Gerekovic
bu gece kendimi nedense cok yalnız hissettim. dizi izliyordum. prison break. herkes uyudu. duvara agacin gölgesi geliyordu. arada bir korktum. bu ben de cok nadir olan bir seydi.. hatta cok uzun zamandor olmuyordu. basimi yastiga koydum su an. ve gözümden yas akiyor istemsizce. neden aktigini bile bilmiyorum. kendimi güçsüz hissediyorum. kendimi bir zamanlar herkes uyuduğunda korkan kiz çocuğu gibi hissediyorum. ama ben o kiz cocugu degilim. o kiz cocugu buyuyeli cok oldu. o kiz cocugunun buyumesi gerekti. ve buyudugu icin pisman. keske rüya görüp korktugundan dolayi uyuyamadigi icin anneannesi yanina yatirsaydi onu yine.. su anda bu aptal bayan neden o kiz cocugu gibi sessiz sessiz agladigini bilmiyor. bilmiyorum ben su an niye agladigimi. aslinda bir sey yoktu. ben kendimi güçsüz hissettim. ben güçlüyüm ama. aglamak istedim.. su kafami yastığa koyup sarkimi actigim anda aglamak istedim. sonra ise hic tanimadigim, adini bile bilmediğim birine seslendim icimden. sonrasi malum, gözümden yaslar akti sessizce.. ben icimi dökmek icin buraya geldim. fakat sanirim yine dökemedim. icimdeki cocuk ben istemeden ölüyor yavas yavas, belki de bu yüzdendir bu gözyaşları. bilmiyorum. ölmesini bir yönden istiyorum, bir yonden istemiyorum. bilmiyorum anlayacaginiz. ölmeye basladi, ben de durmus izliyorum. hayatimla ilgili kararlar aldim, aliyorum. kendimi mesgul edecek bir seyler buldum gelecekte. dil öğreneceğim mesela. derslerim var. sonra arkadaşlarım var. a bir de ehliyet alacagim kismetse.. ehliyet kismi muamma tabi. kendimle ilgilenecegim. uzun zamandir kendimle ben ilgilenmedim. cogu seyi göz ardi ettim. keske ailem psikolog dediginde kabul etseydim. etmedim :) pismanim evet. İtiraf ediyorum hayatımda verdiğim bircok karardan dolayı pismanim. ama kendimi dibe gömemem. gömmemeliyim. bir kere gömüldüm, bir daha olmaz. kabul ediyorum hatalarımı. cezalarini da cekiyorum. ölene kadar cekecegim biliyorum. ama benim sorumlulugumdu. uyumak istiyorum. uyuyup uyanmamak.. demek isterdim ama hayir. benim yapimda yok pes etmek. doga nasil isterse öyle olacak sevsem de sevmesem de. İstesem de istemesem de. uyuyup uyanmamak da neymis? ölmemi gerektirecek bir sey yok. bu konu buraya nerden geldi ya? onu bunu bilmem de ben aglamayi sevmeyen bir insanim. bu geceki aglaama sebepsiz oldu. bir daha tekrarlanmayacak diyebilirim. umarim yani.. bu yaziya baslarken gözümden yas akiyordu, sesimi bastirmaya uğraşıyordum. icimde endise vardi, korku vardi, adini koyamadığım daha bir sürü sey vardi.. simdi ise hafif de olsa iyiyim. aglamiyorum en azindan.yazarken yazdiklarim beni kendime getirdi diyebilirim. simdi ise biraz uyumak istiyorum. bu pazar kahvaltı benden çünkü. pazar degil mi bugun? pazar olmasi lazim. ben günleri de birbirine karistirdim artik. simdiden günaydın ve mutlu pazarlar sizlere. ben sanirim uyuyor olacagim siz uyandiginizda..

