amsterdamli
yılbaşından sonra da sevgililer gününe kafayı takanlar olmuş. neymiş efendim hristiyan icadıymış. dini gösteriş yaptığın elindeki telefon ne icadı acaba. gören de alnı 5 vakit secdede, kuranı hatim etmiş mübarek zât sanar. kendiniz mükemmelmiş gibi eleştirmeyi bırakın artık. zaten her gün erkeklerimizden şehit, kadınlarımızdan tecavüz, çocuklarımızdan istismar haberleriyle yıkılıyoruz. ülke gündemini meşgul eden siyasi olaylar malum. bu kadar derdin tasanın içinde yılda bir kez olan günleri kendimize bahane edip eğlenmeye çalışıyoruz. ki tamam 10 kişiden 9 u yalnız olabilir. dolayısıyla o günü zaten kutlayamıycak da olabiliriz ama kutlayacak olana saygınız olsun biraz. kininizi, başka şeylere olan öfkenizi buraya boşaltmaktan ve diğer insanları da yargılamaktan vazgeçin artık.

Yorumlar

anonim
böyle salak saçması şeylere koyun gibi takılı kaldığimız için bu günlere geldik.değer yargılarımız , ruhumuzu , hislerimizi,günlere sıkıştırıp bir gün bu günü bu ruhu yaşasınlar yeter deyip bizi standartlaştırdılar. sevgililer günüymüş anneler günüymüş o günu bu günü yeni yılmış. biz her gün sevdiklerimize annemize babamiza sevdiğimize sevgi sözcükleri , sevgi saygı hatırlanma hediye nişanesi olarak onlara bir şeyler göstermeyip bir günde içinde bunları yaşatabileceğimize inanıyoruz. sonra ki yarın da dün sanki yaşadığimız diğer günlerden istisnaymış ve sadece güzel anı defterine yazılıp bir dahaki sayfayı yazmak için bir gelecek yılı beklemek üzere kapatıp devam ederek yaşıyoruz.
tek bu günler değil bu gibi günlere öyle saplanmişız ki çanakkale, 1453 feti ...tarih ruhunu yaşamak bir hafta süruyor afişler filimler etkinlikler bir hafta hatırlatiyo çosturuyo ağlatıyor sonra bu kadar yeter seneye devam. kutlu doğum haftası millet hz. muhammet i sünnetleri hatırlıyo selevatlar havada uçusuyo bir sonra hafta bitiyo seneye devam. şehit veriyoruz 5 saniye tv yer veriyorlar vermiyorlar ardına çalgılı çengili program.
kusura bakmasın kimse her gün ne geçmişimi ne ruhumu ne inancımi sevgimi sadakatımı bir güne bir haftaya sıkıştirıp avutacak biri değilim . doğru bir günde çok séy yapılır değişır fakat o gün başkalarının kendi çıkarları için insanları bir avm ye kuyumcuya ticaretin ortasina koyup insanları bu ticaretin bir parçası gibi kullanıcagı o günlerin parçası olmayacagım.böyle tiyatroların oyunların bir parçası olmayacağım.herkes otursun kendi filminin tiyatrosunun oyununun başrölü olsun.kimse allahın ona verdiği özgür kaderini kimsenin esaretine hapsetmesin.bu zülmü iradenize ruhunuza değer yargılarınıza yapmayın.