zorakimuhendis
her alanda iyi olan osmanlı neden geri döndü? hani nerede kartacalılar,hani nerede o görkemli mayalar,hani nerede yunan medeniyeti neden çöktüler milletin vereceği ekmege muhtaçlar? her medeniyet doğar yaşar ve ölür.bir başkası ölürken(bizans) bir başkası doğar(osmanlı) bu su goturmez bir gerçek.amerika nasıl doğduysa ölmeye de mahkûm,avrupa nasıl doğduysa ölmeye de o kadar mahkûm er ya da geç .çalışırsak krizi firsata çevirir küllerimizden tekrar doğarız.

bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz:
gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!

diyor mehmet akif ...

bu aşağılık kompleksini atıp bir şeyler yapmaya çalışmak aklı selim bir davranış olur.biz popüler dünya kültürüne asimile olmayacak kadar zengin kültüre sahibiz. biz arap çöllerinden ,akdeniz uygarlıklarına balkanlardan kafkaslara, orta asyaya kadar giden korkunç boyutta bir kültüre sahibiz. bu gibi postmodern saçmalıklara ihtiyacımız yok.

modern dünya nasıl elestiriliyorsa batıda yarın post modern dünya da eleştirilecek hatalı olduğu görülecek.dolayısıyla bu akıma kapılmayıp kendi benliğimizi muhafaza etmek bizim faydamıza olur . zira medeniyetler kültürleri yok olmadan silinmezler.bizim maddi açıdan elimiz hafif olabilir ancak kültürel ve düşünsel manada korkunç bir altlığımız mevcut .bunu muhafaza eder temeli çürütmez isek yarın batan batı uygarlığının yerine sivrilir çıkarız.zira batı çok kısa sürede agresif büyüdü ve temeli saglam değil.bizim durumumuz ise çınar ağacı gibi budandık ufacık kaldık bizim zayiflamamizla guc kazanan kabak(batı) hızlı gelişti ancak güz geldiginde korkunç bir hızda buyuyen yine hızlı bir çöküşe geçecek ve budanmış çınar dallanıp budaklanacak.

avrupa öyle veya böyle artık miadını yavas yavas dolduruyor ingilterenin ayrılık mesajı bunun açık işareti.ne anlatiyorum ben ya?yarın sınavım var neyle uğraşıyorum ya yatın uyuyun arkadaş bizi de boşuna meşgul ediyorsunuz. 20 dakikadır yazmaya uğraşıyorum. @alpheratz @karakutu2

dayanamadım devam...

emin olun bizi takmama diye bir sey söz konusu değil savaşların terör örgütleriyle yürütüldüğü günümüzde kimse bizi takmıyor demeyin.bal gibi de takıyorlar.hatta son dönemde adamlar namluyu doğrultmuş hedefe de bizi koymuşlar.

bir de biri bana şunu açıklasın 1 ocak günü yeyip,içip eğlenmek bize ne kazandırıyor? herhangi bir gün yapsak bizim için ne değişiyor?
aslında bizim için bu 1 ocak 15 ocak veya 28 şubat arasında bir fark yok.ama nedense aptal gibi 1 ocakta israr ediyoruz.

*********************
enteresan hakikaten ör: omüdedikodu 1 ocak hep sınav haftasına denk geliyor bundan dolayı gelemeyenler oluyorartık yeni yıl etkinlikleri final ile büt arasındaki haftada yapılacak dese gayet mantıklı ve rasyonel olur.yani bizim icin bir sey ifade etmeyen 1 ocaktaki ısrarımızı ve bazılarının savunmasını anlamak zor.
**********************
buradan yapılan etkinlikeri ve partileri tasvip ettigim anlamını çıkarmayınız.İnancım geregi çoğunu tasvip etmiyorum.
ancak bir de buradan yakın bakalım meseleye...

yine dayanamadım devam ettim dua edin bari belki soru tuttururum .bu yazıyı yazacağım süre zarfında beş soru çözerdim en az...

@thyke gerçekten hayat enteresan...

Yorumlar

alpheratz ✨
bu dediğin doğrudan bir fizik kuralı zaten. termodinamiğin 2.yasası entropi. tüm evren buna maruz kalacak bırak devletleri. sen bile bunu okurken vücudunda yediklerini yakıyorsun. düzensizliğe gidiş var sürekli. İkinci olarak gelişebilmeni sağlayacak şey ne. nasıl olurda ekonomiyi o kadar lehine çevireceksin. her geçen gün dışa bağımlılık artıyor. osmanlını o devrilmesi gibi savaş olması zaten imkansız artık terör ve ekonomiyle, sanayiyle veriyor cevabın gidip askerini riske atmaz o değişti. bunu avrupa'ya nasıl uygulayabilirsin. zira ülkemizde çıkan zeki, üretken kişiler nasa veya benzeri kuruluştan direk kapılıyor. çünkü adama kendi ülkesinde sunacağın olanaklar yok. bu dediğin gelişme için sadece avrupa'yı etkileyen meteor düsüp sadece bizim kalmamız lazım. bir diğeri 1 ocak olması şart değil. İnsanlar bu dünyada bir günü eğlenip biraraya gelmek için kullanmaları, mutlu olmak istemeleri kimseye sorun olmamalı. doğumgünü de aynı mantık. sınavım varsa iki gün sonra yaparım sorun o değil ana konu birşeyler yapmak bu hayatımda mutlu olmayacaksam napayım bunu. bu konuda siteiçi milyon saçmalık var.