Yorumlar

fenomen
prison breaktan sonrasini okumadim...3 sezonu 3 gunde bitirmistim ben :) gecen sene 4. sezonu da bitirdim ... simdi yeniden cekimlere basladi yeni sezon geliyor :))
shoei
hangimiz hata yapmadık şu hayatta? hepimizin tonlarca hatası var. kimileri kabul eder, kimileri inkar. hataların cezası mı? yoktur bence hatalara ceza. hatta hataların ödülleri vardır. insana verdiği ders, kazandırdığı deneyim,hayat tecrübesi... en büyük ödül bu değil mi zaten? hayat tecrübesi... hata yapmadan öğrenilmez kolay kolay. kendini cezalıymış gibi değil de şanslı hissetmelisin. her yiğidin harcı değildir hata yapabilmek. yürek ister. bu demek değil ki tekrarlansın hatalar, sürekli olsun. kazandığın deneyimlerle aza indirmek gerek hataları. kendini cezalandırmak olmamalı sonuçları. İçimizdeki çocuklar öldüğü için bu haldeyiz belki de. İyi yanından bak en azından bizim gibi ağlanacak halimize gülmüyosun. ağlanacak halimize ağlıyosun. belki de en doğrusu senin yaptığın. neyse çok saçmaladım yine, sana da iyi pazarlar ✋🏼
Gerekovic
@shoei ders aldigim icin mutluyum ama ceremesi ceza gibi geliyor. hatalari gecmiste birakiyorsun fakat yeni actigin sayfada pesini birakmiyor. hatalariz en aza indi aldigim derslerle. buna mutluyum. ve bu arada dün geceye kadar ben de gülüyordum aglanacak halimize. aglamak yerine disariya güçlü görünüp gülmeyi tercih ediyorum ben. dun gece bir kırılma noktası, bir dolmusluk oldu sanirim. ve sacmalamadin mesajinda:) tesekkur ederim sana :) @fenomen ben o kadar hizli degilim maalesef :)
shoei
hataları geçmişte bırakmayıp hataları kabullenerek yaşamalı o halde. çünkü ne kadar sen geçmişte bırakmaya çalışır da kaçarsan o kadar peşinden gelir. hiçbir şeyin ebedi cezası yoktur. sadece alışmaya ihtiyacın var benim anladığım kadarıyla :) @onumarkamsobee
Gerekovic
haklısın. bıraktım geçmişte, kabullenmek biraz zor oluyor sanki.. kabullenmenin yüzde 79.9'u tamamlandı sanırım. ya aslında kabullendim de pişmanlık duymadan olmuyor. aklıma geldikçe pişmanlığım da geliyor.. o gelince öbürleri geliyor. e sıkıldım gelmesinler, kapım kapalı onlara. ebedi ceza olmaz da o hatalarda yaptıklarımın sonuçları arada bir önüme çıkmasa iyiydi :) @shoei
meduz
sen baya bir dolmussun yalnızlık bence bunu sebebi içini birisine dokememek birisinin omzunda ağlamak varken tek başına ağlamaktan bunlar aynı şeyler banada oluyor erkeklerde ağlıyor aynı senin anlattığın gibi bazen bir müzik açıyorum yatarken duygusal slow bir şarkı bir bakıyorum hayallere dalmışım sonrasında hayallerden çıkınca bir bakıyorum ki yalnızım işte o zaman bende başlıyorum ağlamaya çünki daralıyorum tek olmaktan sıkılıyorum
shoei
biz insanoğlu nelere alışıyo, hatalarla yaşamaya alışmak da zor olmasa gerek :) kalan %20.1'i de kolaylıkla tamamlarsın umarım :) karşına çıktığı zamanlarda gül geç boşver, umursamaz olunca daha yaşanılası oluyo hayat :)
Gerekovic
@shoei umursamaz bir yapım var zaten. arada bir umursarım. tamamlarım herhalde :) sorunlara karşıma çıktıklarında gülüp geçmek gibi harilak bir özelliğim var. o da olmasaydı eğer şu anda kafayı şu ankinden daha fazla yemiş olur ve doktorla konuşuyor olurdum :) meduz ağlayacak birini bulmalısın o zaman yanında :) ben ağlamayı sevmeyen bir insanım. ağlarsam da tek ağlarım birinin yanında ağlamam :)
