foreveralone
ya şunu demeden geçemiycem kızın biri samsunda bar gece kulübü var mı demiş altına üşüşmüşler ne demeye geliyorsun buraya annen baban bunun için mi yolladı hayatınız yalan demiş biri. şimdi o hayat niye nasıl yalan irdeleyelim 1) gece kulübü barda senin aklına geldiği gibi seks yok insanları bu derece sert yargılama sebebin bunu düşündüğünün kanıtı yobazlık hanesine +1 yazalım bunu diyen bi bayan o yüzden +2 yazıyorum. 2) İçki alkol sen müslümansan herkes müslüman olmak zorunda değil içer eğlenir naparsa yapar. dışardan bu insanlara bakıp imrendiğinizden biri bişey yazınca direk öfkeyle beliriyorsunuz siz öyle eğlenip gününüzü gün edemediğiniz tam tersi hayatınızı boş olduğunu bilip bunun üstünü bazı toplumsal şeylerle örttüğünüz için, konunun derinine inersem başka bi konuya geçiyor o yüzden çekememezlik ve nefret söyleminizi de kezoların ağlama duvarı olan twittera aktarınız teşekkürler (kezo kavramını kapsayan kısım yukardadır üzerinize alınmayın) not: bar gece kulübünde vakit geçiren biri değilim tarafsız yorum.

Yorumlar

ogretmenim07
tarafsız yorum görmesek onaylıycaz. peki siz nereden biliyorsunuz yorumu yazan kişinin içki içip içmediğini bara gidip gitmediğini ? o insanın hayatının boş geçtiğini nereden biliyorsunuzda böyle bir yorumda bulunabiliyorsunuz? ben barlarda gece klüplerinde söylediğiniz tarzda şeyler olduğunu düşünmediğim halde yine onaylamıyorum böyle yerleri. İyi bir şey mi sizce içki içmek ? İnsanın kendinden haberi olmaması iyi mi ? ne yaptığını bilmemesi ? vücuduna zarar vermesi ? bence değil ve hiç bir mantıklı açıklaması da olamaz. bunlar benim düşüncem, o yorumu yazan kişide benim gibi düşünüp yazmış olabilir üniversiteye yeni başlayacak birinine belkide önerisiydi o yorum. bunu eleştirme gereğinde bulunmanız anlamsız bence.
kıyma makinesi
@foreveralone o sorunun altında benim de bir yorumum var ve cevap verme hakkı doğuyor diye düşünüyorum. yeri geliyor ben de gidiyorum bu yerlere ve her üniversite öğrencisi biliyor buraların sadece 'seks'den ibaret olmadığını. ve müslüman veya değil herkese muamele eşit ( ki ben de dini bütün bir insan değilim ) denmek istenen, sanıyorum ki böyle yerler insanı çektikçe çeker. eğlence, müzik, dans, güzel sohbet vs. bir kere alıştın mı öğrencilik hayatın böyle geçer gider. örneklerini çok gördüm. İlk yılını böyle harcamış sonra tabiri caizse kafasını duvarlara vuranları da gördüm. ayrıca o soruyu soran arkadaş da bunu gayet başka yerlerden öğrenebilir,neresi iyi neresi değil vs. ha buraya yazıyorsa da 'uyarı' maiyetinde üyeler de istediği gibi yorum yapabilir. rahatsız oluyorsa zaten kişi bunu kendisi de dile getirebilir. öfkeye yer yok (görüyorum ki sen de biraz öfkelenmişsin) selamlar! :d
eirene
@ogretmenin07 seni ne ilgilendirir adamin içki içmesi bara gitmesi. kızın sorduğu 2 soru olay oldu sanki hiç kimse merak etmiyor bu soruları. adam kendine veriyo zararı iciyorsa da. ayrica orada kimseden içmek icin de izin istemiyor. mekan soruyor. sizin yaptığınız ayip asil.
