anonim
bugün rektörlüğün az yukarısından fakülte minibüsü devrildi. aşırı süratlı olduğu için virajı alamayıp savrulmuş. sözde 50 km sınırı ve kameralar var. biz şahsi arabamızla geçsek acil bi işimiz olduğu için 50 yi geçsek hemen ceza yeriz ama nedense minibüsler yarışıyor. minibüslerin amacı hizmet değil sadece para! bugün şükürler olsun ki ölen olmadı ve o minibüste öğrenciler yoktu. sadece şoför yaralandı. şoförlere de şoför demeye bin şahit lazım maşallah hepsi mahalledeki abilerden oluşuyor.(İnsandır sonuç olarak geçmiş olsun kendisine) eminim ki yarın hiç bir şey olmamış gibi o minibüsler öğrenci taşımaya devam edecek ve ağzına kadar dolduracaklar. eminim ki yönetim bu konuda hiç bir şey yapmayacak. eminim ki biz öğrenciler de sessiz kalacağız. ben minibüs kullanmadığım halde çok korktum, içinde öğrenciler olsaydı nasıl büyük bir felaket olacaktı kim bilir :/
sessiz kalmayalım bir şeyler yapalım samsundaki ulaşım sorununun bi şekilde çözülmesi gerekiyor. bir şeyler yapılması için illa bir can kaybı mı yaşanması gerekiyor. İnanılır gibi değil nasıl bir üniversitede okuyor ve nasıl bir şehirde yaşıyoruz. can güvenliğimiz hiçe sayılıyor. sadece minibüsler değil aynı şekilde e1 r11 ve diğer otobüs hatlarında nefes bile zor alıyoruz.

lütfen bir şeyler yapalım. sesimizi duyuralım...

Yorumlar

ikilidelilik
bunun için imza kampanyası yapilmadi mi?ulaşim icin yapildi ama maddeler arasinda bu durumu kapsayan bir sey var miydo hatirlamiyorum
anonim
2 sene içinde rayli sistem üniversiteye çıkacak. az daha sabredin, o zaman göreceğim o dolmuşculari. türkiye'de ki dolmuş şoförlerinin profili heryerde aynı.modern şehir hayatlarında artık dolmuşlara yer yok,biraz daha zaman..
anonim
ya geçende otururken dusuyodum öyle bi gidiyoki. gerçekten kazayi görür görmez dediğim ilk şey çok hizli gidiyolar oldu. can tasiyosunuz bu neyin rahatligidir ya!
puccohenzaps
suan kendimi olmus gibi hissettim ya sanki bugun cenazem kalkiyomus gibi
anonim
kazadan hemen sonra bindiğim dolmuşta dolmuş şoförüyle dolmuş şoförlerinin araçlarını çok hızlı sürdüğü hakkında eleştiride bulunuldu ve sevgili abimizin savunması "şikayet edin 6 vites koymasınlar dolmuşlara biz de yavaş gidelim" şeklinde oldu. kazayı gördükten sonra bile bu yorumu gülerek yapması durumun ciddiyetinin bir göstergesi. çok şükür ki ciddi bir kaza değildi; fakat yarın bir gün daha kötüsü olabilir. bu konuyla ilgili yapabileceğimiz bir şeyler olmalı.
aliciii55
bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. 2 sene falan da bekleyemeyiz. belki de o biz öğrencileri avutmak için söylenmiş bir bahane. düz yolda zor giden tramvay o kadar doluyken yokuş yukarı nasıl gidecek? türkiyenin 81 ilini gezdim neredeyse hiçbir yerde yokuş yukarı giden tramvay sistemi görmedim kaldı ki düz de değil dönerek çıkacak yani imkansız bence bu ama olur inşallah. araştırıyorum 2 gündür ne haklarımız var ne yapabiliriz nasıl bi yol izlemeliyiz . varsa bildiği ya da fikri olan paylaşırsa sevinirim.