anonim
en nefret ettiğim düşünce yapısı sırf erkek olduğum için potansiyel tacizci olduğumun düşünülmesidir. r11 de otururken yanım boşsa bir kız hiç çekinmeden gelip oturabiliyor. bu defalarca geldi başıma ama bunu insanlar normal karşılıyor çünkü bu modern bir davranış olağan bir durum. eğer ben bir kızın yanına oturursam bu doğru değil. bu hataya bir defa düştüm 1 durak boyunca boş giden yanımdaki koltuğa oturan olmadı binenlerde oturmayınca yorgunda olduğum için oturdum. gerek bakışlarıyla gerekse sessiz sessiz yapmaya çalıştıkları sitemlerle beni yerin dibine soktular. bundan dolayı eğer kalkıp yer verebilecek durumdaysam yani cam tarafında değilsem demek oluyor ki bir erkeğin yanına oturmuşum demektir. şimdi ben kalkıp yer versem bile oturmayacak insanlar var öyle bir durumla karşı karşıya gelmekte insanı gerçekten çok bozuyor. zaten çoğunlukla kızlar erkeklerden daha fazla oluyor yada bana öyle denk geliyor. ben şimdi bir kıza yer vermek için o kadar kızın arasında ayağa kalksam bu durumdan daha fazla kişi rahatsız olmazmı özellikle beni çok zor duruma sokar bir defa. zaten kızlar bu zamana kadar öylesine alışmış ki yer verilmesine bunu erkeğin görevi zannediyor. teşekkür etmek bir yana dursun yüzüne bile bakmıyorlar. yer vermek bir inceliktir ve kişiyi iyi bir insan yapar ama yer vermedi diye kimse kötü olmaz. İnsanları buna göre sınıflandırmayın.

Yorumlar

anonim
sırf erkek olduğun için potansiyel tacizci muamelesi görmekten yani genelleme yapılmasından rahatsızsın fakat "zaten kızlar bu zamana kadar öylesine alışmış ki yer verilmesine bunu erkeğin görevi zannediyor. teşekkür etmek bir yana dursun yüzüne bile bakmıyorlar " şeklinde genellemeyi kendin yapıyorsun.dediklerin de haklı olabilirsin fakat ifade şeklin yanlış bence.
flu
flu @flu
7 yıl
bende otobuse r11 binince erkeklerin arasindaysam tedirgin olmaktan nefret ediyorum tabiki hepiniz ayni değilsinizdir ahlaksizca davranmazsiniz ama yüzünüze bakinca ne oldugunuzu anlamiyoruz o yuzden hepinizde o potansiyel varmis gibi bakıyorum bizi böyle dusunmeye iten sapıklar utansin ne diyim yalniz otobüste bayan yani boşsa otur ne olcak ki bacaklarini cok acmadigim sürece tabi😅
kahvesacli
bence bi erkegin yanı bos ise ve bacaklarini acarak oturmamişsa ben o kisinin yanina otururum bunda bi sakinca yok.cogu zman bacaklarinizi actiginiz icin oturamiyoruz. ama benim yanim bos iken bi erkek ayakta gidince de bundan ben rahatsiz oluyorum gel otur kim ne anlarsa anlasin.demem o ki bi bayanin bi erkegin yanina oturmasi ne kadar dogalsa ayni sekilde bi erkeğin de bi bayanin yanına oturmasi o derece dogal.ve ben bunlari yazarken yine yanim boş ve bi erkek ayakta gidiyor😡😕
anonim
@anonim_bayan evet haklısın son zamanlarda ki gönderilerden dolayı biraz agresif bir ifade şekli kullanmış olabilirim üzgünüm.
anonim
@kahvesacli birde onun yerine koy kendini nasıl tepki verecekleri belli olmuyorki söylenenler bile oluyor.dediğim gibi bir defa oturdum 7-8 kişi bin pişman etti beni.
anonim
ben yıllardır kimsenin kalkıp bir kıza yer verdiğini görmedim