anonim
samsun'u çok beğenip yere göğe sığdıramayanları anlayamıyorum. çok afedersiniz g*t kadar şehir ve her yer çomar dolu gençler. 10 tane barı 1 tane klüpü var diye ne ahım şahım şehir yaptınız? dandik bi okulda okuduğumuzu da kabul edelim (özellikle iibf). ha ancak kendi çabanızla biraz olsun eğlenebileceğiniz bi ortam yaratabilirsiniz. yoksa oturup gerçekten beyin açacak muhabbet edip, çay falan içecek adam yok. ya da ben bulamıyorum. hemen herkes çocuk. sevgili bulmaktan ve memur olmaktan başka bi mefküresi olmayan olamayan zihniyetler. ha bi de hocalara baksan. yetersizlik abidesi çoğu. İibf de karşıma çıkacak aynştaynlar arıyorum. hadi buyrun hodri meydan. hocalar falan da dahil buna. nolursunuz varsa aranızda çıksın yahu. ayıptır günahtır, bu kadar sığ bir şehir olamaz.

Yorumlar

Дан БилзЭрхан
demek istediklerini anlıyorum, katılıyorum da lakin üslup olarak biraz ağır, sert bir micaz şekli kullanmışsın.
Sjhdjsjs
samsun'a hayran degilim bir yere sığdırmaya falan da çalışmıyorum haliyle.orta halli bir şehir. atakum bir nebze iyi.merak ettiğim senin neden bu kadar nefret ediyor oluşun? İİbf yeni bir fakülte hocalarınızı falan bilemem tabii ki. einstein istiyorsan fen edebiyatta çok iyi araştırmalar yapan bir elin parmağını gecmeyecek olsa da iyi profesörlerimiz var(kendi fakültem icin söylüyorum) samsunda gece hayatının mükemmel oldugunu kimse söylemedi.buranın bir metropol olmadığının herkes farkındadır sanırım. önemli olan mekan ya da şehir değil insanlar dicem de onlara da sallamışsın.sen bu kadar nefret doluyken birinin sana yaklaşmasını beklemiyorsundur umarım.samsundaki insanlarin sayısını 5 e düşürüp mü yaptın bu yorumu merak ediyorum. belki de sığ olanları cekiyorsundur.ayrıca madem bu kadar nefret ediyorsun hem üniversiteden hem şehirden hem insanlardan niye geldin ?
Дан БилзЭрхан
aslında mevzu (bence) şu; müthiş bir şehir olmadığında hemfikiriz ancak bunu dile getirenler burası bataklıkmış gibi olumlu taraflarını tamamen görmezden gelerek anlatıyor, samsun'lular veya sevenler de sanki kusursuz ütopik bir şehirmiş gibi cevap veriyor @jackintumoru
Sjhdjsjs
İnsanlar istediklerini düşünebilirler.benim bununla ilgili bir problemim yok.ben de eleştiriyorum çoğu şeyi. yalnız bunu yapmanın bir yöntemi var. arkadaş ayarı tutturamamış. ki genelleme yaptığı insanların içerisinde ben de varım. ayrıca pardon da bu bildiğin nefret mesajı niye yayınlanıyor @chiko
Дан БилзЭрхан
kullanıcılar hatasını tespit etsin, kibarca uyarsın ve düzeltilmesi konusunda yardımcı olsunlar diye. @jackintumoru
anonim
@chiko öncelikle kesinlikle haklısın, üslupla ilgili bir sertleşme olmuş yazıda, yolladıktan sonra farkettim. lakin şu bi gerçek ki, 1 milyon nüfuslu bir şehirde kültür-irfan dalında nemalanabileceğimiz kaç kitap evi yahut kalifiye insan bulabiliyoruz? veya bu arayış oluyor mu içimizde? muhakkak olumlu tarafları var, ekonomik ve sakin bir şehir ama dediğim eleştirilerde hala ısrarcıyım. bununla beraber isteyerek gelmedim zaten hanımefendi @jackintumoru. mecburiyetten bulunmak zorundayım.
Дан БилзЭрхан
sosyal faaliyet konusunda bir zamanlar çok sıkıntı çektik. o yüzden yıllardır omü dedikodu ailesi olarak etkinlikler düzenliyoruz.
Sjhdjsjs
peki kusura bakma sert çıkmıs olabilirim. @chiko
Дан БилзЭрхан
bu kadar basit olacağını düşünmemiştim ya @jackintumoru 😂
Sjhdjsjs
