bjkfalan
hekimin cezai sorumluluklarıymış da hekimin haklarıymış da yok özel hastanede ifa yardımcısı olan hekimin ilişki türüymüş de taksirle işlediği suçtan aldığı hapis cezası imiş de falanmış da filanmış hekime hayatını teslim et sonra da bak hata yaparsan adamı bilmeyerek de öldürürsen suçlusun de hapisle yargıla. hayatımda bu kadar önemli bir iş yapıp da bu kadar caydırıcı yaptırımı olan bir meslek daha duymadım hekimi bildiğin kodluyorlar.

Yorumlar

kimimbenn
bizde öğrenince böyle tepkiler veriyoruz yalnız değilsin. ama pratikte öyle işlemiyor, baksana hekimlerin çoğu sorumsuz davranıyor kaçını demir parmaklıklar ardında gördün 😀
bjkfalan
okuduğum not da bir yorum getirilmiş "hekimlerin sorumsuz davranmalarının sebebi bu yaptırımlardır" demiş mesela bazı yaptırımlardan ötürü hekim ameliyattan kaçıyormuş ölür falan diye ama hiç görmedim neden çünkü yaptırımlarından birisi para cezasına çevrilebilmesi yani indirim oluyor şu oluyor bu oluyor para cezasına çeviriyorlar 😀 ama yine de başka bir yaptırım uygulanabilir bunun yerine bence.