anonim
gözüken o ki, canik başarı'da okuyanlar omü'de okumak zorunda kalacak. şöyle bir imza toplasak yeni otoparklar yaptırsak, şu okula bi starbucks açtırsak fena olmaz diyorum?

Yorumlar

anonim
bizde devlet üniversitesine gitmek istemiyoruz. sebebi ise hocaların çok kaprisli ve okul binalarının çok kötü durumda olması. tabii bu ülkemizin suçudur. herkesin en doğal hakkı olan eğitim hakkını en güzel şekilde alması gerekiyor. ancak son birkaç senemiz kaldığı için şehir dışına çıkmak yerine omü düşünüyoruz.
anonim
bir seneden fazlaysa ve para vercekseniz eğer ben şehir dışına çıkın derim. devlet üniversitesine para vermekte ne biliyim hoş değil
anonim
zaten bir çok insan isteksizdi, bu söylediklerinizden sonra daha da bi isteğim azaldı. çevremde devlet üniversitesinde okuyan birkaç kişi var. hepsi sizinle aynı şeyleri söylüyor aşağı yukarı. yok derse geç kalınca almıyorlarmış, yok sınıftan atmış, yok hocaya bir şey dediğinde bırakıyormuş. bizde ağzından yanlış kelime çıkan bir hoca öteki ders gelip özür diliyor sınıfta. böyle bir düzen ile, anlattığınız gibi yer arasında uçurum var.
anonim
odin, inan ki asıl sorun son söylediğin durum aslında. baba parasıyla okuyor durumu. gerçekte belli bir yaşa gelmiş insanlar için hiç hoş bir düşünce tarzı değil.
anonim
canikte okuyor alt tarafı eğitimi övmüşte övmüş. canik bana tam burslu + yalvararak alsa gitmem neyin eğitimi var orda. okadar para sayıp canikte okuyor afra tafralara bak sanırsın bilkent. ayrıca senin beğenmediğin omü seni almıcak merak etme. 300 bin ile canik kazanmışsındır yerleştirmeler puanlara göre olacak. senin o sıralamada omü'nün yanından geçemez. beğenmediğin gelmem dediğin okula paranla gitmek yetmeyince seni kapıdan kovduklarında tipini görmek isterim. erzincan, hakkari sana göz kırpıyor. tüm vakıflar kapatılmalı ki senin gibiler arabasıyla devleti üniversitesi çıkışında kız beklesin. zaten boşuna okuyorsunuz mezun olunca ilkokul düzeyindesiniz çoğunuz. komediler ya.
anonim
arkadaşım sen neden kendini bu kadar kasıyorsun? devlet üniversiteleri almazsa başka vakıf üniversitelerine gideriz. benim altımdaki araba mı rahatsız ediyor seni bu kadar? senin otobüse binmek zorunda olman, benim kendi aracım ile gelmemi bu kadar mı yediremiyorsun? ne yapalım? senin ailenin durumu iyi olsa sen vakıf üniversitesine gitmeyecek misin? sana araba almayacaklar mı? tek sorun bu şartlara senin değil benim sahip olmuş olmamdan kaynaklanıyor. dünya da özel üniversite olmayan ülke de neredeyse yok denecek kadar az ayrıca.

niye bu tarz şeyler ile ayrıştırıyorsun insanları. bu zamana kadar ki yorumlarıma bakarsan eğer okulu, eğitim sistemini ve hocaları eleştirdim. kalitesiz eğitim var işte. bu durumun seninle ne alakası var, neyi üzerine alınıyorsun da bu kadar saldırganlaşıyorsun.

