imhotep
opera tramvay durağının adı büyük cami olmuş. bu ramazana özel mi yoksa ben yeni mi gördüm onu bilmiyorum. aman yani sakın batıyla alakalı bişey kalmasın. böyle böyle büyük ülke olcaz biz. coca cola falan da almayalım israile kursun oluyor. arkasında kim var amerika. amerikayı kim yönetio yahudi lobisi. oyun büyük hemserim uyuma. remzi hele çayla bizim masayı ! o ses ne la. bomba patladı heralde yine hilmi abi. şerefsizler işte ya ! tufan az seri oyna oglum banyoya fayans mı yapacan daşları la ne düşünüyon satranc mi oynuyoz... allah şehitlerimize rahmet yakınlarına sabır versin.... bu geyıklerın yapılmayıp o şerefsizleri polisten once bizim bulup indirdigimiz isyan dolu gunlerde görüşmek ümidiyle... günün şarkısı falan yok yastayız yine...

Yorumlar

Yabadabadu 🔥
amin inşallah. düzensiz toplumun ilgisiz esirleri. allah bildiği gibi yapsın hepsini.
benbirnotayim
tramvay duragindan olayi buraya baglamak gercekten kapiliyet. dedim abi nereye gidiyoruz. rabbim onlara rahmet ailelerine de sabir versin.
arkeoriki
samsun'un yerlisi değilsin demek ki, büyük camii olarak değiştirildiğini o yüzden bilmiyorsun. büyük camii çok bilinir her kesinden kişi akm'ye gitmez ama camiye illa ki yola düşer samsunlular için büyük camii önemlidir. bu arada bu isim değişikliğinden olayı nerelere getirdin valla helal olsun tam amerikan oyunu sen çıktın..
anonim
araştırmadan atıp tutma halk arasında büyük cami daha bilindik bir yer olduğu için adı değiştirildi
foreveralone
allahım sen bizi kültür sanat ve cagdasliktan koru yarabbim amin.
imhotep
@benbirnotayim @arkeoriki @anonimbay durak ile bu olayı baglama durumum yok benım sacmalamayın. ben orada batı ile alakalı antipatisi olan ınsanlara dokundurdum. evet yerlısı degılim buranın ama buyuk caminin burası için önemını de bılıyorum. ama durak tam da operanın önunde oldugu ıcın oraya mantıklı olarak opera adı verılmıstı. bu alt tarafı bı durak ismi bunlarla mı ugrasalım yanı. derdım ne opera ne buyuk cami derdımı ben son satırda yazdım kardeslerım. boş işlerle ugrasacagımıza bunla ugrasalım. gelıp bı ton burda yok o daha ıyı o yuzden degıstırıldi demek yerıne bu serefsizlerin kökü neden kazınamıyor nerde kım yanlıs yapıyor bı bunlari dusunun önce.
benbirnotayim
@imhotep hih iste sende dogru noktaya gelmissin. alti ustu bir durak ismi. ha opera ha buyuk cami. baska seylerle ugras arkadasim. elle tutulur yargilar koy ortaya biz de ayvallah diyelim. sen ne yaptin bu ulke icin bir durakla ugrasmaktan baska diye sorarlarda yani insana. bu arada sair ne diyor? batiya bakmaktan boynum agridi.
imhotep
@benbirnotayim öncelikle ben bir öğrenciyim. mezun oluncada allah nasip ederse ilk önce askerlik borcumu ödeyecegim daha sonra da türkiyenın en buyuk fabrıkalarından bırıne girip 100 u askın ulkeye ıhracat yapan bı fırmada muhendis olarak çalısacagım. he orda calısmam baska yerde calısırım ama calısırım bıseyler uretırım bu ulke ıcın sen o konuda hiiiiç kafanı yorma. bu zamana kadar da her toplumsal olayda tepkımı gosterdım. ocu bucu diye degıl mantık cercevesınde. batıfobik degılım. batıya cevırırım kafamı bakarım guzel olanı alır kafamı önume cevırır koyarım. gun gelır onlar bana kafasını cevırmek zorunda kalır asırlar once oldugu gıbı. o yuzden o göt büyüten şairlerle gelme bana bıseyler ureten adamlarla gelde lafına saygı duyayım. batı batı batı dıyıp kafasını onunde tutanlar yuzunden bu haldeyız bunu sakın unutma. gelıpde bana laf söylemek ıcın laf söyleme burda olayı sen gıdıp baska yere cekıyorsun yetmıyor bı de hıııh lafıma geldın mı falan filan. zaten benım anlatmak ıstedıgımı anlamayan sensın baska yre cekende sensın bu nasıl bı kafa yanı. elle tutulur yargılar mı ıstıyorsun. az dikkatlı oku. az gözlem yap. emınım sende görursun. kaldırılan bayramları. isımlerı değiştirilen caddelerı. yıkılan büstlerı. tabi görmek istersen. orasıda ayrı mesele.
benbirnotayim
@imhotep ne yazmissin sen oyle ya. bu kadar medeni bir insana hic yakistiramadim. yaryuzunde ki butun toplumlardan alacagimiz guzellikler elbette var. sana laf soylemek icin soyledigimi de nerden cikarttin. elestriye acik degilsen yazmayacaksin buralara. hem senin o laf ettigin sairler yazarlar senin gibisini 40 defa cikartir cebinden. sen kitaplari yutmussun ama saygi sifir. fesubhallah. ha hayallerine gelince. umarim kavusursun hayallerine. allah omrune de hayallerine de hayir versin. durumu yanlis anlayan ve baska yerlere cekmeye calisan da sensin. uzattin da uzattin. neyse selametla kal.
imhotep
@benbirnotayim medeniyet tam anlamıyla bir fiyaskodur. sen ne yaptın diye sorarlarsa adama adamda karsılıgını verir bu kadar basit. eleştirilerin haklısı var haksızı var. haksıza cevap verırım haklısına da haklısın der duzeltmeye calısırım. haksız elestıriye tahammulum yok bunun ıcınde kendımı kısıtlayıp sözumu esırgeyecek degılım hele ki böyle sanal (yalan) bı alemde. o şairlerin çoğunun bi işe yaramadıgını dusunuyorum saygı duymak da zorunda degılım. kımsede degıl. İyi sende kapalı degılmıssın bütün toplumlara sevındım. guzel temennılerın için tesekkur ederım. amin inş hepimize versın allah. selametle.