serenad
bir insanı sevip sevmediğinizden emin degilseniz sevmiyor mu olursunuz arkadaşlar? mesela seviyor olsaydım bu soruyu sormaz mıydım?

Yorumlar

alpheratz ✨
sorabilirdin. sevgi bence o kadar basit bişey değil. İnsan beyninin geleceği öngörülemez. sen bu yazıyı buraya yazmasaydım farklı bisey yapacaktın vs. zincirleme gider. sevgi de böyledir pişme aşamasında farklı şeyler hissedip sorgulayabilirsin. bence bilinçaltın bu doğrultuda çocuğu sevmeni sağlayacak. şahsen ikilemde kalsam seviyorum uleeen filan derim. bilim adamı olacak adamdım harcadılar beni halime
enguzelmevsimim
sorardın. neden mi? çünkü kendinden şüphelerin vardır ve emin olmak istiyorsundur. ondan kaynaklı olarak böyle düşüncelere girebilirsin. emin olup da bu topa girmek istiyorsundur. ve hayır, sevmiyor olmazsın. açıkladığım gibi, sadece emin değilsindir bir şeylerden ve belki de içerinde eskilerden kalma, kapanmayan bir yara mevcuttur.
esob
bende öyle ikilemde kalmıştım, biraz zaman tanıdım kendime ve kafamdakilere mantikli bi düşündüm sorguladim o kişiyi incelemeye aldim kisacasi 5n1k ve sonuç aslinda ona olan merakim onu tanımak arastirmak istemem olduğunu anladim, sevgi baska bisey bence
serenad
@alpheratz hayatımızda sadece bir kere gerçek aşkı bulacağımıza inanıyorum. yaşamadan bilemem mi bu o mu diye. ya da ilk başta böyle şeyler hissetmezken sonradan kendimi sorgulamam kendimi kandırmak mıdır onu seviyor oluşuma? peki ya bu sorumda sana @enguzelmevsimim yara değilde muhtaç olmak bir kişiye. böyle canın yandığında birinin sana çok iyi gelmesi ve bunu arıyor olmak mıdır? sırf bunlar için onu kalbinde bir yere koymak mıdır?
enguzelmevsimim
muhtaçlığın için almamalısın çocuğu kalbine. bence hayatta kimseye muhtaç olmamalısın. evet, senin yaralarını saracak ama sen de onunkileri saracaksın. evet, biraz muhtaçlık var oluyor ama o muhtaçlığı abartırsan, kendini kandırırsın. şahsen ben yıllarca bunu yaşadım. birine güven duyma, birinin bana karşı sevgi beslemesine muhtaçtım ve bu yüzden yanlış kararlarım oldu. kendini kandırmamaya çalış.en acı gerçekleri sen kendine söyle. mesela muhtaçlık yüzünden mi gidiyorsun yoksa eğer içinde bir yara olmasa da ona gider miydin?
alpheratz ✨
tabiki yaşamadan bilemezsin. insan aşkı bir kere yaşar olayına ben katılmiyorum. yaşayabilirsin, küsüp kendini dışarıya kapatmazsan. hormonsal birşey sonuçta bu kadar üzerine düşüp ince düşünmeyin sakınan göze cöp batar gibi düşün rahatlık her zaman iyidir .
serenad
@esob bazen ben de diyorum sevgi, aşk başka bir şey diye. kafamı toparlamak için zaman tanıdıkça daha da karışıyor kafam. bir de ya hayata yetişemezsem diye söylenerek yaşıyorum. ya ben bunları düşünürken iş işten geçmiş olursa?
hislihissiz
@enguzelmevsimim peki kapanmayan yara dediğimiz bu şey başka birini sevmekle kapanmaz mı?
enguzelmevsimim
yara bandı olarak birini kullanmamalısın @hislihissiz bu hem sana hem de karşındaki kişiye yazık etmektir. birini gerçekten sevmek kapatabilir ama gerçekten sevginden emin olduktan sonra o kişiye gitmelisin. bu bana göre tabi.
limos
pepsi yaşatır seni pepsi 🍹
serenad
çok teşekkür ediyorum hepinize. biraz sakin kalıp kalbimi dinleyeyim en iyisi. @alpheratz haklısın rahat olmak gerek kasıla kasıla daraldım.