meduz
hahah ama sevdiğin birisinin yanında ağlamak kadar güzel bir şey var mı yaa :))
Gerekovic
ben aglamamayi tercih ediyorum kimsenin yaninda. ben normaldede aglamamayi tercih ediyorum. sadece nadiren böyle olur. zevkler renkler tartisilmaz sonucta. sen birini isteyebilirsin aglarken yaninda meduz:)
shoei
böyle bi yapın varsa ve sen hala ağlıyosan, sorun gerçekten büyük o zaman :)
Gerekovic
shoei ben ananemin cenazesinde bile aşırı aglamayan insanim. sonrasinda her gece aglayarak uyudum sadece. ondan sonra eski halime döndüm. aglamanin çözüm getirmedigini, bir seyi duzeltmedigini ilkokul 1. sinifta öğretti teyzem bana. ben ondan sonra ne olursa olsun aglamamaya çalıştım. dedigim gibi anneannemin ölümünde dengem bozuldu. yapamam yani aglayarak. sonrasinda cok dolmussam sinemaya giderdim aglamaya:) su siralar var bir sey ama düzelirim ben. biliyorum kendimi. gülmek her zaman iyidir. gülüp gecmek gerekir her seyi. dert etmeye gerek yok o kadar. sonrasinda cok sikintili bir seyse oturur çözümünü bulurum :)
shoei
düşüncelerin gayet tutarlı ve mantıklı, teyzen sana gerçekten çok güzel bişey öğretmiş. ağlamak insanı ne rahatlatır ne de bi soruna çözüm olur, yani bence böyle. anneannende yaşadığın şeylerin benzerini bende dedem vefat ettiğinde yaşamıştım, anlayabiliyorum seni :)
Gerekovic
tesekkur ederim :) haklisin, aglamanin faydası yok zarari var. basima agri giriyor aglayinca. ne gerek var simdi bas ağrısı cekmeye? hem uykumdan da ediyor beni :)
shoei
aynen öyle :d yat uyu güzel güzel hayaller kurarak boşver :d
Gerekovic
a yok hayaller kurmuyorum cogunlukla. sonra sacma salak sonuclar cikiyor. ucuk kacik. hic gerek yok :d müziği açıyorum, dinlerken uyuyakaliyorum. müziksiz kendimle konuşmaktan sabah kalkinca sersem gibi oluyorum :)
shoei
o da bi tercih tabi :d en güzelini yapıyosun :d ben genelde yaşadığım günü kendi içimde özetleyerek yorumlarken uyuyakalırım :d
Gerekovic
ben onu yapmaya başlayınca duramıyorum. İçerden biri cevap veriyor bana. hadi çık işin içinden oluyorum sonra :d sabah nasıl olursun peki? :d
shoei
gece yatmadan önce sigarayı bırakırım, biri yanlış yaptıysam hayatımdan çıkarırım, hatalarımdan ders çıkarırım derken olan uykumu kaçırır sağa sola taklalar atarken içimdeki benimle sohbet ederim. sonra uyuyakalırım geç saatlerde. sonra sabah söylenerek alarma kızarak uykusuz bi şekilde uyanırım. asıl önemli mevzu da ne biliyo musun? gece aldığım kararları falan hiç uygulayamam, boş boş düşündüğümle kalırım :d
Gerekovic
bunu bazen ben de yaşıyorum, o yüzden seni anlayabiliyorum :d en azından hayatından çıkardıklarını sokma tekrar hayatına :) düşünmeden uyuyamaz mısın? uykun için başka şeyler bulsan? zaten canını sıkıp uykunu kaçırıyorlar :)
shoei
ben öyle canımı sıkmıyorum ya sanırım, geçirdiğim günün içimdeki hesaplaşmasını yapıp rahatlatıyorum kendimi. bir nevi terapi gibi :) müzik dinleyerek uyumayı da severim arada bir yapıyorum bunu. başka bi çözüm yok sanırım :)
Gerekovic
sana terapi gibi iyi geliyorsa sevindim buna :) bir de ilaç almak olabilir uyku için :)
shoei
sabah zaten zor uyanıyorum, o daha da ağırlaştırmasın uykumu? :d
Gerekovic
bence o kısma biz bulaşmayalım :d uyandıramazlar :d
shoei
böyle yaşamayı öğrenmek daha mantıklı sanırm :d
Gerekovic
katiliyorum sana. bence biz böyle gayet iyiyiz ;d
