anonim
sayın anonim_bayan'ın ''cahil'' kelimesinden başka bildiği bir kelime yok sanırım. buradan kendisinin kurduğu cümlelerden, ve düşünce yapısından statüsünün ne denli yüksek olduğunu görebiliyorum. kendisine söylenecek çok söz var lakin, fazla ileri gitmek istemiyorum.

öncelikle her arkadaş gibi ben de bir şeyler belirtmek isterim. bizlere en çok koyan şey sizlerin bizleri ''zengin züppeleri, pelinsular'' vs. olarak tanımlamanız değil, bizlere ''terörist'' damgası vurmanızdır.
küçüklüğümden beri ben bu vatan için canı gönülden bağıra bağıra istiklal marşımı söyledim, andımızı okudum, şehitlerime ağladım, dilime, bayrağıma en ufak bir hakârette bulunanları karşıma aldım ve atatürk'ü daima yaşatmaya çalıştım. şimdi sırf okuduğum okul pensilvanya'da ki itle bağlantılı diye gelip beni burada ''terörist'' ilan edemezsiniz. buna hiç kimsenin hakkı yok.

gelgelelim neden o okulu tercih ettiğime. ( ki büyük bir kitlenin orayı tercih etme sebebi de budur.) samsun'da yaşıyorum ancak pdr dışında istediğim tüm bölümler dışarıda tutuyordu. babam'da aldı eline kağıdı kalemi başladı hesap yapmaya. sonunda yanıma geldi ve; '' dışarıya öğretmenliğe gideceğine burada bizim yanımızda pdr oku, dışarıya vereceğim parayı buraya vereyim yeter ki yanımda ol, aklım kalmasın dedi. düşündüm, pdr yıllardır istediğim bir bölümdü elime fırsat geçmişken değerlendireyim dedim. tabi o zamanlar bu olaylar nerede? müneccim miyiz, geleceği görelim.

her şeyi geçtim neden tüm bu olanların sebebi bizmişiz gibi tepkilerde bulunuyorsunuz? biz mi dedik darbe yapalım, okulumuzu kapatsınlar sonra da devlete geçelim diye? yapmayın allah aşkınıza.

haksızlık olduğunu beyan ediyorsunuz ancak bizlerin hala özel gibi okuduğumuz gerçeğini göremiyorsunuz. bu kadar kör ve nankör olmayın lütfen. devlet buraya gideceksiniz dedi ve geldik. yapabileceğimiz başka bir şey, başka bir şansımız var mı? varsa söyleyiniz. mağduruz arkadaşlar. ne deniliyorsa onu yapıyoruz kimse keyfine göre hareket etmiyor. bizim için değişen tek şey ortam ve okul. gene paramızı ödüyoruz, gene özel gibiyiz. aranızda zekâyı 3 saatlik sınavla ölçen büyük bir kitle var. onlaradır bu sözüm, siz o insanların sınav dönemlerinde ve sınav anlarında neler yaşadıklarını nereden bileceksiniz? ya da her özele giden beyinsiz mi oluyor? ücretle okuyanlar kadar burslu okuyanlar da var. sırf ailesinin yanında okumak için devlet üniversitesine gitmeyip özele gidenler de var. tüm bunları da geçtim ''baba parası yiyorlar'' demek ne demek ya? siz kimin parasını yiyorsunuz arkadaşlar? okuyoruz biz farkında mısınız? henüz bir iş hayatımız yok. olay yaratmaya yer aramayın rica ediyorum. ayrıca böyle bir şey için kampanyalar düzenlemek, katılım istemek felan bunlar nedir ya? ha özel okul da devam etmişiz ha paramızı verip devlet okulunda devam etmişiz ne farkı var? diploma mı tek sorun olan? ayrıca şunu da ekleyeyim, babam fabrikacı annem de dernek kurucusu felan değil. her ikisi de memur. öyle sandığınız kadar zengin insanlar değiliz. babalarımız sırf bizi okutmak için her ay aldığı maaşın 1000-1500 kadarını kenara atıyor. aynı şeyler sizler içinde geçerli. (dışarıda okuyanlar için) aileniz 1 yıl içerisinde neredeyse bizim kadar masraf ediyor. çocuk okutmanın kolay olmadığını ben anlatmayayım size. madem bilgilerinize bu kadar güveniyorsunuz, bizler gelince de sizi etkileyen bir şey olmaz o halde değil mi? bizler düşük, sizler de yüksek puan alırsınız farkınızı kanıtlarsınız. şurada birkaç ay sonra yüz yüze bakacağınız insanların arkasından böyle muhabbetlere girmeyin lütfen. okulda ki pelinsular 3-5 kişiden fazla değiller merak etmeyin. kendi ülkenizde, kendi şehrinizde, kendi insanınıza suriyeli muamelesi göstermenin lüzumu yok.

umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Yorumlar

anonim
üç saatlik sınav dediğin şey için harcanan çok büyük bir emek var yatıp yatıp üç saatte hallolmadı bazı şeyler yani. bir sürü şeyden ödün veriyor insanlar.bunun haricinde haklısın kurulu düzeni bozmak hiç kolay değil, hoşgeldiniz umarım hayırlı olur :)