foreveralone
öğretmen hanım yorum tarafsız çünkü öyle bi ortamım yok kendim takılan biriyim. bara giden bi kız için hayatınız boş diye lafa girişen bi bayan ben şerefliyim namusluyum etiketi altına gizlenip bunu malum tabularla yücelttiği için bar konusu geçince öfkesini dökmüyorsa ben bişey bilmiyorum. bi insanı anlamak için insanların bahsettiği gibi beni nasıl bi cümleden tanırsın lafı kadar saçma bişey yok insansınız etrafına dünyaya zarar vermekten başka bi boka yaramayan oksijen tüketen organizmadan başka bişey değilsiniz değiliz bi cümleden herkes anlaşılıyor o öfkeyi kusarken namuslu etiket altındaki sevgili bayan arkadaş kendini tatmin edebilir şimdi. o değilde pilavlı ne zaman?
foreveralone
bayan palyaço insanlara hayratınız yalan diye bi uyarı yapılmaz ben bi cümleden çıkarım yaptım karşıdaki kişi profili oluştu gözümde ona yönelik cevap yazdım sizin dediğiniz durumlar geçerli tabiki.
telliturna
@foreveralone bak güzel arkadaşım ben o sorunun altına annen baban seni bunun için mi yolladı demedim "annen baban seni oku diye yolluyodur" dedim orda kesinlik bildiren bi ibare. bizde hata görüp yazdığın şeyde sen de hata yapıyorsun ve yobazlıkla suçlamışsın ki hiç hazzetmediğim bi' şey. ben o kişinin tek bi sorusundan yola çıkarak yazmadım yorumu. o nasıl o soruları sormakta özgürse ben de istediğim cevabı vermekte özgürüm. bahsi geçen hanımefendi kendini savunma gereği duymamış sen neden avukatlığını yapıyosun?
telliturna
kesinlik bildiren bi ibare yok**
foreveralone
orda ben sana yönelik değil alttaki anonim bayan için yazdım mesaj içeriğine bakarsanız o kişiye yönelik olduğunu görürsünüz. ha madem geldin, tek mesajdan yola çıkmadım demişsin @ece profiline girdim kız hiçbişey paylaşmamış bile demek ki tek cümleden yola çıkmışsın bu arada kızın avukatlığı değil millet zaten okula yeni başlayacak heyecan endişe içinde olan insan öyle cevaplar geldiğini görünce cevap vermeye lüzum yok diye düşünmüştür kanımca.
telliturna
evet başka yazan anonim bayan varmış daha sonra gördüm ben de benzer bi şey yazdığım için açıklama yapma gereği duydum. profiline girmiş görememişsin ama geçmiş sorulara baksaydın görebilirdin. :)
kıyma makinesi
eveeet! bu gönderiye ruhi su- melamet hırkası türküsünü ithaf ediyorum. :d
ogretmenim07
@eirene İçme, içmiyceksin, içemezsin demedi zaten kimse o kıza sadece uyarmış öneride bulunmuşlar olmayan soruya yanıt veren yok yani. bende demedim içme, gitme oralara diye karışmadım yani bunu ben kimseye söylemedim sadece iyi şeyler değil bence dedim. genel bi yorum yaptım kimsenin şahsına söylemedim. yani herşeyi anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. @foreveralone tarafsız olmak bu değil. yazdığınız şey tarafsız falan değil bara gitmek isteyen kızdan yana ki bu sizin düşünceniz hiç bir sorun yok sadece tarafsız değil bunu bilin diye yazdım. sanırım bu tarz konularda sizin bi öfkeniz oluyor çünkü inanın ne öfkesinden bahsettiğinizi anlamış değilim yani o kız bara gidiyo diye millet neye öfkelensin öfkelenecek bir şey bile gelmiyor insanın aklına. pilavlıyı ne alakaya maydanoz yazdınız o da meçhul insanın kendisine zarar vermesinin saçma olduğunu düşündüğümüz ve tavsiye etmediğimiz için pilavlıya giden insanlar olduğumuz kanısına varmanız da hiç bir halt bilmediğiniz ve insanları tek kelimesini bırakın uzun uzun yazdığı metinden bile anlamadığınızı gösterir.
