anonim
kadınlar için ideal eş seçimi erkeklerde olduğu kadar basit değildir. erkekler için sadece güzellik önemliyken kadınlar için durum daha da farklı.
dış görünüşte geniş omuzlu olması, daha doğrusu bel-omuz oranı erkeğin güçlü ve koruyucu olduğunu gösterir. keza düz olmayan şekilli kollar ve kaslı bir göğüs de öyle. yani spor yapıyor olması düzgün beslendiği ve sağlıklı olduğunu gösterir. ayrıca egzersiz kandaki testosteron seviyesini arttıracağı için spor yapan erkeklerin genleri daha sağlıklı imajını verir. (daha açıklayıcı yazabilirdim bu kısmı ama ortadoğulu toplumumuz buna tepki gösterecektir o yüzden kısa geçiyorum testosteron mevzusunu.)
bunun yanısıra erkeğin sosyal statüsü önemlidir. bir grupta saygı görmesi,kariyeri vb. kadından bir tık ilerde olmalı. atıyorum kariyerleri eşitse erkek ve kadının, erkeğin başka bir işle daha meşgul olması (sanat,spor) kadından önde yapacaktır. bir ilişkiyi yönetebiliyor olması gerekiyor erkeğin,yani ipleri kadının eline verirse kadın onun yeterli olmadığını düşünecek bilinçaltında ve her istediğini aldığı için o erkek ona yetmeyecektir bir süre sonra.
burada başka bir konuya daha değineceğim: "kız whatsapp grubu"
beyler sizin fotoğrafınız o grupta incelemeye alınıyor,arkadaşların onayına kalıyorsunuz ya,var böyle bir şey✋ nedenine gelince:
kadınlar için seçtiği erkeğin diğer kadınlar tarafından da beğenilmesi onun doğru erkek olduğu izlenimini oluşturur. bir nevi sürü psikolojisi,ya da seçiminin doğruluğunu kanıtlama diyebiliriz. erkeğin albenisi ne kadar çoksa kadın onu elinde tutmak için daha çok çaba gösterecek ve kendine o kadar bakacaktır.
karizmatik, serseri, her kızla takılan erkekler bu yüzden daha çekici gelir kadınlara. diğer kadınlar seçtiyse demek ki bir şeyler var diye düşünür. ama farkında olarak yapmaz bunu tabi ki.
kadın seçici, erkek seçilen olduğu için (hayvanlarda da böyledir) erkeğin her açıdan yetkin olması kadın için çok önem taşır ve o ideal bir eştir.

Yorumlar

anonim
afedersiniz ama "siz" bu anlatiminiza bakarsak sevmek icin degil hava atmak icin birini ariyosunuz sanirim, size iyi şanslar
kimimben
anonim_bay :d böyle olsan buna bakar mısın? :d şahsen kusursuz arıyorsan kusursuz olacaksın. güzel olsun yeter devri kapandı. valla bizde çok kriter arıyoruz artık. kadın=erkek :d her konuda eşitlik artık. eşit değiliz demeyi biliyonuz eşitiz işte :d
anonim
bunu anlamanızı beklemiyordum ama durum bu. hava atmayla alakası yok,sadece erkeğin ailesini koruyup yönetecek güçte olmasıyla alakalı
losemylover
bir konu da sana katılmıyorum ben şahsen herkes tarafından ilgi görülen bir erkeği istemem o kişi hem çok egolu olur hemde onunla bir ilişki yürütülmez karakterli ve birazcık tip olması yeterli benimm için
anonim
@kimimben yanindan gecmem sanirim :d icimi okumussun resmen
anonim
size harika insan tanımını yaptım ama reelde böyle insan çok az. o yüzden hepiniz triple baş etmek zorundasınız. kıvanç tatlıtuğ arıyoruz demiyorum, en yakın arkadaşınızın onayı önemli diyorum. ne kadar sığ düşünüyorsunuz :d bir dahakine bilale anlatır gibi anlatacağım söz :d
anonim
sanırım seslenmem gereken kitle farklı. biraz biyoloji ve evrim bilgisiyle harmanlamak gerekiyor.
