anonim
aşk ilişkilerinde kendinizi bu kadar kasmayın nur-26 yı hatırlayın kimseye odun gibi yaşayın demiyorum ama zaten ilerde siz nasılsanız karşınıza da öyle biri çıkacak. bizim yapmamız gereken kendimizi istediğimiz kişi (kız-erkek) kadar temiz tutabilmek.akışına bırakın hayırlısı sizi bulacaktır.

Yorumlar

alpheratz ✨
kişi nasılsa öyle birileri çıktığı için mi bu kadar boşanma var? yok ama bir saniye hayırlısı böyleydi değil mi unuttum pardon.
anonim
ayeti kendi vicdanınızla yorumlayın, kişisel nefsi hatalar doğruyu değiştirmez 😉
alpheratz ✨
her kişinin de kendi doğruları vardır. salt bir şekilde doğru veya yanlış diye birşey yoktur o nolacak 😊
anonim
yok canım hayırlısı istediğinin istediğin şekilde eninde sonunda olması değildir.
hayırlısı sana verilen herşeye eyvallah diyebilmektir.
çalışıp çabalayıp takdir ondan diyebilmektir.
kişi nasılsa karşısındakinide öyle görür. her kişi fıtri özelliklerine insan olma bilincine ulaşmış olabilse her başa gelene eyvallah denir.
evlilik iki kişininyastığa başkoymak , aradaki ilişkiyi eller ne der safsayasından kurtarmak, evlilik öncesi bütün haramı işleyip evlilikle örtpast etmek ,değildir.
evlilik çocukyapmakla büyütmekle kurtarılmaz, iki gönülde büyütebilecek amaçlar gayeler olmalı , iki gönülde muhabbet edebilecek hiç bitmeyen konuları olmalı, iki gönülün her olaya karşı ortak bakabilecek penceresi olmalı.hayattan ortak çıkarları olmalı, karşılıklı çıkarlar doyumsuz insana yetmez birgün tüketir, veya doyamaz.
boşan ma allah ın sevmediği helallerdendir.
İnsan için kimi zaman çıkarların bittiğinin göstergesi, kimi zaman gönüllerde muabbeti sürdürecek konularının olmamasıdır.
evlilik öncesi sonrası kişi helal haram kaidelerine dikkat etmişse yinede olmuyorsa boşanmak ta helal kılınmıştır. ve boşandıktan sonra her iki tarafında yine normal hayatının normal devamı için şartlar sunulmuştur. kulun her yaşam anında nasıl davranması gerektiğinı bütün ölçülerile kuranda yazmıştır.
o inananların başı sıkışınca başvurabileceğinden ötürü,
bütün hayatını düzene koyabilecek herşeyi içeren kulun dünya ve ahireti için sıkıntıya düşmemesi için gönderilmiş.
o bir bütündür insanın öncesi sonrasıdır.
onu anlamak rabbini anlamak insanı mahlukatı anlamaktır.
onu nekadar anlarsan osun ve her şeye o ğözle bakarsın.herşey öyle gelmez sana.
@alphertz arkadaşım.
sitemin var dostum.anlaşılıyor.
lakin benim yazdıklarım zaten senin bağdaştramadıklarındır. belki sana bişe farektirirmi veya küçükte olsa yanıt olurmu bilmem.
yada biz olaylara aynı pencereden bakamadığımız için farklı ben sana yetemem.seni anlayamam.yine yanliş şey yazmış olabilirim.
ama olsun böyle böyle anlaşabilecek bir nokta bulabiliriz. bu senin benim gibi düşüneceğin veya benim senin gibi düşünebileceğim zorunluluğu olan bir yer olması gerekmez.
İkimizinde karninı doyuracak bir sofra bulunur elbet, bana kızma bu ne diyor diye sadece senin sitemine karşı bende bu kadr var. eksik yetersiz olabilirim.dilim bukadarına dönüyor ortam bu kadarına müsayit .

alpheratz ✨
@anonim_bayan yok neden kızayım ki? sitemim olduğundan değil, çocuk değilim sonuçta sadece beyinlerimiz farklı algılayıp, farklı düşünüyor bu kadar. yorum için teşekkürler.
anonim
@alphertz teşekkürler.
arkadaşlar teşekkürler her renk ayrı güzel işte.