anonim
ne zaman toplumsal bi konu tartışılmaya başlansa hemen aradan birisi olayı kuran'ı kerime bağlar ve olay toplumdan o günün sorunundan çıkar ve surelere sure yorumlarına düşer anlarım tamam müslümanız elhamdülillah bende müslümanım ama toplumsal bi konu konuşulurken bırakında birazcık düşünün bırakında günün sorunlarını tartışın neden hemen konuyu kitabımıza getirip de din böyle diyor böyle olacak diyorsunuz. din öyle demiyor kocaman bi kitap bu siz kitap okurken kitabın bi cümlesini okuyup hımm yazar bu kitapta bunu anlatmış tamam diyor musunuz? ahahah amann uyarımı yapayım allahı yazar yerine koymadım bazen laf bulamayınca aaaa allaha yazar benzetmesi nasıl yaparsın diyen ilginç sıfatlı insanlar çıkabiliyor ne yazıkki. neyse konu şu ki kuran oturup didik didik edilmeden okunmadan anlaşılacak bi kitap değil ve bi çopumuzda bunu yapmadık o zaman yarım bilgilerinizle insanların beyinlerini sulandırmayın ve gerçekte de tam hakim olmadığınız konular hakkında yarım yamalak bilgilerinizle insanların kafasını karıştırmayın bırakın günün şartlarına bakarak kendinizin daha iyi bildiği hatta içinde olduğu yaşadığı şeylerden konuşun biraz düşünün çevrenizi eleştirin konuşmanızı öyle yapın. çünkü siz bu hayatı zaten şuan yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz birazda bildiğiniz şeyleri konuşun bilmediğin şeyleri biliyormuş gibi değil. yalnız inşallah bu yazıdan sonra ifşa filan olmam yoksa bu okul bitmez sanırım 😱

Yorumlar

anonim
ayetler var ayetler.
ahzab suresi 50 ayet : ey peygamber! biz bilhas sa sana şunları helâl kıldık: mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir.
ahzap suresi 33 – evlerinizde oturun, cahiliye de olduğu gibi açılıp saçılmayın.
nisa suresi 11 – erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer.
nisa suresi 3 – erkek 4 eş alabilir. beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın.
bakara suresi 223 – kadınlarınız sizin için bir tarladır. tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.
ahzap suresi 50 – biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: ücretlerini vermiş olduğun eşlerini(kadın parayla alınıp satılan maldır), allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeler(kadın köle).
vakia suresi (35-37) gerçekten biz hurileri apayrı biçimde yeni yarattık. onları, bakireler kıldık. eşlerine düşkün ve yaşıt.
nebe suresi (31-34) şüphesiz takvâ sahipleri için umulanı buldukları yer, bahçeler, üzüm bağları, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış turunç göğüslü yaşıt kızlar, içki dolu kâseler vardır.
durhan suresi 54- ayet İşte, böyle. ve onları, iri gözlü huriler ile evlendiririz.
azab suresi 37. ayet - sonra zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. allah'ın emri de yerine getirilmiştir. (muhammed kendi oğlunun karısıyla bu ayetle evlenir.)
kaf suresi 38. andolsun biz, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık. bize hiçbir yorgunluk çökmedi.
günümüzde evrenin yaşının 13,7 milyar yıl, dünyanın yaşının 4,5 milyar yıl olduğu, dünyada canlılığın başlamasının ise 3,5 milyar yıl önce gerçekleştiği biliniyor.

kuran okumayanlar çok şey kaybetmiyor sanırım.
ogretmenim07
kuran-ı kerim'de bazı kelimelerin birden fazla anlamı olabiliyor ve bazı ebu cehiller onları anlamak istediği gibi yorumluyor. bazılarına laf söz anlatamıyorsun anlamak istemiyorlar, günaha girmeden susup allah'a havale etmek en iyisi.
anonim
nisa suresi 89 ayet – onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin. (susup allah'a havale edersen günaha girmiş olursun. bu ayet ile ne yapman gerektiğin açıkça belirtilmiştir. yazıda bahsedilen kuran'ı okumayıp herkesin kafasına göre yorum yapması ile anlatılmak istenen de budur sanıyorum.)