foreveralone
yalnız cilalı taş devrinde yaşamıyoruz neyin savunması bu? o dediğin insanın doğasında var evrimsel süreçte evet ama günümüzde tek başına yeterli değil. modernleştik artık zeka daha ön planda varlığını devam ettirebilmen için mızrakla domuz avlamıyoruz. kas kalıtsal değildir ama zekada kalıtsallık vardır tabi çevresel faktörde etkili. sonra ülkemiz neden gelişemiyor klasik ortadoğu arap ülkelerinden neden pek bi farkımız yok diyoruz çaldı ama yol yaptırdı diyen adam görüyorsun sonra. bi çocuğa öncelikli gerekli olan kasları olan bi baba değil zekası olan bi babadır buda benim görüşüm.
kimimben
:d her aslanıma bak be . sen hangi bilgiyi istiyorsun söyle ondan da anlayalım hiç farketmez. sadece diyorum ki tamam herşey kabul . sen böyle birini hakedecek biri misin ? birde arkadaş onaylarını geç cidden o konuda haklısın arkadaş onayı önemli ama . o onaylayan arkadaş 2 gün sonra mutluluğunu kıskanıp fitnelik yapıp ilişkiyi bitirmene sebep oluyor . ondan arkadaş bulaştırmamak en iyisi .
zorakimuhendis
kadın seçici erkek seçilen demişsin .karşılıklı seçicilik söz konusudur erkek istemez ise kadını seçmez kadın istemez ise erkeği seçmez.bu durumda nasıl kadın seçici erkek seçilen oluyor?
sanki boğa seçiyor (kaslı istiyom korusun beni) vay arkadaş :d günümüzde de insanlar zaten birbirleriyle kas kullanarak savaşıyorlar.
anonim
sen sanki adriana limasın diyen tipler üşüşmüş buraya :d zeka seviyesi benden düşük birini zaten istemem ben :d sadece yakışıklılık önemli değil dedim farkındaysanız. sizden zeki kadınlardan siz korkarsınız zaten önce erkekler. evrimsel işleyişi yazdım evet ama modernize etmek yani ana fikri çıkarmak sizin zekanıza bağlı. ayrıca evet çok güzelim hattı sayılır bir bölümde okuyorum o yüzden alfa erkeği arıyorum :d rererö yapanlar skalama girmiyor zaten :d
kimimben
:d egoya gel güzel olduğuna kendin mi karar verdin ? güzellik göreceli bir kavram . hani senin seçtiğin erkek seni güzel bulacak mı oda seni seçecek mi yoksa hayırdır sen neyi seçiyon o tiple mi dicek sana bunlar önemli şeyler. aslında yazdıkların normal şeyler. hatrı sayılır bölüm demişsin ben kendi adıma konuşuyorum kızların ne bölüm okuduğuna hatta okuyup okumadığına bakmam bile. çünkü kariyeri benim için önemli değil eğer kendisi kariyer peşinde birisiyse kendi bileceği iş :p çoğu erkekte böyle düşünüyordur . ama sadece güzellikte yetmez. kişilik özellikleri çok çok önemli.
foreveralone
bak modernize etmek ana fikri almak derken bi anlam yanlışlığı var. ben senin dediklerin yanlış demiyorum ama ilkel diyorum. beni istersen küçümseyebilirsin belki ne okuyosunda bu kanıya vardın diyebilirsin ama benim kendimce teorim var ve insan evrimini tam tamamlamadı şu an mükkemmel bi canlı formu değiliz ama olurda doğa olayları olmazsa nötron yıldızı gelipte bizi çekmezde insan evrimini tamamlayabilirse bu dediğin şeylerin de öneminin kalmayacağını düşünüyorum. herşey komple zekanın yönetimine girecek umarım yapay zeka olmaz bu.
zorakimuhendis

afedersiniz bayan gaitanızı dışarı çıkarmada kullandığınız organınız feci bir şekilde yükselişe geçmiş en kısa zamanda en yakın istasyondan tevazu alınız.(hatırı sayılır bölüm(?)sanki osys zeka ölçüyor eğer öyle olsaydı muhtemelen barajı geçemezdin bu kafayla[ narsist manyak], bir de evrim falan demiş bakın ne kadar bilgili ve zeki bir bayan evrimsel analiz de yapıyor)
anonim
önceki yazımda kızın güzelliğinin önemli olduğunu yazmıştım zaten @kimimben kişilik zaten önemli ya sürekli iç güzellik deyip duruyorsunuz. aksini iddia etsek tabloyla falan evlenirdik.