foreveralone
@ogretmenim07 60 kilonun 59u dertse o adam içer kimsede tutamaz onu peki sence bu söylem barışçıl bi uyarı mı? "ne demeye geliyosun buraya ailen niye gonderiyo sorduğun soruya bak goco klobo bor vormo hayatiniz yalan be" ne sence bu? bi halt bilmediğimi söyle veya ne söylersen söyle beni öfkelendirmeye gücün yetmez pilavlı kısmının seni alaya alma olduğunu anlayamaman çok kötü olmuş neyse keşke nickin öğretmenim07 olmasaydı belki geleceğe yönelik olumlu bakabilirdim. @odin genel bakış açımız sonuca göre ben olayların nedenine göre bakmayı doğru buluyorum dediğin olay aslında acınası bi durum o insan toplumda silik bi insandır parası olmadığı halde barda piyasa yaparak bi nebze olsun ego tatmini ego doğru kelime olmayabilir ama o bara giden insanların belli bi yerde olduğunu görünce arkadaş çevresi bunu o yola itiyor bende doğru bulmuyorum ama o kişinin açısından bakarsan bi nevi ezilmeme çabası el üstünde olma arzusu var muhtemelen bar çıkışı eve gittiğinde kafası sağlam kalırsa "benden bişey olmaz" diyordur
eirene
@Ogretmenim07 arkadas orada basliga aciklamasini yazmis. eger ki onun sorusuna yanit vermek, problemine cozum bulmak icin o basliga giriyorsan elbette sorun yok. ama arkadas zaten belirtmis sorusunun icerigini sen o soruyu net bir sekilde cevaplamayip seni ilgilendirmeyen konuda ya da senin deyiminle senceli cumlelerle arkadasi elestiriyosan elbette sorun vardir bunda. kimse icki icmesin demiyor da arkadas soru sormus sen gecmis bence boyle bence soyle. ayrica o arkadas aile ortaminda alkol urunleri gormustur ki ona gayet normal geliyor. herkesin yetistirilis tarzi yetistigi ortam farklilik gosterir. sen kendi ideolojine inancina gore yasarsin o da kendi ideolojisi ve inancina gore yaşar. hayir icen adam inanmiyor mu inaniyor o da ayri bir mevzu ama iciyorsa iciyor. kimseyi de ilgilendirmez. demek ki bar, gece kulubu gibi ortamlara asina bir arkadasimiz ki geldiginde oralarda takilmayi dusunuyor. gereksiz yorum yapmayin madem basliklarin altina. sakin ola dediklerimi de yanlis anlama nefret soylemi icermiyor yazdiklarim. onlar senin dusuncelerin bunlar benim dusuncelerim.
ogretmenim07
@foreveralone 'hayatınız yalan be' diye düşünmüş öyle yorum yapmış cevabını vermek soruyu soran arkadaşa düşer. benim burada üzerinde durduğum şey siz insanların ne düşündüğünü bilmeden nasıl öfkeleniyorsun çekemiyosun bilmemne diyebiliyorsunuz? ya da neden diyorsunuz bunu herkes istediği yorumu yapar efendim siz niye bunu kendinize dert ediyorsunuz. beni öfkelendirmeye gücün yetmez derken bile öfkeli olduğunuz belli ki benim hiç öyle bi amacım yoktu, yok. 'pilavlı' alay etme anlayışınız eğer buysa gerçekten güldürdünüz beni :) ve tabi ki nickim sizi ilgiliendirmez sataşacak şey bulamayıp onunla ilgilenmeyin boşuna. @eirene benim o sorunun altında hiç bir yorum yaptığım yok ben burada yazılan şeyde bir tarafın hakkını(bence hiçbir gerekliliği yok) savunurken diğer tarafı özgür bırakmayıp yerin dibine sokma çabasını eleştirdim o yüzden buraya bencelerimi yazdım. sorunun altına yorum yapmadım ki bencelerimi yazmam saçma ya da gereksiz olsun.