alien
sıkı durun, şimdi size gezegenimizin formundan ve şeklinden bahsedeceğim. uzun zamandır anlatmayı düşündüğüm ama bir türlü o kafaya ulaşamamamın verdiği üşengeçlikten dolayı anlatamadığım bir mevzu. bizim gezegenimizin en büyük özelliği bir dize oluşudur. nasıl mı? şöyle anlatayım 7 tane küçük dünya düşünün ve bunların tek sıra halinde uzayda dizildiğini hayal edin. en büyük özelliği bu. sizin dünya'ya göre çok daha farklı özellikleri var tabi. mesela 3 ayrı güneşimiz olduğu için mevsimler, aylar, yıllar... çok farklı. her gezegende farklı, değişik ırklar(size göre canavar ya da hayvan) var. biz bunların tamamını tek gezegenden sayıyoruz ve her birine ayrı ayrı 'birim' diyoruz. en ortadaki yaşamın başladığı yerdir. bizim atalarımız öyle inanıyorlar, çok da bilimsel değil yani. uzayda da hurafeler var arkadaşlar, öyle uzaya çıkalım, çıkalım diye yırtınmayın. neyse konu dağılmasın, her birimin kendine has bir şekli vardır. en ortadaki yani yaşamın yeşillendiği birim yuvarlaktır. tam yuvarlaktır. sanırsın ki pergelle çizmişler. evrenin en harika dairesidir ayrıca. altın oran, pi sayısı, emce-kare, neler neler.. hepsiyle bir alakası var. bu yüzden en ortadaki kutsaldır da. şimdi diyeceksiniz ki 'ohooo elyın olmadı, bu nasıl uzay amk', aynen öyle kardeşim, uzayda da bi sikim yok aslında. buranın bi değişiği. oradaki hava koşulları, coğrafi sebepler, element farklılığı vs derken, bir zamanlar dünyanıza meteorlarla gelen yaşamın aynısı bizim dize yıldızlarımıza da yağmış. olay bu kadar basit. neyse canım sıkıldı aklıma gelince, daha sonra belki biraz daha devam ederiz.

Yorumlar

and he lived happily ever after
peki biz insanlar karbon temelli canlılarız, sizin yapıtaşınız hangi element merak ediyorum. bizim dna'mız ve sizi kodlayan polimerler arasında nasıl farklar var? enerji üretimi için ne yeyip ne soluyorsunuz? dünya'da sıkıntı çekmiyor musun?
atmosferimiz senin için zehirli değil mi? aklıma gelen sorular bunlar şimdilik, cevaplarsan sevinirim elyın bey
alien
@felagund kardeşimiz güzel bir noktaya değinerek merakını da bize teşrif etmiş. bu yüzden sana bildiğim kadarıyla anlatayım, şimdi eğer beni takip ettiysen ve daha önceki yazdıklarımı okuduysa ne diyeceğimi az çok biliyorsundur. biz şartlanmalarla düşünen varlıklar değiliz, şartlanmalardan arınık bir zihnimiz var. mesela bir şeye karar vermemiz gerektiğinde kararımızı değiştirecek koşullar yoktur. ne karar vereceğimiz bellidir. bu özelliğe sahip bir beyin mi diyim, zihin mi diyim ne diyim bilemedim ama o her neyse ona sahip olduğumuzdan mütevellit evrimimizi de bu şekilde gerçekleştirdik. bundan dolayıdır ki yapı taşımız mahiyeti açısından gizemli ve belirsizdir. şartlanma yok, salt akıl ve ötesi yani. enerji meselesine gelince de şöyle; enerji evrenin her yerinde, onun nasıl olduğu ya da nasıl kullanılacağı önemli değildir bizim için, onu var oluşu bizim yaşamımızı simgeliyor zaten. yaşamın yeşerdiği her yerde kendimizi koruyabilir, değiştirebilir ve yaşayabiliriz. sizin karbon temelli oluşunuz başka varlıkların da bu şekilde sınırlamalara tabi olduğu anlamına gelmez. orada bir durun lütfen. siz şartlandığınız için sadece karbondioksite ihityaç duyarsınız, öyle evrildiniz, atalarınız sıkıntılı yani.
and he lived happily ever after
zeus belanı vermesin cevap veriyorum ayağına hiçbir soruya cevap vermemişsin jdkdkdk