ayrıca insanların parası arttıkça farkındalığı azalıyor zannedersen klasik anadolu insanından zaten bir farkın yok demektir. şu an vakıf üniversitesinde okuyorsam aptal olduğumdan değil, sanat ile ilgilenerek bir yandan da okul okumak istediğim için. bilmediğin, içinde bulunmadığın yaşamlar hakkında böyle konuşman yanlış. empati kur.
anonim
canikte okuyan herkese de cemaatçi gözüyle bakılması da çok yanlış sonuçta tamam düşükte olsa bizde belli bi puanla giriyoruz belli bölümlere, samsun dışında okumamak için çoğumuz yazdık... ve biz o okullara girdiğimizde ve bı olaylar patlak verdiğinde yatay geçiş için ne kadar uğraştık lakin sonra noldu olan gene bize oldu hocalar geçiş yapacağımı duydukça geldiker bize estiler gürlediler akts sistemini değiştirdiler bi anda ortalamalarımız 3.0lardan 2.6. lara düştü bizde orda okurken neler çektik kimsede bilemez. herşeyden öte hepimiz insanız belli bi yaşa gelmişiz orda okuyan herkese cemaatci gözüyle bakmak niye ? baba parası yiyo diye genellemek niye ???
anonim
abisi gel kıyas yapalım bi ara, kaç katınım her konuda? arabam olmadığını ne biliyorsun? baba parasıyla alınmış arabam yok sadece. evet kafan calıssa böyle şeyler yazmazsın. ayrıca o okul beni beleş alsa gitmem ki büyük ihtimal alıyordur gitmedim. ben kafamı kullanmasını severim paranızı siz kullanın. ayrıca alt tarafı canikte okuyorsun. vakıfların en kötülerinden birisi bir fırsat sunduğu da yok . canik'ten bu kafayla gelen herkese tavrım aynı olcak. kafayla gelen dediysem kafan var demek istemedim ha şimdi sizin anlama kavrama yetenekleriniz belli sonuçta. hadi aslan az ötede oyna. omü sizi alırsa kalitesinin yerle bir olacağı kesin.
anonim
bilmiyorum farkında mısınız ama canikte burslu okuyan onca insan var
anonim
la bize seçim hakkı bile sunulmuyo şuanda yök nereye yerleştirecekse orayaymış ! bizde sanki çok meraklıyız sizin omünüze. paranla rezil olmak dedikleri bu olsa gerek
anonim
sanki seçim şansı sunulsa tüm okullar sizi bekliyor . çoğunuzu alacak okul yok, bazınız da beğenmediğiniz doğu da en kötü bölümlerden 1- 2 sini kazanırsınız belki. dua edin seçim şansı sunmayıp sokakta bırakmıyorlar sizi. size ne anlatmaya çalışıyoruz ki. anlasanız 3-5 konuyu anlar o puanları almazdınız. kapasite parayla alınmıyor tabi.
anonim
devlet bu imkanı sunmuş bizde paramızla okuyoruz ne bu kin ya herkesin ağzında aynı laf anlasanız anlarsınız bilmem ne önemli olan bi insanın kendini nasıl yetiştirdiğidir. İnsanlarda bu zihniyet olduğu sürece istersen en iyi üniden mezun ol ne farkeder
zorakimuhendis
neler dönmüş serhat yaa:d kimse de beni çağırmıyor
zorakimuhendis
anlamıyorum neden bu kadar tartışıyorlar o o şekil okur bu bu şekil .neden bu kadar önemsediniz anlamıyorum.adamlar mağdur olmuşlar devlet hak vermiş bizimkiler öldürecekler bıraksak.ayrıca canik başarıda starbucks mı vardı? geçenlerde gittim tavuklar ve inekler vardı okulun karşısındaki mekan da kapalıydı asfdgfga,çok da farkı yoktu yani omüyle açıkçası ama bizim inekler daha besili mandalarımızın da sayıları daha fazla sanırım tavuk konusunda desteğe muhtacız:d
anonim
parası ileri aklı geriler doluşmuş,sanki tüm okullar bunları bekliyor, şu atılan mesajlardan bile niye paralı okuduğunuz belli oluyor, dilerim içinde okuma aşkı olan emek vererek bir yerlere gelmiş insanlar dışında kimseyi almazlar bu okula.
anonim
sende yazmış olduğun yorumla genelleme yaparak ne kadar ileri zekalı olduğunu gösterdin. her insanı aynı kefeye koymayın önyargılı olmayın karşınıza çıkan insanları bi tanımaya çalışın bu sadece omü/cbü meselesi değil bugün burda bunu yapan yrın meslek hayatına atıldığında da aynı şeyi yapar. bir iki kişinin konuşmasını genelleyip cbü ye aptal muamelesi yapmayın. önemli olan bir insanın kendini nasıl geliştirdiği ve yetiştirdiğidir, her meslek bir anahtardır onu kullanmayı bilirsen kapıyı açarsın
anonim
ulan ne cekemeyenimiz varmis hahahaha kiskanma be oglum bigun seninde araban olur
anonim
bize zengin bebesi muamelesi yapiyosunuz da herkes icin ayni dusunen zihniyetinize...  lan cbu öğrencisiyim cebimde 5 lira yok ssggsha kredi karti borclarimi kapatamıyorum omü ogrencilerinin hepsi benden zengin bide duydugum laflara bak yok otopark yok cart curt ulan bunu yazan arkadas bi kere bile starbucksa mi girmedin babanin arabasiyla manitani gezdirmedin 
anonim
ya ben canikte okuyorum durumumuzu bilmeden gelip burda yorum yapıyosunuz yüz yüze gelsek benim kadar iş yapan çalışan birini daha bulamam siz puanınız fazla diye kendinizi zeki sanmayı bi bırakın kenara 1 2.si starbucks dediğiniz kafeye bir kere gittim içerisi omülü dolu hayır cbü dan en çok nefret eden kişi kim deseler emin olun bu kişi bendim omü hayranlığım da yok ayrıca keşke şehir dışına gidebilsem doğdum doğalı samsundayım ve hergün işten okula okuldan işe gidiyorum siz omülülerin çoğunu da görüyorum cafelerde takılıyorlar. bakın arkadaşlar kimse kimseye zengin fakir diye ayrım yapıp zekasını sorgulayamaz. biz burada mağduruz sizin bizi bu şekilde eleştirmeye hakkınız yok. not: cbü nün allah belasını versin dipnot: keşke ilk senede tercih yapıp bi üniversiteye girmek için girmeseydim, bursluyum ayrıca arabam var baba parasi değİl sonuna kadar alnimin terİ.