@foreveralone insan zaten güdüsel olarak ilkel bir varlık. hormonlarımız var hepimizin di mi.
anonim
yorum yeteneğinize hayran kaldım :d erkekler dizilir kadın seçer demedim. öyle olmasa erkekler ilanı aşk etmezdi genelde.
şimdi diyeceksiniz ki kızlar da ilanı aşk ediyor :d ben de diyeceğim ki kime laf anlatıyorum. tuhaf bir algınız var yani bilemiyorum. adriana lima dedim ama ironiden anlamayan insanların olduğunu da gördüm :d biraz felsefe falan okuyun bence hobi olarak.
anonim
of ben kassız erkeğim hemen kötülemem lazım bu düşünceyi diyen erkeklerle ıy kas yığını çok kötü bir şey diyen insanlar ilişki yaşasa da önümüzü kapamasalar😂😂
anonim
birileri evlilik ve aile dersinden çıkıp bunları yazmış sanırım😄 zira hocamız bunları harfi harfine bu şekilde anlattı. katılmayanlar var ama inanın ki hepimizin çoğunlukla uyduğu ya da uymak istediği şeyler bunlar. uymal zorunda kaldığımız şeylerle bunları kıyaslayarak ama ben böyle böyle yapıyorum alakam yok demeniz sizinle alakalıdır.eş seçme kuramını ve seçilim özelliğine bir bakarsanız bu size yardımcı olacaktır sevgiler.
Дан БилзЭрхан
mükemmel bir tespit yapıp bunu da çok iyi bir şekilde yazı diline dökmüşsünüz bayan. tebriklerimi sunuyorum 👏👏
anonim
gaitayı dışarı çıkardığımız organın popo olmadığını kısa bir anatomi dersiyle anlatabilirim istersen sayın cahillik kasan @zorakimuhendis ayrıca narsist olsam burda kasıp da bir şeyler yazmam ya da yorumuna cevap vermem. narsizmin ne olduğunu düzgünce öğrenmeni öneririm. kendini, benim zekamı derecelendirebilecek üstünlüğe sahip görmen de ayrı bir komik. ama çabanı takdir ediyorum 😉
böyle bir ders olduğunu bilmiyordum. tamamen okuyarak ve kısmen tecrübe ederek ulaştığım sonuçlar bunlar. aksini iddia eden herkes önüne çıkan ilk iyi insanla evlensin de görelim.
anonim
bu yazıyi okuyunca herkes farklı anliycak bunu tam anlayabilmek için yaşanmışlik gerek tamda hayatimin o devresindeyim şu an sessiz sakin biriyim kız arkadaşım ayrılırken bir erkekte bulunması gereken her şey sende mevcut diyip ayrıldı tek eksiğim onla çıkarken farkli kızlarla konuşmamam onu kıskandıracak islere kalmışmadigimdan kaybettim ama soru şu ki asıl kim kaybetti gerçekte ?
kimimben
seni bu egoyla alacak insan çıkar mı bilemem :d buyur bir gün al beni köşeden iq testine beraber gidelim sonucun ne çıkacağını bilemem cidden meraktan yani . güzelliğinde dillere destanmış. asıl soru şu şimdi dediğine göre zekan , güzelliğin , kültürün herşeyin var . buraya yazdığın özellikte bir erkek bulabildin mi ? çünkü kendini kusursuz anlatıyorsun. kusursuz erkek arıyorsun. şimdiye bulmuş olman lazım. bulamadıysan demek ki kendinde var sandığın şeyler aslında yok
anonim
anlattığım şeyi anlayamayan insanlar :d orada yazdığım salt güzelim demek değildi sayın çok bilmiş :d uğraşmak istemiyorum ama cidden komiksiniz