thyke
bilim insanları, insanların da rejenerasyon yapabileceğini söylüyor.ve bunlar üzerinde çalışmalar yapıyorlar.çünkü acorn solucanında olan çoğu gen bizde de var.acorn solucanı rejenerasyon yapabilen bir canlı.eğer o genleri bizde nasıl harekete geçirebilineceği bulunursa, biz de rejenerasyon yapabileceğiz.bunun düşüncesi bile müthiş bir şey.hem olmaz diye düşünülebilir ama şuan kullandığımız bir çok şey, bulunmadan önce yaşayanlara aynı geliyordu.bu yüzden inanıyorum olabileceğine.

Yorumlar

and he lived happily ever after
@anonim_bayan rejenerasyondan kasıt kopan kolun bacağın da yeniden oluşmasıdır ve hali hazırda varolan iç organların rejenerasyonunun geliştirilmesidir, yaraların çok daha çabuk iyileşmesidir vs. kertenkeleler zora düştüklerinde kuyrukları kopabiliyor ve yerine yenisi çıkıyor, deniz yıldızları kopan uzuvlarının yerine yenisini çıkarabiliyor, hatta daha da ötesi bazı solucan türlerini ikiye bölsen iki parça da hayatına devam edebiliyor. rejenerasyonun çeşitleri var bunun gibi.

@thyke bunlar sevindirici şeyler, fareler üzerinde de yaşlanma etkisinin tersine çevrildiğine dair haberler okudum. ama bir yandan da üzücü, zira insanlık gün geçtikçe bu araştırmalar sayesinde ölümsüzlüğe bir adım yaklaşıyor ve biz belki 100 yıl erken doğduğumuz için daha uzun bir yaşam fırsatını kıl payı kaçırıyoruz :/