camfincan
merhaba omüdedikodu. bugün aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak ve sizden bir şey rica etmek istiyorum. konumuz okulu uzatmış öğrenciler.

karşılaştığım durumların çoğunda okulunu uzatan kişilere olumsuz bir ön yargı duyulduğunu fark ediyorum. "ailesi ne zorluklarla harçlığını gönderirken kimsenin okulunu uzatmaya hakkı yok. biz boşuna mı çalıştık onlar da çalışsın." gibi herkes düşünmüştür mesela. inanın bunu okulunu uzatanların kendisi de düşünüyor. arkadaşlar kimsenin ayakkabılarıyla uzun bir seyahat yapmadan onu yargılamayın.

bazılarımız ömrünü adayacağı mesleği kolay kabul edemiyor. stajdayken veya dersteyken bulunduğu yere ait olduğunu hissedememek veya başka bir bölümde olsaydı nasıl da "öttürebilecek" olduğunuzu düşünüp potansiyelinizin bu hiç de yatkın olmadığınız meslekte harcanacağını düşünmek ne kadar ağırdır anlayamazsınız. bazen de bölüm değiştirmek için o kadar da geçtir ki yapamazsınız arkadaşlar inanın. kendiniz ile sizden beklenenler arasında sıkışıp kalmak, stress, yalnızlık, başarısızlık, hayal kırıklığı, bunalım, sağlık sorunları, kötü ilişkiler, kontrolünüz dışındaki üzücü olaylar hepsi bir arada üzerinize bir karanlık gibi çöktüğünde hanginiz ders çalışabilir? hanginiz **ilginizi bir gram çekmeyen** derste dikkatini saatlerce 1 noktada toplu tutabilir bana cevap verin? inanın bu kişiler sizden çok daha fazla çabalıyorlar, kendilerini kör bıçakla yontarak bir şeyler başarabilmek için nasıl bir sıkıntıya katlanıyorlar anlayamazsınız.

size bir şey diyim mi? ben o her türlü zorluğa rağmen, onca başarısızlığa rağmen yılmayıp tekrar deneyebilen ve okulunu yine de bırakmayan o insanlara saygı duyuyorum. ve siz de o insanlarla oturun 10 dakika sohbet edin. İçlerinde taşıdıkları sıkıntıya rağmen hayata bakış açıları öyle güzel olabilir ki inanın şaşırırsınız. onların eksiğinin değil fazlasının olduğunu fark edersiniz. İyi akşamlar.

Yorumlar

chen
okulunu uzatana kötü yorum yapıldığını da ilk defa senden duydum