Açık Öğretimden de Okumak

silindi
silindi @silindihrirrjdhrgrufo
selamlar.

okulumuza üniversite tanıtımı amaçlı birileri geldi, açık öğretim şansından da bahsettiler.

aynı anda hem bir bölümü okuyup (örgün olarak), başka bir bölüm de açık olarak okunabiliyormuş. ve sordum, bu tarz bir eğitim şansı tüm üniversitelerde yokmuş, birkaç üniversitede varmış. anadolu, İstanbul üniversitesi gibi yerlerde.

neyse, benim sorum şu. ben İstanbul üniversitesi biyoloji+astronomi çap yapacağım. eğer açık öğretimden de kendi istediğim başka bir bölüm okusam, ki bu istediğim bölüm de felsefe. ne olacak?

benim 3 tane mi diplomam, yani ana dalım mı olmuş olacak? ha tabii işin başka yüzü de var, çap yapıyorken açık öğretimden 3. bir dal da okunulabilir mi? yani sadece bir örgün öğretim dalı + bir açık öğretim mi olmak zorunda? 2 tane dalımız olup da 3. yü açık öğretimle katabilir miyiz?

Cevaplar

anonim
anonim @anonim_bayan
@liseli gene içinde çap geçen bir soru ve gene aynı anonim olan ben 😊 evet çap yapıp aynı zamanda açıköğretim okuyup 3 diplomaya sahip olabiliyorsun ve bende bu dönem sonu inş şu çap olursa deneye açıköğretim düşünüyorum alanımla alakalı. biriyle ilintili bölümler okumak her zaman faydalı çok sevdiğin didik didik ettiğin o bölümle ilgili hiç bilmediğin birşeyi okudun diğer bölümde görüyorsun . bakış açısı kazandırıyor insana . bana sans dile finallerime son 15 gün. çap belli olacak gibi sonrasinda
silindi
silindi @silindihrirrjdhrgrufo
çap sorularının kadrolu yazarı olmuşsun. :)

teşekkür ederim. hem bana hem de çap yapmayı düşünen başka bir arkadaşıma iletiliyor bu yazdıkların. şansa ihtiyacın yok hanımefendi, çalışırsan yaparsın. fazla derin düşünmeye gerek yok. olayın mantığı bu. :)

şimdi madem öyle, buna sevindim. ben zaten kendim felsefe alanında da kendimi geliştirmeyi düşünüyordum. fakat açık öğretim işini yeni duydum, üç tane farklı anadalımın ve üç tane diplomamın olması çok mutluluk verici.

şöyle bir soru takıldı aklımıza; diyelim x üniversitesinde örgün öğretim görüyorsun, açık öğretimden de başka bir dalının daha olmasını istiyorsun fakat, bunu x üniversitesinde değil, y üniversitesinde istiyorsun. böyle bir şey mümkün mü? yani açık öğretim şansını illa ki örgün öğretim gördüğün üniversitede mi yapmak zorundasın, farklı farklı üniversiteler olmaz mı?
anonim
anonim @anonim_bayan
teşekkür ederim 😊 valla kazanacak kadar çalıştığımı düşünüyorum . soruna gelirsek şöyle ki sen olayı yanlış anlamışsın . okudun üniversitede açıköğretim okumuyorsun . açıköğretim atatürk , anadolu ve istanbul üniversitesinde vardı en son böyle öyle hatırlıyorum. açık öğretimde bunları yazıp bulunduğun il veya ilçedeki bürodanda işlemleri yürütüyorsun. açıköğretime her dönem başına 250 küsür para yatırıyorsun vs vs .
anonim
anonim @anonim_bayan
tüm türkiyede bürosu olan anadolu üniversitesiydi sonradan hatırladım .
silindi
silindi @silindihrirrjdhrgrufo
hmm şimdi anladım.

ben zaten İ.ü istediğim için, dolaylı olarak "okuduğun üniversitede açık öğretim okuyorsun" şeklinde anlamıştım. ve evet dediğin doğru, büro işinide tüm türkiye'de anadolu üniversitesi bürosu varmış, anlatan kişi de öyle anlatmıştı.

tamam bir problem kalmadı. teşekkürler. :)
anonim
anonim @anonim_bayan
rica ederim her zaman 😊