database
fazla bişey istemiyoruz. kafamızı yastığa koyduğumuz da rahatça uyumak istiyoruz. güne başlarken günün derdini düşünmemek istiyoruz. çalıştığımızda hakkımız olanı almak istiyoruz. kimin eli kimin cebinde belli değilken güvendiğimiz herkes doğru insanlar çıksın istiyoruz.okul uzamadan bitsin istiyoruz. parayla yontulan kişilikleri yenmek istiyoruz. hayatı artık siyah gri kahverengi görme yerine masmavi gökyüzünü görmek istiyoruz.hiç çıkamadığımız depresyondan çıkmak istiyoruz.bir kere de kandırmak için değil içten gülmek istiyoruz.hayatımızda olan kişiyi el üstünde tutmak istiyoruz.artık birinin elimizi tutmasını istiyoruz.yorulduk artık koşturmaktan biraz da oturmak istiyoruz. yalnızlığımızda kaybolmaktan bıktık artık birine herşeyi anlatmak istiyoruz.hayatın en dibinden en üstüne artık bizde mutlu olmak istiyoruz.

Yorumlar

Barışçıl
İşte bunun olması için yontulmamıza izin vermemek ve kötülüğe, kötülüklere karşı birleşmek gerek. sessiz kalmak değil, tek yürek tek ses olmak gerek. tabi birleşirken de kimsenin hak ve özgürlüğüne engel olmadan, ortak noktayı bulmamız gerek.
fikrimuhim
belki de yalnızca bakış açını değiştirmen gerekiyordur? bu olayı herhangi bir şeye alet etmeden ele alalım mı? hiçbir kuruma. İyi insan olmaya çalıştın mı hiç? gün içerisinde sırf iyi bir insan olmak için yaptığın bir şey oldu mu? İyiler dışarıda her zaman kaybeder,evet. ama kafalarını yastığa koyduklarında yaptıkları şeyin muazzamlığı huzur verir.İyi insanlar rahat uyurlar. güne başlarken seni "bu saatte" uyandıran sisteme küfretmek yerine,sana yeni bir şans verene elhamdülillah dedin mi?İnsanız nefsimiz var,hep daha fazlasını istiyoruz. dünya da açlık çeken sömürge altında olan o kadar millet varken," buna da şükür" dedin mi hiç? ya da hakkından fazlasını istiyor olabilir misin? güvendiğin insanlar.. güven öyle zor şey ki, öyle kırılgan. herkese güvenilmez biliyorsun. güvendiğin insan sana yanlış yapamaz,yapmamalı.eğer yaptıysa suç onda değil,sendedir.her konuda emin olmadan güvenmemelisin.hayatı siyah gri kahverengi görmek yerine masmavi görmek istiyorsun.oysa kahverengi çok güzel bir renktir.çok yakışır sonbahara. siyah öylesine asildir ki ve gri bana hep uzun yolculukları anımsatır.uzun yolculuklar da hayaller gibi. hayatında olan kişiyi el üstünde tutmak senin elinde biliyorsun değil mi? ayrıca bir amacın varsa oturma lütfen. amacı olan insanlar koşturmaktan yorulmaz.yalnız değilsin allah var ve her secde de ona içini dökebilirsin. harika bir dinleyicidir.üstelik konuşmanın bir kısmından sonra muhabbeti kendisine kaydırmıyor.bir klişe yapacağım şimdi de yanılmıyorsam tebrizi'ye aitti "hayatım alt üst oldu diye üzülme, belki altı üstünden daha güzeldir" yani belki asıl mutuluğun dibindedir,olamaz mı? bakış açını değiştir.her şey güzel olacak. harika,tıpkı hayallerindeki gibi bir hayatın olacak. İnşallah :) İyi geceler.
database
ne iyi insan olmak için uğraştım ne de kötülük yaptım kardeş. benim bi yolum var doğru bildiğim ne varsa onu yaptım. yalnız çok güzel yazmışsın tebrik ediyorum @fikrimuhim ayrıca bakış açıları için teşekkür ederim @bariscil