anonimum
şuan deli gibi başım ağrıyor ama yinede uzun zamandır düşündüğüm bir şeyi dillendirip yazmak istiyorum. en azından benim gibi aynı fikirde olanlar var mı ki mutlaka vardır, merak ediyorum.. konu aşk meşki geçtikten sonraki evre yani düğün evresi ve de çevresi. yani sözüdür nişanıdır kına gecesidir vs vs..vs vs diyorum çünkü gerçekten bana çok manasız geliyor. ya sen sevdiğine kavuşuyorsun ananı babanı üzmenin(özellikle kız tarafı için söylüyorum) ne mantığı var?
nişan yapılıyor salonlar tutulup masraf yapılıyor birileri geliyor tuttuğun salonda iki göbek atıyor ve sen milyarlar sayıyorsun ve henüz evlenmedin bile. ayrılma ihtimalin var yani. şimdi niye durduk yere ayırdın milleti demeyin oluyo işte duymuyo musunuz nişanı attı falan diye. neyse ayrılmadın diyelim düğün yaklaştı. kına gecesi var öncelikle. kına gecesinde gelini önce ağlayıp sonra oynatmanın mantığını biri bana açıklasın ya. adet falan diyen olacak evet belki ama ne bileyim ya annemin ağlayacağını düşündükçe içim parçalanır benim. neyse düğün geliyorum. bakın bi salon tutuluyor, akrabalar eş dost geliyor, oyun havaları dinlenmek zorunda kalınıyor sırf düğün sahipleri darılıp gücenmesin diye kalkıpta gidemiyorsun, düğünü olanların yakınları pistten inmiyor diğerleri onları izliyor falan filan düğünün mantığı bu mu gerçekten? ya misal veriyorum ben evleniyor olsam neden insanlara bunu yapayım? hayır bide tonlarca masraf yapılıyor pastasıydı, salonuydu, kıyafetler, takı, çiçek böcek ve daha bir sürü ayrıntı.. daha sittin tane şey sayarım böyle de daha fazla darlamıycam sizi. sedece bu konu hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim.
ha ilerde bunları sırf sevdiklerim yüzünden yapmak zorunda kalırsam bilmiyorum naparım, neyse onu o zaman düşünürüz artık 😅

Yorumlar

warrior
yaa gel bi sarılalımm 😄👏