Satürn Halkası
toplu taşıma araçlarıyla ilgili mesajlara bir yenisini de ben eklemek istedim. 2 hafta önceydi sanırım ama net olarak hatırlamıyorum. kız arkadaşlarımla merkeze gitmiştim. islerimiz biraz uzamış hava kararmıştı. normalde akşamları pek dışarı çıkmayan birisi olarak ürkütücü ya da nasıl desem rahatsız bi durumdu işte o saatte dışarda olmak ama tramvayla döneceğimiz ve tramvayın biraz kalabalık olması rahatlatmıştı ta ki tramvaya binene kadar. bindik tramvaya sıkış tıkış bi köşeye gectik. tutacaklara uzakdim ayakta zor duruyodum bir tanesinden tutunabildim zor güç. hemen arkamda 30-35 yaş aralığında iki adam vardı. -lafın gelişi adam dedim yanlış olmasın.- birisi tramvay hareket halindeyken sürekli kendini uzerime doğru yitiyor bildiğiniz yaslanıyordu. sırt çantam ve elimdeki poşetlerle bunu engellemek istesemde inatla üzerime doğru geliyordu. yanimdaki arkadaşlarıma söyledim onun duyacağı şekilde. arkadaşlarım da aynı şekilde rahatsız olduğumu onların duyacağı şekilde dile getirdi. yanındaki adam 'kıza yaslanma' diye uyarmasına rağmen adam 'yaslanıyorum ki düşsün.' diye konuşunca orda o an o insan görünümlü hayvana hayatımda etmediğim küfürleri edesim gelmedi değil ama ilk defa böyle birşey yaşamanın utancı içinde sesimi bile çıkaramadım.
erkek ya da kadın farketmez yaşı büyük olan herkese yer veren biriydim bu olayı yaşayana kadar. şimdi ayakta duramayacak yaşını almış kişiler dışında kimseye yer vermiyorum ve kullandığım toplu taşıma araçlarında nerde bi kız topluluğu varsa orda durmaya özen gösteriyorum. erkeklerden yer isteyen birisi değilim kimseden de öyle birşey istemem hakkım da yok zaten ama en azından araçlara binip inerken müsade edilse keşke. -aslında bu kızlar içinde geçerli. - gerçekten duyarlı olan 'adam'larla karşılaşsam da yaşadıklarım beni duyarlı bi insan olmaktan alıkoyuyo malesef.

Yorumlar

Satürn Halkası
o gün konustuklarimizi duyacak kadar yakin erkeklerde vardi çevremizde ama uyarma gereksiniminde bulunmadı kimse hatta birisi hemen yanımızdaydı ama sadece kendi sevgilisini korumaya çalışıyordu. herkes sizin gibi düşünceli olamiyo çoğu kişi herkes kendi başının çaresine baksın kafasında. sizin gibi düşünen insanlara az rastlandığı için böyle şeref yoksunu insanlar yüzünden erkeklere insan gözüyle bakmak zorlaşıyor. @anonim_bay