benim derdim senle değil @chiko ayrıca düzeltmezseniz basinı yemeye devam edebilirim :) yazdıktan sonra değil de yazarken farketseydin bir anlamı olurdu anonim. buraya gelip insanların nefretini görmeye ihtiyacım yok.ayrıca daha yumusak bir dille yazmıs olsaydın bildigim birkac yeri paylaşabilirdim. nitelikli insan bulamaman da burda mecburen bulunman da senin sorunun.hepimizin sorunuymus gibi gösterme.
Дан БилзЭрхан
sorunun benle olmadığı için müteşekkirim @jackintumoru . tabiki benle olmayacak nolacaktı ya git anonimden çıkar hıncını 😂
Sjhdjsjs
onu yapıyorum ben de @chiko :) çok da sevinme bu gönderi burda bu haliyle durdukça sorunum senle olabilir :) sevgili yönetici, mektubuma en iyi dileklerimle bakıyorum.lütfen yorum attığım bu gönderiyi kırpıp biçer misiniz?(benden bu kadar oluyor) hoş kırparsanız pek birşey kalmaz ortada.o yüzden bence kaldırın.kaldırır mısınız? :)
anonim arkadaş sen de nefret icermeyen bir şekilde tekrardan düşüncelerini yazabilirsin.
berserker
ziraate bekleriz aynştayn ayagina gelecek değil
anonim
ibbf kotu mu gelmeyeyim mi ? korkuttun beni. bu nasil bir yorum
20ocak1989
samsun'u gerçekten çok seven biri olarak cevap vermek istiyorum şehrin birçok eksiği olduğunun zaten farkındayım tamamen kusursuz olarak bakmıyorum ki zaten değil. çevrendeki insanların kültür vs. seviyesi sana bağlıdır çevreye suç bulamazsın kendi adıma söyleyecek olursam çok boş muhabbet yapan arkadaşlara da kendimi çok fazla geliştirip bana bir şeyler katacak arkadaşlara da sahibim. ancak sana çevrendeki insanların kusurlarını yetersizliklerini hedef alarak tüm şehri bu üslupla karalama hakkını da kimse vermiyor. samsun'u beğenmek ve sevmek zorunda elbette değilsin ancak saygı duymalısın.
anonim
şehirden nefret ediyor, okuldan nefret ediyor,insanlardan nefret ediyor.. önce git sen kendini tedavi et. ciddi sıkıntıların var. bana kalırsa samsun, ülkede yaşanabilecek 13-14 şehirden bir tanesi, karadeniz'de ise tek şehir.. metropol değil ama 150 bin nüfuslu kendi halinde bir şehir de değil. ülkenin %80'nin gezmiş biri olarak bunu net olarak söyleyebilirim.
anonim
kesin trabzonlu :))
anonim
kimse seni zorla tutmuyo kardeş 👋 gelmişsin bi de iibfye milletin zekasını sorguluyosun 😂 madem o kadar beğenmiyosun o muhteşem zekanla daha daha buyuk bi şehirde okusaydın ayrıca bi şehrin büyüklüğünü,güzeliğini barla kulüple ölçen muazzam zekana hayran olmamak elde değil doğrusu 😂 her ne kadar o aradığın şeylerin yazarken yazım yanlışı yapsan da 😂😂
anonim
bence beğenmeyen gelmesin kimse kimseyi zorlamıyo
anonim
kendin einstein olduğun için bu beğenmediğin şehirde iibf'ye gelmişsin anlaşılan 😄 einstein yazamayışına hiç değinmiyorum tabii 🙈😊
anonym1283
hmm.+9 ego satılır
jolie
samsunu çok beğeniyorum yere göğe sığdıramıyorum sen sevmiyor olabilirsin sevenleri anlamak zorunda da değilsin dandik buluyorsun madem okulu bir yıl daha çalışıp dandik olmayan bi okula gitseydin
anonim
once ^klüpü^ yazmayi ogrensek mi acaba anonim_prens
anonim
öncelikle g*t kadar şehir derken kastettiğiniz nüfus mu yoksa yüzölçüm mü anlamadım. nüfusu kastediyorsanız eğer İstanbul, ankara, İzmir ve bursa'nın insanı iğrendirecek derecede olan kalabalığı neden hoşunuza gidiyor anlamadım. (15 yıl ankara'da yaşadım.) akşam 8 civarı hiç yaya olarak ya da aracınızla trafiğe girdiniz mi hiç? eminim o kalabalığı bağrınıza basarsınız(.) samsun, nüfusu itibariyle ne kalabalık ne de boş bir şehir. yüzölçümü mü dar geliyor size. e buyurun konya ovası'na. 4 büyükşehirle karşılaştırmak da mümkün samsun'un yüzölçümünü.

