alpheratz ✨
sürekli kitap okuyorum, farklı alanlarda belgeseller izliyorum, enstrüman çalıyorum ama aradığım tatmini bir türlü yakalayamadım. bunun cevabını burada bulamayacağımı da biliyorum ama boş yaşamak istemiyorum. dışarıya, insanlara karşı bir şeyleri kanıtlamak zorunda olduğumdan değil, en başta kendime kendimi kanıtlamak istiyorum. daha verimli bir şekilde yaşamak ve ölmek istiyorum. okunacak çok sayıda kitap var, okunacak ve ulaşamayacağımız çok çok daha sayıda kitap var. hayatta amacım mı yok da böyleyim bilmiyorum. okul okuyup, bitirip bir yerlere gelmek kavramı mahalle teyzeleri açısından önemli benim açımdan değil. sıradan bir insan gibi yaşayıp ölmek istemiyorum. kendimi geliştirmek için neler yapabilirim?

Yorumlar

mihrimah🤘
@alpheratz misal biz kitap okuduktan sonra kızlarla toplanıp kitap analizi yaparız arada ben cok katilamasamda bizim kızlar baya her hafta belli saatlerde okuduklari kitaplarda belirledikleri bölümleri istişare edip birlikte fikirlerini paylaşıyor. amaç birbirimizin fikirlerinib eleştirmek üste cıkmak değil sadece farklı düşüncelere saygı duymak paylaşmak dinlemek. hayatta icraate dökebilmek.
sende çok kitap okumuşsun okiyorsun ve seviyorsun. böyle bir topluluk oluşturabilirsin sosyal medya üzerinden dahi olabilir. böylece toplumumuzun en buyük eksikliğinden biri birbirini anlamak saygı duymak konusunda küçukte olsa bir kitle oluşur.
ya ne biliyim bende olaylara farklı açılardan bakarım lakin her insan ayrı bir kapı gibi çok farklı yerlere açılıyor. ve ben düşüncelerini pek icraate geçiremiyirum özgüven ekliği çekimserlik falan. zira toplulukta fikrimi paylaştığimda bir fabrika gibi eksigini gediğini ölçüp biçip bir şekilde icraate dökmek daha koly oluyor.
ayrıca bir amaç edin kendini gerçekten o amac uğruna mücadele verirken değerli hissettiren mutluluk veren. onu da sen belirle.