bir tarz bulmalısın. ben bu şekilde bahsettiğin sorumları aştım. umursamazlığımdan kendim bile şikayetçiyken asıl düşünmek istediğim şeyleri keşfetmek için yalnız başıma kendimi sorgulamaya başladım. sen ne yapmak istiyorsun öncelikle onu bul. tabii ki bu kariyerle alakalı olarak değil. genel olarak. kim olmak istiyorsun ama kimsin bunu keşfetmelisin.
dimitri
@anonim_bayan nasıl yani biraz daha açabilir misin ? @anonim_bay aslında güzel fikir kardeşim denemeye değer tavsiyen için teşekkür ederim. umarım bende de işe yarar. yoksa kendimi eksik hissetmeye başlayacağım.