anonim
hoca dediklerimizden öğrenci dediklerimize gerizekalısınız, valla ben aklımdan utanmaya başladım. bak müstesnalar olur, zaten o iyelik ekiyle monolitik, yekpare bi' güruh kastedilmiyor. n'olur biraz farklı şeyler düşünün, farklı davranın, araştırın. bilmediğinizi fark ettiğinizden eminim ama yok sayıyorsunuz. n'olur rahatsız etsin bilmediğiniz! farklı bi' şey duyunca "sen çok zekisin", "ne diyon sen yaw" gibi şeyler zırvalamayın ya da böm böm bakmayın. şu ağırbaşlılık aptallığından vazgeçin, olayları seremonileştirmeyin. herkes uyuyor, yemek yiyor, dışkılıyor. yani sizde olan millette yok mu? pembe mi bırakıyorsunuz? ne bu ettiğiniz be? milleti bi' şeyleri kullanarak ezmeye çalışmayın. birinin yaptığı işi hayra yoramıyorsanız da nötr olun en azından. her işte bi' hinlik düşünmekten vazgeçin, selam verin selam alın böm böm durmayın, moraliniz bozuk olduğunda söyleyin. ne hikmetse her şeyi işin pratiğinden evvel lafza dökmeye can atanlar moralinin bozukluğunu söylemekten ziyade hissettirmek niyetindeler. ve bunun tezahürü ne yazık ki diğerlerine zıkkım oluyor. İnsan, insanın yaşanmışlığına ve formuna sahip değil diye diğerlerinden farklı olamaz, türdeşidir. cezaymış, hak etmişmiş gibi bi' taraftan uydurma şeyleri yaşayışınıza birer motif yapıp millete de kendinize de zehir etmeyin dünya hayatını. ha bu fetvanın ruh hali öfke, nefret filan kesinlikle içermez. belki hepsi bi' bakış açısı yazdıklarımın, bunun üstüne çıkılır oo hem de nasıl şu an çıkalım hatta ama mesele o seviyeye gelmek. yani madem "İnsan, insanın yaşanmışlığına ve formuna sahip değil diye diğerlerinden farklı olamaz, türdeşidir." <- böyle. e ben niye konuşuyorum. şu yüzden konuşuyorum o öyle olan lafı söylemek bi' şeyler gerektirir onları lütfedin de edinin diye. müstesnalar anladı. hayat şu an yaşadığınız her neyse o değil kesinlikle değil. son olarak aptal aptal yok sen yazdın da noldu gibi yorumlar yapmayın epeyce gördüm biraz önce; dedim ya gerizekalısınız, bugün birazcık farkınız olsun olur mu?

Yorumlar

kayipgalaksi
kullandığın kelimeleri ve kurduğun cümleleri çok beğendim. okurken çok zevk aldım. yazının içeriğiyle alakasız oldu kusura bakma. sadece beğenimi dile getirmek istedim. :)
alpheratz ✨
konuş bee hatun dediğin zeki olur.
hipokratinyegeni
bi' şey dicem bi'şey yazarken bu naçizane kesme işaretini güzelim harfimiz hepimizin çok sevdiği kimisinin de söyleyemediği "r" nin yerine neden kullanıyoruz. o "r" leri göremeyince "böm böm" baktım inanır mısın
anonim
güzel bi' noktaya değinmiş oldun. burda uzun uzadıya dilbilime girme şansım yok. öncelikle harfin güzeli çirkini olmaz, harfler sesleri "azami düzeyde" ifade etmek için kullandığımız sembollerdir boyutu, şekli, varlığı hiçbi' "kudsiyet" içermezler onları öyle oldukları için kullanmayız, kullanmak için o şekli nakşederiz, ki her şeye atfedilen bu kudsiyyet buna da atfedilirse sıkıntı yok olabilir o da ayrı bi' konu. bundan bahsetmemden maksadım dilin kuralları yazıdan değil sözden beri gelir. "bir" i ordaki işleviyle "bi'" olarak kullanmam her ne kadar altında derin bi' tez barındırıyorsa da kişisel tercihimdir(özelikle tek tırnakla beraber). gelelim şu tez-i deruna kim o da şudur: belirtisizlik meali veren "bir"le sayı önadı olan "bir" kesinlikle aynı değildir. ayrılması da icab eder. "bir"in "bi'" olmasından gayemiz budur. diğer yandan tırnak işareti de resmi hale atıf için "r" harfinin varlığını temsil amacıyla kullanılmıştır. yalnız açıklamamın öncesinde de üstünde durduğum nokta "galat-ı meşhur, lügat-ı fasihden yeğdir." tdk veya herhangi bi' kurum "dil" dediğimiz fakat dilden öte her şeyi ihtiva eden böylesi bi' nimeti tekeline sokamaz bilhassa harflerle ifadesi konusunda. standart belirleme mevzuuna girmeyeceğim çünkü artık kabak tadı verdi tdk'nın dil fetvaları. kim neyi neden yapacağını ve neden yaptığını bilmiyor. dil farkındalığı dediğimiz olay da bu asıl metinde belirrtiğim o "gerizekalılık" ve ardından gelen "böm" haline mahkum. bunlar hakaret değil, artık kelimeleri dar konseptlerden azad edin. masa masa olmasın örneğin, kalem kalem olmasın. İçimizde fırtınalar koparan duygular, düşünceler zaten mahkumken bu sembollere bi' de siz soktuğunuzda saçma sapan kurallara ve kavramaya kalktığınızda derd-i derunu bu sığ nazardan, baş gösteren sıkıntı büyük olacak, çok büyük. ötesini görmeye zahmet ediniz, farkına varmak için bi' üstüne çıkmaktan nasiplenmek gerek. böm böm bakılır bakılmaz değil, işte o vakit asıl metni tavsiye ederim yorumdan evvel.
turevinial
harika bir yazı olmuş çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. lütfen hesabın yoksa kendine bir hesap aç anonim yazan bir hesap değil sanırsam. seni buralarda görmek bana mutluluk verir.
cografyaciiii
ben bi yazıyı kolay kolay tek seferde okumam ama o kadar akıcı yazmışsın ki ister istemez insan tek solukta okuyor tebrik ediyorum. yazı içeriği ayrıca güzel. 👏👏