mia
gunaydin sevgili dedikodu ailesi... okur musunuz bilmiyorum ama okumanizi isterim belki bi ise yarar yazdigim... @sessizkadin in bi gonderisinde degindigi bi konu vardi isitme engellilerle ilgili bir kursa yazilacakmis ben de bununla ilgili bi kac sey soylemek istedim..
👉👉
oda arkadasim gecen sene halk egitimde bu kursa yazildi ancak dershane saatlerimle uyusmadigi icin uyustugu zamanlarda da yorgun ve yogun olacagim icin yazilamadim ve basima bir gun bir olay geldi. samsun-ordu yolundayim, ünyeye yaklasirken yanima bi kiz oturdu. ünyede de araba bi yerde durdu şofor filan asagi indi bi seyler oluyor ama anlamiyorum kulagimda kulaklik vardi cunku. yanimdaki kiz da etrafa bakiniyor benim gibi. sordum işte "noluyo" diye... hareketlerle bana duymadigini soyledi ve ben o an kendimi cok kotu hissettim neden bilmiyorum belki beni saglikli yaratan rabbime şükürü unuttugumdan belki de zamaninda bol bol vaktim varken bir kursa yazilmayip o kizla iletisim kuramadigimdan. dusunsenize o sira kizla isaret dili ile sohbet etsem ne kadar mutlu olurdu. biz bile yabanci bi ulkeye gitsek turkce konusan biriyle karsilassak ne kadar seviniriz.. onun derdini anlatamamasi degil sorun bizim onlari anlamaya calismamizda, bilincsizlikten iste bilmemezlikten... o yuzden nerde isime yarar demeyin belki sizin de basiniza boyle bir olay gelir ve bir insani mutlu edersiniz. halk egitimlerde genclik merkezlerinde kurslar oluyor takip etmenizi oneririm. gidenler cevresindekileri de bilinclendirirse daha guzel bi dunyaya adim atariz. ohoooo nerdeee dunya demeyin... unutmayalim en uzun yolculuklar bile kucuk bi adimla baslar.
sevgiler 💕

Yorumlar

matricariachamomilla
kırtasiyede çalışırken bir kız gelmişti 20 li yaşlarda diğer elemana derdini anlatmaya çalışıyordu zorla. gittim işaret dili ile yardımcı olabilir miyim diye sordum. kız çok mutlu oldu benim onla konuşabilmeme. yavaş konuşuyordum ama o gün kızın tüm isteklerini beraber halletmiştik. çıkarken kız çok teşekkür etmişti. ne kadar mutlu oluyorlar bir bilseniz.