ladylazarus
dalgalar karşısında tracy chapman-fast car dinlenen bir günün anısına..

uzun bir yol.

belirsiz bir gün olsun. ne renkti vosvos ? mühim değil. ismini mi soruyorsun, olmasın bir ismi boşver. bugüne dek isimlendirdik de her şeyi ne oldu kazancımız ? acı dedik, sevinç dedik, aşk dedik .. ben uzun süredir hüzün diyorum her şeye. hüzün bir hüzün iki hüzün üç.. mutluluk dediklerim de var elbet, çukulatalı keklere mutluluk diyorum. mutluluk bir.. birde tıkanıyor mutluluk. varsın tıkansın o da. neler neler 'bir' le sınırlı kalmıyor ki yirmi birinci asırda.

yol taşlı olsun. zorluklar yetmedi mi diyorsun biliyorum. ama bilmez misin, güzel bir kimseyle çıkılan güzel bir yolun zorluğu olmaz. güzel son mu arıyorsun ? güzel yolların sonu olmazmış. arabayı kim kullanır nerde ne için dururuz neye güler ne için ağlarız karar vermedim. ben araba kullanmasını da bilmem ya neyse. bilmiş gibi yaparım. -miş gibi yapmak. devrin sorunudur değil mi bu ? gör'müş gibi, bil'miş gibi,tanı'mış gibi, sev'miş gibi.. ben hiç -miş gibi yapmadım. bundandır ki kaybettim. onlar sakladıklarıyla dürüst oldular, beni şimdiki zamanın -yor una astılar. -yor ul dum.

bir taşra çocuğuydum, denizi de özledim hoş,fakat kazanmak bundan fazlasıymış atay. ben de kaybettim(senin gibi).

şimdi karar verdim bak, bir deniz kenarında dururuz. ben kimsesiz denizleri severim. suyun altında, kimsesizliğin heybetiyle nefesimi unuttuğum günü anlattım mı sana ? anlatırım, yol uzun. sen ne anlatacaksın peki ? sen .. tanı'mış gibi yapanlardansın belli ki.

dert etme. neleri yaşanmamış saymadık ki ? ben saymadım. ama olsun, unut'muşgibiyapanlarhastalığı na tutuldum. yolun hatırına sürdürürüm bu oyunu, güzel bir şarkı açarsan unuturum da belki kim bilir.

kırkıma gelip saçlarımı kestireceğim günü iple çekiyorum. oysa yaşlanmaktan korkuyorum dedim sana. yaşlanmak değil de, hala bu kalabalığın arasındaysam, saçlarımdan kurtulamamaktan korkuyorum.

in hadi, yaslanalım renklerine, anlatayım sana.

saçlarımı kestireceğim o zaman, dostoyevski' nin mezarını taşıyacaksak uçurumun kenarında olsun ev, yoksa ormanın içinde, insanlardan uzak küçük bir yer yeterli. içinde kitaplar olsun, çiçekleri olsun, kırkınagelincesaçlarınıkestirenkadınlar ın penceresinden eksik olmazmış çiçekler, plaklar olsun, güzel bir parçanın üzerinde eşdeğerini bulmak için parmaklarımız çarpışsın diye olsun plaklar, ben o zaman dans edemem ama, bacaklarımı uzatırım koltuğa, bugüne değin hiç içmediğim bir sigara geçmişin telafisi niyetine parmaklarımın arasında olur. okşar çillerimi, çirkinleşirim o zamana değin ama inan bana, gülümserim sana dumanların arasından esaslı..

sen kimsin ? güzel yolcu, sen de bilme'miş gibi yap kendini, eski bir filmden bir cümle bul kendine, ama yla başlasın, gerisini öldürür ne de olsa..

yol henüz bitmedi. ama bende elleri ceplerinde ne hayaller var bilsen.. bir ıslık tuttururum dünyanın inadına,korkarsın. korkma. yaklaş. yaklaş-ma. ma ma.. parmağı havada bir mürebbiyedir mutsuzluk. yaklaşma sen, otur koltuğa, aç güzel bir şarkı, benden olsun. yürürüm ben, babamın parkasıyla çizmesi buluverir zaten hemencecik. uyanırım birden bambaşka bir yolda, ellerim ceplerimde, bir hayal tutturmuşumdur ıslığımla..

Yorumlar

Ejderya Terbiyecisi
şimdi karıştırmayalım bence 😀😀😀