çay içmeye adam bulamıyormuşsunuz. biz bulabiliyorsak demek ki sorun sizde. kibriniz sözlerinize yansımış fakat özünde aslında kendinizi küçük görüyorsunuz. bunu belli etmemek için kibre sığınıyorsunuz. ben öyle anladım.

İibf'de 4. yılımı tamamladım. benim sıralamalarla filan işim olmaz ama üniversitelerin bölüm kıyaslamalarında İibf'nin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü 11. sırada yer almaktaymış. kaynak ankara üniversitesi'deki kardeşim. ne okuyorsun, ne zamandır okuyorsun bilmiyorum ama kendini bu kadar alçalmış hissetme.

yeterli abideler olarak, kendi bölümümden tanıdıklarımı söylüyorum, ahmet mutlu, nuray ertürk keskin, cüneyt mumcu hocalarımı tavsiye ediyorum. dönem içerisinde bir "genç aynştay" olarak git ve kendini kanıtla yiğidim.

pub davalarına gelince. samsun'daki o birkaç ufak mekanın İstanbul, ankara ve İzmir'deki pislik yuvalarından daha düzgün mekanlar olduğunu düşünmekteyim. tabiki zevkler tartışılmaz. İster ankara'da pavyona gidersiniz, ister İzmir'de gece kulüplerine.

herkesin amacını bilmenize şaşırdım: sevgili bulmak ile memur olmakmış. her insan uzun soluklu mutluluklar ister. kimi bunu yakalayamacağını bildiğinden kısa süreli hazlar için gelir. "gideyim de bir ortam göreyim" diyenlerin sayısı az mıdır canım kardeşim? "g*tü kurtarmaya geldim", "tecili uzatmaya geldim", "bir diplomam olsun" diyenler az mıdır? kusura bakma da "ulan 1 sene esek gibi dershaneye gideyim de unide bir manita yapayım" demiş kaç aptal var etrafında senin? memur olmaksa evet. İnsanlar buraya memur olmak için geliyorlar. daha iyi bir hayat yaşamak için geliyorlar. geleceklerinin güzelleştirmek için geliyorlar.

son olarak sormadan edemeyeceğim, sen ne için gelmiştin omü'ye?
comolokkoo
arkadaşım sen hangi şehirden geldin samsuna çok merak ediyorum ayrıca samsundaki eğlence mekanları diğer illere göre çok çok fazla bence sen 5 liraya bira bulamıyorsun 🤒
anonim
kendimce yorum yapmak için girdim ancak kendini o kadar güzel ifade etmiş ki biri kalemimi bırakmak istedim . tek bir tavsiyem var garipsemeyin ama ağlayarak geldim bu şehire bende arkadaş sıkıntısı yaşıyorum bu yüzden çoğu yeri yalnız geziyor çoğu etkinliğe yalnız katılıyorum bunun sonucunda çok hoş sahaflar kültür merkezleri ve tempo dolu etkinlikler buldum. İnsanlar bir şekilde geldiler ve gittiler. kendi kendine huzurlu olmaya çalış gerisi geliyor insanları eleştirmek bence boş duvara konuşmak gibi herkesin kendince sebepleri ve yorumları elbet oluyor. bu platformda insanlar genellikle kendi dedikodularını yapıyorlar bunu seviyorum . mükemmel manzaralı fotoğraflar çekebiliyorum bu şehri seviyorum. hayatı cok sağlam değerlendiriyorum ancak hayatı sevemiyorum o ayrı. neysek başta kalemimi bırakıp gelmişim. ..