shoei
rahatımızı bozmaya gerek yok :)
Gerekovic
evet gerek yok, günaydın bu arada :)
shoei
günaydın 😊
Gerekovic
bebek nasil? tamiri basladi mi? tabi önce sen nasilsin 😊
shoei
ben çok iyiyim sen nasılsın? :) bebek biraz sorunlu. parçalar cumartesiye sarktı :(
Gerekovic
ben de cok iyiydim :) de su parcalarin cumartesiye sarktigini duyunca sey oldu azcik :/ niye sarkti ki
shoei
japonya'dan gemiyle geliyo parçalar, bi arıza oluşmuş gemide perşembe gelecek bana ulaşması da cumartesiye kalmış :) benim de modumu düşürdü biraz ama yapacak bişey yok bekliycem :/
Gerekovic
anladim. neyse modumuzu düşürmeyelim biz:) gelecek sonucta canım ha bugün ha cumartesi :) inzivan uzadi sanki hafiften:)
Gerekovic
e bu arada sen ne yapacaksin? :)
shoei
biraz daha uzarsa inziva yatakta çürürüm :d ankara'da takılcam cumaya kadar artık cuma günü de atlar giderim tekrar :d sen nerdesin şuan? :)
Gerekovic
iste ankara'da yatakta takilma artik demek lazim sana :d denizli'de evde mutfakta takılıyorum :)
shoei
denizli'de cehennemin demosu yayınlanıyo dediler doğru mu? :d doğruysa sıcakla nasıl başediyosun? :d
Gerekovic
dogrudur muhabir bey. ben de duydum onu :d dayanmaya calisiyoruz. bekcileriyle anlasma imzaladik:d
shoei
klimalı bi mekana gidip bir çay içip sabahlamalık desene :d
Gerekovic
aynen öyle. klima da kesmeyebilir bazen :d
shoei
orada yaşamak sabır ister desene :d hiç bana göre değil :d
Gerekovic
ankara'da hafiften hissediyorsun sanırım sen de :d bir de gel burayi gör ama bak esiyor su aralar cehennemin kapisini acinca:d
shoei
ben normalde yazın şortumla ve atletimle balkona çıkarım(malum angara bura ortama ayak sağlıyoruz) sigaramı içer geri girerim. dün sigarayı bitirmeden içeri girdim hırka alıp çıktımm tekrar. çünkü üşüdüm. bak asalete bak kelimedeki üşüdüm ya resmen burda kapıyı açalım derken zaptedemeyip kaçırdılar sanırm :d
Gerekovic
üşüdün? kesinlikle kacirmislar orda ellerinden. gerci dün de burda kacmisti sanirim. annem ne kapi actirdi ne cam. ben gece uyumayinca kalktim actim pişip. sabah da dondum dedi bana. çocuklarla bir olup saldirdilar kelimelerle :d nasil üşüdün ya? nasil üşüdünüz hatta? :d
shoei
bilemiyorum nasıl oldu ama buz gibiydi, bu gece de öyle. ankara büyük ve karmaşık bir şehir olsada seviyorum havasını :d
Gerekovic
bu gece burada da sogukluk var haklisin. iklim gercekten kendini aştı :) ankara'nin soğuk tarafina denk gelmistim ben. ama cok soguk degildi. hava normal gibiyken kapandi ve yagmur baslamisti:) eger hep böyleyse sevilir tabi. buranin havasini da ben severim. daha doğrusu evin oldugu yerdeki:)
shoei
ev nerede ki? :d
Gerekovic
tepede. etrafi da bos. yani bir tarafi komple bos. burasinin da özelliğidir esmesi. cok güzel eser. yazlari cok iyi olur. evin arkasinda da bir tepe var. ben oraya cikardim önceden rüzgarda oturup manzarayi izlemeye :d
shoei
merak ettim bak şimdi eminim güzel bi yerdir :) doğayla iç içeyse daha güzel olabilir :) esmesi harika zaten :d bigün fotoğraflarsan görmek isterim :)
Gerekovic
manzarayla ic ice diyebiliriz aslinda. cok fazla olmasa bile :) blr gün fotograflarsam bir gün de gösteririm belki :)
shoei
belki, hayat bu belli mi olur? :)
Gerekovic
evet. hic belli olmaz :) belki de ben seni coktan tanımışımdır :)
shoei
