anonim
arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. geçenlerde bir sitede eğitim fakültesi yazıp arattım. yorumlara baktığımda çoğu 'hayatı sorgulamayan her şeyi kabullenmeye meraklı koyun öğrencilerin bulunduğu fakülte' tarzında şeyler yazmışlar. bence bu, kişinin kendini geliştirmesiyle alakalı. peki sizce öyle mi yani eğitim fakültesi öğrencileri sorgulamayan, hayatı olduğu gibi kabullenmeye meraklı öğrenciler mi? bir eğitimci adayı olarak yorumlarınızı merak ediyorum.

Yorumlar

dislananmuhendis
bu kendinle alakalı bisey. kendini sorguluyosan oylesindir demek.
Gerekovic
bence öyle değil. ama olması gerekeni yerine getiriyorlar. yani adı üstünde "eğitim". onların karşı tarafa geçirmesi istenen şeyler var. bunları da sınırlandırıyorlar. kişi her ne kadar sınırlandırmayı kabul etmese bile bir müddet sonra o sınırların içinde hareket etmeye başlıyor. siz eğitimci olarak ne verebiliyorsak vermeliyiz öğrencilere diye bakıyorsunuz olaya fakat sizden bunun yerine, kendi vermek istediklerini vermelerini istiyorlar. siz de bir yerden sonra onlara uymak zorunda kalıyorsunuz bence. ama bu sizin hayatı olduğu gibi kabullenmeye meraklı kişiler olduğunuzu göstermez..
manfredvonrichthofen
bunu söyleyenler atomu parçalamıyor merak etme. bu tip insanlar genelde tırışkadan mühendislikler okuyup kendini robert downey jr (İron man) sanan, fen edebiyat okuyup kendini bilim insanı sanan. İşletme okuyup ceo olacağını düşünen, İktisat okuyup cnbc-e'de pazar günleri televizyona çıkmayı hayal eden özel sektörün sillesini yememiş,esnek çalışma saati adı altında firavunlar tarafından sömürüleceğinden habersiz, 2 dil bilmeden,yurt dışı eğitimi almadan,güzel yerlerde staj yapmadan mezun olup ağlayanlanlardır ve bunlarla uğraşmak yerine keşke tek derdim kpss olsaydı diyecek insan taneleridir. aldırış etmeyiniz.
anonim
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim :) @oas doğru söylüyorsun. ben farklı olacağım diyorum ama inşallah sisteme boyun eğmem :p @manfredvonrichthofen valla yorumunun üstüne ne yazacağımı bilemedim yazmışsın her şeyi :) @dislananmuhendis kendimi sorguladığımdan değil de bu sitedeki insanların ne düşündüğünü merak ettim sadece.