anonim
samsun'u çok beğenip yere göğe sığdıramayanları anlayamıyorum. çok afedersiniz g*t kadar şehir ve her yer çomar dolu gençler. 10 tane barı 1 tane klüpü var diye ne ahım şahım şehir yaptınız? dandik bi okulda okuduğumuzu da kabul edelim (özellikle iibf). ha ancak kendi çabanızla biraz olsun eğlenebileceğiniz bi ortam yaratabilirsiniz. yoksa oturup gerçekten beyin açacak muhabbet edip, çay falan içecek adam yok. ya da ben bulamıyorum. hemen herkes çocuk. sevgili bulmaktan ve memur olmaktan başka bi mefküresi olmayan olamayan zihniyetler. ha bi de hocalara baksan. yetersizlik abidesi çoğu. İibf de karşıma çıkacak aynştaynlar arıyorum. hadi buyrun hodri meydan. hocalar falan da dahil buna. nolursunuz varsa aranızda çıksın yahu. ayıptır günahtır, bu kadar sığ bir şehir olamaz.

Yorumlar

anonim
öncelikle g*t kadar şehir derken kastettiğiniz nüfus mu yoksa yüzölçüm mü anlamadım. nüfusu kastediyorsanız eğer İstanbul, ankara, İzmir ve bursa'nın insanı iğrendirecek derecede olan kalabalığı neden hoşunuza gidiyor anlamadım. (15 yıl ankara'da yaşadım.) akşam 8 civarı hiç yaya olarak ya da aracınızla trafiğe girdiniz mi hiç? eminim o kalabalığı bağrınıza basarsınız(.) samsun, nüfusu itibariyle ne kalabalık ne de boş bir şehir. yüzölçümü mü dar geliyor size. e buyurun konya ovası'na. 4 büyükşehirle karşılaştırmak da mümkün samsun'un yüzölçümünü.

çay içmeye adam bulamıyormuşsunuz. biz bulabiliyorsak demek ki sorun sizde. kibriniz sözlerinize yansımış fakat özünde aslında kendinizi küçük görüyorsunuz. bunu belli etmemek için kibre sığınıyorsunuz. ben öyle anladım.

İibf'de 4. yılımı tamamladım. benim sıralamalarla filan işim olmaz ama üniversitelerin bölüm kıyaslamalarında İibf'nin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü 11. sırada yer almaktaymış. kaynak ankara üniversitesi'deki kardeşim. ne okuyorsun, ne zamandır okuyorsun bilmiyorum ama kendini bu kadar alçalmış hissetme.

yeterli abideler olarak, kendi bölümümden tanıdıklarımı söylüyorum, ahmet mutlu, nuray ertürk keskin, cüneyt mumcu hocalarımı tavsiye ediyorum. dönem içerisinde bir "genç aynştay" olarak git ve kendini kanıtla yiğidim.

pub davalarına gelince. samsun'daki o birkaç ufak mekanın İstanbul, ankara ve İzmir'deki pislik yuvalarından daha düzgün mekanlar olduğunu düşünmekteyim. tabiki zevkler tartışılmaz. İster ankara'da pavyona gidersiniz, ister İzmir'de gece kulüplerine.

herkesin amacını bilmenize şaşırdım: sevgili bulmak ile memur olmakmış. her insan uzun soluklu mutluluklar ister. kimi bunu yakalayamacağını bildiğinden kısa süreli hazlar için gelir. "gideyim de bir ortam göreyim" diyenlerin sayısı az mıdır canım kardeşim? "g*tü kurtarmaya geldim", "tecili uzatmaya geldim", "bir diplomam olsun" diyenler az mıdır? kusura bakma da "ulan 1 sene esek gibi dershaneye gideyim de unide bir manita yapayım" demiş kaç aptal var etrafında senin? memur olmaksa evet. İnsanlar buraya memur olmak için geliyorlar. daha iyi bir hayat yaşamak için geliyorlar. geleceklerinin güzelleştirmek için geliyorlar.

son olarak sormadan edemeyeceğim, sen ne için gelmiştin omü'ye?