mrmimar
bugün ana kampüste akm deki 'yeşil binalar' seminerinde, neden olduğunu anlamadığımız bir şekilde sinirlenip, oraya buraya bütün meslek dallarına karşı bir cephe alıp tepkide bulunan geleceğin 'çevre mühendisi' arkadaşlarım. İleride iş alanlarımızda aynı masada oturacağız, yüz yüze bakacağız, kimse kimseyi yanlış tanımasın ve meslekler arası bir önyargı oluşmasın istiyoruz hepimiz. benden ve bizden yana bir saygısızlık olduysa affola, fakat anlık bir sinirle konuşmacıya, hocalarımıza ve arkadaşlarımıza karşı olan hareketleriniz hoş değildi. ve tartışmanın arasına girip yanlış anlaşılma varsa diye lafa karıştığım anda konuşmama fırsat vermeden sinirli sinirli konuşan gözlüklü arkadaş, kalbimi kırdın haberin olsun...

Yorumlar

anonim
kimseye hakkimizi yedirmeyiz yemeye calisaninda kursaginda birakiriz !!
mrmimar
hakkınızı yemeye çalışan kimdi pardon?
karakutuu
allah insanın kalbine gore verirmiş kimse kimsenin rızkını yiyemez ben okulu 3 sene uzattim benden önce mezun olanlar hala dolaşıyor ben mezun olmadan ise girdim hemde mudur oldum sanki yıllardır çalışıyor gibi de maaş alıyorum
mimarlique
@anonim_bay bizde aksini düşünmüyoruz :) yalnız kızı tutmasak bizim dekana yükselecekti böyle istekli 'çevre mühendisi' yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz.
anonim
arkadaşım kim kime yükseliyordu pardon? çıkışta saygideğer mİmarlik kiz öğrencİlerİnİn r11 de yaptıklarını da duyduk selam olsun onlara... sevgili öğretim üyemiz ve arkadaşımız orda gerekeni yaptı. dalga geçer gibi kimse kimseyi yok sayamaz edep gerek! sizin dekanınız resmen arkadaşımızı ve arkadaşlarımızı konuşturmadı sözünü kesti ve engel oldu. olmasaydı tek kişi değil orada hepimiz yorum yapıp söz alacaktık. anlattığı konuları biz yıllardır ders olarak görüp soyadımız gibi biliyoruz! gördük ki biz çok şey biliyor sizse bu konularda baya eksik kalıyormuşsunuz. çevre mühendisliğini kimse küçümseyemez buna kimsenin haddi olamaz olursa da bildiririz.
anonim
baylar bayanlar!
bugün yapılan sunumda meslek etiğimize hakaret vardı. bu kadar çevreye duyarlılıktan bahsedip, bizim mesleğimizi hiçe sayarak bir sunum gerçekleştirildi. açıp google'a bakılmalıdır ki doğal kaynakların kullanımı hakkında hangi meslek yeterli donanıma sahiptir. bunun yanı sıra; kaynağını kullandığı mustafa hocam dediği kişi çevre mühendİsİdİr!
anonim
bizim gibi istekli muhendisler gibi istekli mimarlar yetiştirilmesini sizlerdende bekliyoruz yeşil binanın sadece çatıdan ibaret olmadığını ve bizim senelerdir aldığımız derslerin unuttuğumuz kadarını anlatıp ve bizi hiçe sayan söylediğimiz zaman da susturldugumuz bir sunumdu daha fazla saygısızlığı hat safhaya çıkarmaya gerek yok amacımız bize yapılan saygısızlığı belirtmekti buda gayet hocamızın ve arkadaşımızın konuşmasıyla birlikte o salonda yeteri kadar kulaklara yansımıştır alkislarimizla .........
mrmimar
belli olduğu gibi kimse kimsenin disiplini hakkında yeterli bilgiye sahip değil. bu yüzdendir ki konuşmacımız 'her disiplinin toplandığı bir masa' olarak anlatıyor programlarını. orada ağırlıkta olanlar, düzenleyen ve konuşmacı; mimar ve mühendis olduğu için genel hatlarla ayrıntıya girmeden geçti meslekleri. ki bunu gayet de konuşma esnasında 'biz de buradayız' gibisinden söyleyip ayrıntıya girmesini rica edebilirdiniz. konuşmanın sonunu bekleyip sert ve eleştirel cümleler kurmanız gerekmezdi. ki şu an bile aynı tutumu sergiliyorsunuz bu size karşı bir önyargı oluşturmaya sebep olabilir. her disiplin bir ötekinden belli konularda üstün olacak tabii ki, normalde iki günlük bir eğitimi yarım gün bile olmayan bir sürede anlattı konuşmacı. bu da 'konut' kapsamını ancak anlatmasına sebep oldu ve 'çevre' kavramına girecek zaman bulamadı doğal olarak. ki acelesi olduğunu ve fazla soru alamadığını da hesaba katmalısınız.
mrmimar
hala sinirli ve tek taraflı düşünüyorsunuz, şahsen mimarlık kısmını atlasalar ben elimi kaldırır ve buradaki ' mimarın yerini' sorardım. açıklamasa ve umursamasa bile ben gayet iyi biliyorum yerimi, bu bana yeter de artar. ve orada mimarlara 'egoist' diyenler vardı. bana göre egoistlik sizin durumunuzda olduğu gibi, kendilerinden bahsedilmediği anda küplere binen insanlarda bulunur sadece. önceden dedim şimdi de tekrarlıyorum, kimseye saygısızlık yapıldığını düşünmüyorum, fakat kendi adıma bir yanlışım olduysa affola. aynı sektörde çalışacağız, birbirimize saygısızlık etmemize gerek yok.
anonim
sayın mimar arkadaşım ben 'gözlüklü kız' :) bizimde en başta dediğimiz gibi evet aynı piyasada hep birlikte çalışacağız tepkimiz bu yüzden. biz hep birlikte çalışması gereken insanlarız madem neden 'bahaneler' ile temel branşlardan biri olan bölümümüz unutuldu sorumuz buydu tepkimiz bu durumaydı. sonuç kendilerini tatmin etmeye çalışan egoistler ilan edildik tarafınızca. bu bizden size yazılacak son yazıdır biz piyasadaki değerimizi ve gücümüzü gayet iyi biliyoruz mesleğimiz seminerde bir konuşmacı söylemedi diye değersizleşecek değil. unutmayın tepkimiz başta size veya hocalarınıza değildi tepkiyi kendinize çeken 'çevre mühendislerinin kendini tatmini' diyen, bu konuyu ringlere taşıyan arkadaşlarınızdır. saygılar.
mimarlique
@anonim_bayan salonun yüzde yetmişi birinci sınıftı ki dördüncü sınıflar zaten gerekeni biliyor. şuna da açıklık getireyim orda size yönelik bir şey söylenmedi sadece es geçildiniz o konuşan kızın yaptığı ise saygısızlıktı o kadar gurur yapmasına gerek yok kendini ifade edecek yerde triplere girdi.
selaminialanmimarlar
selamımızı alıyoruz keşke burdan sallamak yerine r11de yüzümüze söyleseydiniz ciddiye alamıyoruz sizi.
anonim
@selaminialanmimarlar orda olsaydık gerekeni yapardık kardeşim merak etme.
mrmimar
gerekeni yapmaktan kastınız nedir? @anonim_bay ?