beni tanıman çok kolaydı, ne yazıkki ben o kadar şanslı değilim :d bekleyelim bakalım hayat yine neler gösterecek bize :)
Gerekovic
lütfen o yorumumdan seni gercek hayatta tanıdigim yorumu cikmasin :d taniyip tanimadigimi bilmiyorum. ugramam o taraflara pek. yani ana kampüse. tabi twitter veya facebook'ta gördüysem bilmiyorum :) yalniz bu hayatin göstereceklerini önceden bilmek isterdim. hazirliksiz yakalanmaktan nefret ederim :)
shoei
yanlış anlamışım, burda kaza yaptığımı yazınca ifşa oldum çünkü :d hayatın zevki kalmaz be öyle, düşünsene bi dizinin sonunu bilerek izlemek gibi. neler olacağını biliyosun, ot gibi yaşıyosun. İyi de olsa yarın, kötü de olsa süprizlerle dolu olması güzel kılan her şeyi :)
Gerekovic
bir ben mi fark etmemisim seni o zaman? :d :/ her seyi söylemesin, ipucu versin bana yeter. her seyini bilirsem tadi kacar. ipucu istiyorum sadece :)
shoei
sanırım öyle olmuş :d İpucu alırsan da sonunu tahmin edebileceğin için bi anlamı kalmaz bence :) güzel olan hayatın süprizlerle dolu olması :)
Gerekovic
neyse artik ben bir haberlere bakarim :d olmadi sonra belki karsima cikarsin :) bence zaten ipucu veriyor ama biz anlayamiyoruz:)
shoei
haberlerde yokum :d belki, çıkarım hayatın bize neler getireceğini bilemiyoruz nede olsa :)bence en mantıklısı bu hayat ize ipucu veriyo ama biz göremiyoruz :)
Gerekovic
o zaman hayata diyorum ki "hayat lütfen karsima cikar. bari bu konuda anlasalim." :)
shoei
hayata beraber diyelim bunu :)
Gerekovic
birbirimizin karsisina cikma sansimiz artar belki :) diyelim :)
shoei
şans falan yok çarşamba'ya gelirsem başını ağrıtırım :d
Gerekovic
tamam ağrıt :d hatta bak anfi 1e gel onumarkamsobee de ben bulurum seni :d
shoei
tam buluşurken kolları kapalı beyaz gömleği giydirmesinler? :d
Gerekovic
o sinifta bana veya digerlerine giydirmemislerse sana da giydirmezler :d engellerim o kadar da degil :d
shoei
seni gerçekten merak ettim, amasyalıyım ama bi @Amasyali değilim ilginç entrikalar yapmıycam :d
Gerekovic
yok yok o @amasyali oldugunu hic düşünmedim😄 su ana kadar bilmem kac kere gönlümün sultani, facebook'taki son durumu begeniyorum falan derdin olsaydın😄 ben de seni merak ettim 😊
shoei
son durum beğenmek çok basit, düşündürecek buldurmalı insan kendini. bulmaca gibi olmalı, ama aklıma gelmiyor bi yol 😂 düşünelim bakalım 😊
Gerekovic
bak sana katiliyorum. ben genelde ugrasirim boyle yaparak biriyle fakat kendime yapılınca... 😰 düşün bakalım, merak ettim nasil ugrastiracagini beni 😒😊
shoei
'İpucu: düşündürürken eğlendirmeli insan' hadi bakalım başla araştırmaya 😄
Gerekovic
bir dakika nerede arastirayim? ayrica sen beni tarif ettin o ipucunda😄
shoei
'İkinci ipucu: uçan mavi kuşlar görüyorum' bak çok kolay oldu ama neyse artık 😄
Gerekovic
ben bir twitter'a bakayım😄 üçüncü ipucum nedir? :))
shoei
'üçüncü ve son ipucu:dedektif kullandı elindeki objeyi ve buldu' daha kolay olamazdı, hadi bakalım bekliyorum 😄
Gerekovic
dedektifin elindeki obje büyüteçtir.. bu obje twitter'da arama yeri. oraya yazmam gereken sey de... shoei ne diyorsun gece gece bir deneyelim bakalim 😄
shoei
şuan bulmuş olman lazım anlattıklarına göre 😄
shoei
ne hoş 😄
Gerekovic
e evet :d ama çok düşündürtmedin.. teşekkür ederim :)
shoei
fazla ipucu vardı, saat geçti çok yaratıcı olamadım :d başka bi zaman oyununu yaparız :d
Gerekovic
bu da iyiydi :) tamam oynarız :)