ceyrekmuhendis
röportajın konusu önceki yazımda bahsettiğim konu olunca konuşma hakkı buldum diyebilirim. aslında röpartaj için yorumumu biraz daha geç yapmak istiyordum lakin öyle çirkin yazılar okudum ki dayanamadım. 3 madde yazacağım.
1- saygıdan ve nezaketten uzak insanlarız ne yazıkki. videodaki kızın saçından tut, insanların konuşmasına kadar öyle çirkinleşildi ki. sınır tanımıyoruz çirkinleşmekte.
2- videodaki erkeklerin ne dediğinden çok kadınların ne dediğinle ilgilenen biri olarak bir kadının "tabiki erkek ödemeli" demesi beni çok üzdü. çünkü güç bu değildir. beni sevdiğim adam hesap ödeyerek -videodaki bir arkadaşın tabiriyle- güvende hissettiremez. hatta bu beni rahatsız eder. erkeklere yüklediğimiz, rahatsız olduğumuz ne varsa bu bizim eserimiz kusura bakmayın. sen sıradan bir hesap ödemeyi bile cinsiyetlendirmemelisin. kadın böyle mi yapar? erkek adam böyle olmalıdır. şu algılarınızı değistirin ya. erkek toplumda güçlü değildir. bu gemi iki kişilik. adamın sırtına yükle yükü geç kenara.
3- videodaki bir kızın söylediği laf dikkatimi çekti. "makyaj malzemelerine cok para veriyoruz. erkeklerde para vardır." ne yani. sen harcama yapıyorsun diye o adam seni mi doyuracak? ya da o kadın diye hep sen mi önde duracaksın. sözde sen güçlüsün, ağlamazsın, zora girmezsin, kadın hep korunup kollanmalı,yerini yurdunu bilmeli. kadının önünde duracaksın yani bu mudur? algınız bile eril. (sona doğru sinirlendim galiba)

Yorumlar

limos
oooo karşiim ayıpsın