Дан БилзЭрхан
doğu kökenli bir insan olmama rağmen çocukluğumdan beri en büyük hayalimdi asker olmak. birçok akrabam askerdi ve ben de hayatımı askerliğe adamaya hazırdım. askeri lise sınavını da kazanmıştım lakin saçma bir doğum lekesini bahane ederek mülakatlardan elenmiştim. hayatımda hiçbir zaman başarısız olduğumda ağlamamıştım. nasıl bir hayal kırıklığı yaşadığımı anlatmam mümkün değil sizlere. İnat etmiştim üniversitede harp okulu'na gidecektim. aynı gerekçe yüzünden oradan da eleneceğimi düşündüğümden vazgeçtim, mühendisliği seçtim. her zaman içimde ukte kaldı ve her fırsatta da dile getirmişimdir. bu yüzden midir bilmem kardeşim de bu yolu seçti. allah ona nasip etti ve şuan kuleli askeri lisesi'nde 4. senesi. vatanını korumak için elinden geleni ardına koymayacağına inancımız tam. hatta arkadaşları ona şimdiden "general" diye hitap ediyor. tabi ben de... şimdi düşünüyorum da bu yolda gençliğini harcamaya hazır bir aile olarak bunları niye yapıyoruz ki? kim için? çünkü ben kimsenin üzüldüğüne, bu kahrolası olayların tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa yapacağına inanmıyorum. tepedekiler kendi arasında birbirini suçlar, millet de aynı şekilde. kimse ortak bir şekilde elini taşın altına koymaz, bu millet asla adam olmaz. İmkanım olursa da bedelli askerlik yaparım büyük ihtimalle. kusura bakmayın ama siz ahkam kesin diye verilmiyor bu canlar. hadi selametle...

Yorumlar

frances
çok güzel söylemişsin. bu acı hepimizin filan değil. bu acı kişisel ne yazık ki. adam üç dakika morali bozuluyor diye "acını paylaşıyorum" deme hakkını kendinde buluyor. nereye paylaşıyon? ne yaptın acımı dindirmek için? çözümün nedir desen susar kalır. gider yine katili seçer.
blue
benim gibi düşünen birisi daha mantıklı düşünen kişileri görmek mutluluk veric,i bedelli konusunda da sana katılıyorum zirvedekiler keyif sürüp bir çözüm bulamadıkça o canlar yitip giderken kaç evin ocağına daha ateşler düşecek ?
anonim
benim söyleyeceklerini sakin yanlış anlamyin : 95 doğumlu birisiyim uni. 3 sınıfa geçtim kendi bildim bileli şehit haberlerini duyarım annem vahlar göz yaşı döker muhafezakar ailemden öğrendiğim ıslam dinini yaşamaya anlamaya çalışırım sehitligin ne demek olduğunu öğrenince dedimki ben asker olacam köy şartlarında okudugumdan kuleliyi felan duymadımb basvuramadim kactkaçtı gitti bari ast subay olayim dedim 2 kilo eksik geldiğim için elendim uniden sonrada polislik felan deneyecem diyecem şu vatan sevdası imandandir bu vataninda islama hizmet ettiğini düşünüyorum ve toprak altındaki ecdadimda şehit olmak ölmek değildir bi erkek olarak böyle konuşuyorum ama cocugumda yok neden anne baba şehit oğlu için aglarki bilmezmi bu dünya yalan öteki dünya ebedi sehitlikten güzel olummu var allah katında
syntaxerror
ben eğer mümkün olursa asteğmen olarak yapmayı düşünüyorum ama düşüncende sana katılıyorum. bedelli yapsın şehit olmak istemeyen arkadaşlar. tepedekilerin menfaatleri yüzünden şehit olunuyor senelerdir bu ülkede.
Дан БилзЭрхан
kardeşim şehit olmak elbette güzel ama vatan uğruna olmak güzel. sırf milletin aptallıkları uğruna kansız şerefsiz insanlar tarafından sehit düşürülmek kötü bir durum. zaten şehitlik mertebesine her insan nail olamıyor o mertebeye layık bir insan şehit olmasa bile dünyadaki salih amelleriyle de cennette iyi bir mevki sahibi olur. İslami acıdan düşünürsek net açıklaması bu olur bence. zaten diğer yorum atan arkadaşlarla düşüncelerimiz ortak. neyin ne olduğunun farkına varamayan insanları arkasından prim yaptırmak için şehit olmak istemez kimse.
foreveralone
ucunda ölüm olmasa bile askerlik saçmalık normal şartlarda olması gereken bişey ama burda gidip iki egoist komutanın uşağı olmak için yat diyince yatmakmış kalk diyince kalkmakmış filan 3-5 denyonun mantık dışı emirlerini yapmamak için bile gidilmez askere. üstelik devlet mühendis maaşları şu an bedelliyi ödeyebiliyor
Дан БилзЭрхан
sonuna kadar haklisin kardeşim. askerlik olacaksa bile 1 ay askeri eğitim, silah kullanımı falan öğretilsin. savaş olsa zaten hepimiz en önde gidecez belki de.
admingirll
yilmiycaz yikilmiycaz basaricaz kan dokturmuycez.adamsın kardeşim.